Jonge stedelingen naar het platteland in ‘Kijk een Koe!’

In het nieuwe KRO-programma Kijk een koe!, vanaf vanavond te zien op Nederland 3, worden iedere week drie vrienden of collega’s voor drie dagen ondergedompeld in het boerenleven. Als doorgewinterde jonge stedelingen moe- ten zij zich in die dagen aanpassen aan het leven op de boerderij. Als de boer opstaat staan zij op en als hij de stallen uitmest staan ook zij tot aan hun knieën in de koeienmest. De stedelingen die meedoen hebben van het boerenleven geen flauw benul.

Of het nu drie schoonheidsspecialistes uit Rotterdam zijn, drie kickboksende Marokkanen uit Amsterdam Oost of drie corpsballen van het Utrecht studentencorps; van het boerenleven snappen ze weinig. “Uiers worden geterroriseerd door onervaren stadshandjes, tractors rijden over zaken die heel behoorden te blijven en stukjes nagellak dreigen een volledige ochtend kaasmaken te verpesten“, aldus de KRO.

De stank, de dieren, de lange dagen en het fysiek zware werk valt de gasten nogal tegen, maar zorgt volgens de omroep ook voor hilarisch situaties en een grotere waardering voor de producten die gewoonlijk zonder nadenken in de supermarkt gekocht worden. “De boer bekijkt wie zich het best weet aan te passen aan het boerenleven, want hij moet aan het einde van de drie dagen een winnaar uitkiezen.

In de eerste aflevering van Kijk een koe! gaan drie Marokkaanse kickboxers uit Amsterdam Oost proeven van het boerenleven op Texel. Hoe stoer zijn deze stadsjongens nog als ze tussen de schapen belanden? De boer bepaalt uiteindelijk wie zich het beste heeft weten aan te passen aan het boerenleven.

Het realityprogramma Kijk een koe! is vanaf vanavond zeven weken lang elke zondag om 21.40 uur te zien bij de KRO op Nederland 3.

De nieuwe zondagavondprogrammering van Nederland 3 ziet er als volgt uit:

20.00 uur Holy Shit! (‘Sebastiaan Labrie in reisprogramma Holy Shit bij KRO‘)
20.30 uur De Lama’s (‘Lama-Ruben nuchter over vertrek collega’s‘)
21.10 uur Jan Smit, de zomer voorbij (‘Jan Smit en vrienden langs Spaanse Costa’s‘)
21.45 uur Kijk een Koe (‘Jonge stedelingen naar het platteland in ‘Kijk een Koe!’‘)
22.15 uur Try before you die (‘Dennis Storm wil proces van doodgaan beleven‘)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen