Dagelijkse dramaserie SpangaS over tien scholieren

De belevenissen van tien jongens en meiden op hun middelbare school staan centraal in de nieuwe Nederlandse serie SpangaS op ‘Z@pp’. De serie, gemaakt door NL Film en Televisie (Zoop), is met ingang van vanavond 3 september iedere werkdag om 18.00 uur te zien op Nederland 3. De tien scholieren op het Spangalis College, kortweg het Spanga, vinden het ogenschijnlijk de leukste school van Nederland. Want naast de gewone lessen zijn er feesten, mode- shows en sportdagen.

De tien ‘spangas’ beleven volgens de NCRV herkenbare avonturen. “De leerlingen hebben elk hun eigen verhaal“, aldus een zegsman. “Verhalen die zich vooral op en rond de school en het schoolplein afspelen, maar soms ook thuis. Ze komen in aanraking met liefde, vriendschap, eenzaamheid, verdriet, school, leraren, ouders, scheiden, het erbij horen, pesten en toekomstdromen. Kortom, met het leven zelf.

SpangaS is volgens de woordvoerder van de omroep meer dan alleen een dagelijkse tv-serie op Z@pp. “De bijbehorende website wordt een crossmediale wereld voor kids vanaf 9 jaar. Ook zal de NCRV later in het jaar evenementen organiseren, zoals SpangaS-fandagen, en komen er boekjes van de serie.(Foto: Rogier Veldman)

Zie ook: ‘NCRV maakt dagelijkse dramaserie voor kinderen‘ (20 maart 2007)

Zie ook: De website van Spangas.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen