Daphne Bunskoek wil naar de late avond

Daphne Bunskoek zou graag een op de actualiteit inspelend programma presenteren op de late avond. Dat vertelt de presentatrice van RTL Boulevard in het Algemeen Dagblad. “Of ik door wil met Boulevard? De presentatie van het programma hangt niet van één gezicht af. Ik zou er graag iets naast doen“, zegt Daphne. “Wat ik dan zoek? RTL heeft een grote nieuwsredactie, maar heeft na het afscheid van Barend en Van Dorp weinig nieuwsgerichte programma’s. Ter- wijl dat wel werkt...”

Volgens Daphne bewijzen programma’s als De wereld draait door de behoefte aan nieuwsgerichte shows. “Muziek, boeken, entertainment én actualiteiten. Later op de avond is er, zonder uit te zijn op een kopie, bij RTL ruimte voor zo’n programma.

Zo een programma zou in de richting van Pauw en Witteman moeten gaan, zegt Daphne. “En dan op een RTL-manier. Maar als er niets leukers komt – en dit is heel leuk – blijf ik Boulevard presenteren“, vertelt de presentatrice.

RTL Boulevard zakte vorig jaar terug van een miljoen naar 700.000 kijkers. Dat is volgens Daphne’s collega Albert Verlinde niet de reden waarom de formule van de showbizzrubriek enigszins is veranderd. “Nee, dat ging meer om het behoud van de frisheid. Het wordt ons zevende seizoen. Vergeet dat niet!

RTL-directeur Fons van Westerloo zei dat de wijziging nodig was om de dalende kijkcijfertrend te keren. “Dat is zijn perceptie“, aldus Verlinde. “Ik vond dat merkwaardig en ben langsgegaan met de marktaandelen uit 2006 en 2007. Die laatste zijn hoger. Dus waar ziet hij die dalende trend? We trekken minder kijkers. Dat klopt. Maar het marktaandeel van heel RTL 4 in 2007 was minder dan in 2006. Ons programma houdt zich manhaftig staande op een station dat het moeilijk heeft.

Albert en Daphne worden sinds dit seizoen vergezeld door veel Tien-coryfeeën. Volgens Verlinde blijven die ook na volgend jaar nog bij RTL. “Wel kan de financiële basis veranderen. Presentatoren zijn zoveel waard als ze opleveren. Maar wie als een trein gaat, kan meer vragen. Betaalt RTL niet, dan doet SBS het wel.

Daphne: “Van Westerloo heeft dan wel in de pers gezegd dat de tijd van het grote geld voorbij is, maar dat zegt hij ook niet tegen de bedrijven die reclamezendtijd inkopen.

Alberts salaris van negen ton zorgde onlangs voor commotie. “Je krijgt wat je waard bent“, vindt zijn collega Daphne Bunskoek. “Albert is Nederlands belangrijkste man op showbizzgebied; een echt ambacht. Ik verdien veel minder. Hoeveel zeg ik niet. Of ik minder waard ben? Ben ik meer waard dan mijn vader én mijn moeder die samen nog geen kwart verdienen van wat ik krijg?

Ik kan me wel voorstellen dat de nieuwsredactie opkeek van Alberts inkomsten. Maar het journaal heeft een andere functie. In entertainment verdien je nu eenmaal meer.

Verlinde verdedigt zich niet meer: “Moet ik dan zeggen: nou nee, zoveel geld wil ik niet? Met Rick Nieman die me toen aanviel, heb ik het weer goedgemaakt.

Het hele interview met Daphne en Albert is hier te lezen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen