Nieuwe programmering voor BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio is vandaag gestart met zijn nieuwe, horizontale programme- ring die meer variëteit moet bieden aan de luisteraars. BNR Nieuwsradio gaat bovendien in de presentatie met vaste anchors werken op vaste tijdstippen, waardoor de herkenbaarheid voor de luisteraars toeneemt. “We gaan minder herhalen, worden veel gevarieerder en met de anchors geven we karakter aan het nieuwe BNR“, vertelt Paul van Gessel, hoofdredacteur van radiostation BNR Nieuwsradio.

Door de week komen er overdag vijf horizontaal geprogrammeerde nieuwsprogram- ma’s: twee snelle en actuele spitsprogramma’s, één lunchprogramma met veel nieuws en speciale aandacht voor sport en economie, en tussen de spitsen en de lunch in twee magazines met nieuws, achtergronden en opinie. Door de week ’s avonds en in het weekend brengt BNR Nieuwsradio een aantal Specials; themaprogramma’s o.a. over internet, ondernemen, reizen en marketing.

Door de nieuwe programmering zal de omloopsnelheid van het nieuws bij BNR flink omhoog gaan, aldus hoofdredacteur Paul van Gessel. “We brengen razend snel de feiten, schetsen meteen daarna de context en gaan op daarvoor geschikte momenten van de dag verdiepen. Maar ook als we opiniëren in de vorm van debatten of Talkradio blijven we scherp en alert op het laatste nieuws. Als er een Nederlandse soldaat wordt doodgeschoten in Uruzgan melden we dat als eerste.”

Niet alleen de inhoud, maar ook de vormgeving is in een nieuw jasje gestoken. Vanaf deze ochtend om 06.00 is op BNR het door vormgevingsbureau VHU ontwikkelde nieuwe jinglepakket te horen. De nieuwe programmering ziet er als volgt uit:

Elke werkdag bij BNR.

BNR On the Move, van 06:00 tot 09:30 uur met Bas van Werven
Het laatste nieuws uit de hele wereld, files, flitsers en columnisten.

Aan de slag , van 09:30 tot 12:00 uur met Paul van Liempt
Met gasten die in het brandpunt van het nieuws staan, talkradio en debatten.

De Powerlunch, van 12:00 tot 14:00 uur met Lara Rense
Het actuele nieuws, rubriek Geld en Ondernemen en BNR Sportwereld.

De Frontlinie, van 14.00 tot 16.00 uur met Harmke Pijpers en Frederique de Jong
Nieuws over cultuur, media, gezondheid, juridische kwesties en wetenschap.

BNR On the Move , van 16:00 tot 19:00 uur met Niels Heithuis
Het laatste nieuws, een update van de dag, en een terugblik op de beurs.

BNR Specials, elke werkdag tussen 20:00 en 21:00
Specifieke programma’s die focussen op de speerpunten van BNR.

In het weekend biedt BNR doelgroepprogramma’s, om het half uur het laatste nieuws en een overzicht van de meest markante momenten van de afgelopen week. De leukste gesprekken, debatten en meest opvallendste reportages passeren de revue.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen