Dilemma’s van aankomend arts in De Co-assistent

De nieuwe ziekenhuisserie De Co-Assistent over aankomend arts Elin Dekkers, is vanavond voor het eerst te zien op Net 5. De Nederlandse serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anne Hermans en wordt geschreven door Ronald Giphart. Hanna Verboom speelt de hoofdrol van Elin in de serie. “Ik roep altijd heel hard dat ik het niet eng vind om een hoofdrol te spelen, maar het is best wel heftig als je in elke scène zit, zoals in De Co-Assistent“, zegt Verboom in Televizier.

De kijker moet haar in de rol van Elin wel leuk vinden, realiseert Hanna zich. “Anders gaan ze niet kijken“, vertelt de actrice. “Ik ben dus best zenuwachtig. Maar volgens mij komt het wel goed. Ik kan niet wachten op de eerste aflevering. Dan ga ik met vrienden, een fles wijn en lekkere hapjes kijken.

Na vier jaar universiteit is Elin Dekkers enthousiast begonnen als co-assistent. Tijdens haar co-schappen staat ze in de operatiekamer met botte chirurgen, runt ze de poli met een opmerkzame internist en loopt ze mee met een nuchtere huisarts. Elin ontdekt dat het leven in een ziekenhuis niet veel verschilt van de ‘gewone’ wereld: dokters zijn ook maar mensen, maken fouten, zijn chagrijnig of chaotisch.

Hanna Verboom is blij met de rol van Elin. “Elin probeert haar werk te combineren met haar sociale leven, haar beste vriendinnen en haar vriendje, en dat is niet altijd makkelijk“, vertelt de blonde actrice over haar personage.

Het is een komische serie: er zitten luchtige dingen in, maar ook heftige zaken. Je wordt meegesleurd in het leven van een jonge vrouw. Elin is heel erg gevoelig, dus als er iets heftigs gebeurt, vindt ze het heel moeilijk om daarmee om te gaan. Maar als andere artsen wat luchtiger reageren, heeft ze daar ook weer moeite mee.

De Co-Assistent is vanavond tussen 21.25 en 21.55 uur te zien bij Net 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen