598.000 kijkers voor De Co-Assistent


De kijkcijfers van maandag 24 september 2007 (SKO)

De Co-Assistent (Net5, 21:22) – Drie dagen nadat Anne Hermans in februari haar debuutroman De Co-Assistent uit- bracht, werd ze benaderd door schrijver Ronald Giphart en producent Jeroen van Baaren. “Zij wilden van De Co-Assistent een serie maken“, aldus Anne Hermans in Metro. Sinds maandagavond zijn de belevenissen van aankomend arts Elin te zien in de nieuwe ziekenhuisserie De Co-Assistent op Net 5. De eerste aflevering werd door 598.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken.

Het voelde gelijk goed, vertelt Anne Hermans over het voorstel van Giphart en Van Baaren om van haar boek een serie te maken. “Ik heb veel megedacht en check alle medische feiten“, zegt Hermans in Metro. “Het wordt een realistische, kloppende serie. Het gaat over hoe je arts wordt, hoe je het leven van een jonge vrouw combineert met het zware werk in een ziekenhuis en de problemen die je tegenkomt.Hanna Verboom speelt de titelrol in de serie. Na de opnames vertrekt ze weer naar de Verenigde Staten. “Om het tweede seizoen van The Interior op te nemen, een Ameri- kaanse serie. Verder ligt alles op. Misschien blijf ik daar, misschien kom ik terug.

De nieuwste show (BNN, Ned3, 23:08) – Patrick Lodiers is sinds vorige week bijna iedere werkdag te zien in het nieuwe actualiteitenprogramma De Nieuwste Show, waarin Lodiers en zijn team het nieuws van de dag op satirische wijze toelichten. Een programma als De Nieuwste Show, dat geïnspireerd is op het in Amerika zeer populaire The Daily Show, was nog niet te zien in Nederland. Ook in België mist een dergelijk programma, stelde het Belgischemagazine Knack onlangs vast. “België heeft gewoon nood aan een eigen BNN. Volgens mij zijn er op de openbare omroep te weinig programma’s voor jongeren“, aldus Patrick Lodiers in Knack. “Kinderen kijken naar Ketnet, maar waar moeten ze heen als ze zestien zijn? Er is nood aan verjonging. Ik zou het graag doen, want ik heb lang met plezier in België gewoond. Maar ik stel mij geen kandidaat: Nederlandse presentatoren worden bij jullie immers niet altijd hartelijk ontvangen. We zijn blijkbaar vaak te direct en te luid.” De Nieuwste Show werd maandag door 164.000 kijkers (madl: 4.1%) bekeken op Nederland 3.

Hoe word ik een New Yorkse vrouw? (RTL5, 21:30) – Met haar productiebedrijf Haagse Bluf maakt Bridget Maasland naast haar eigen programma’s ook producties voor andere omroepen. Sinds oktober vorig jaar heeft Bridget versterking gekregen van haar vriend Pepijn. “Ik ben blij dat hij die overstap heeft gemaakt; het gaat hartstikke goed in het bedrijf“, aldus Maasland in Televizier. “Pepijn pakt alles snel op en we werken goed en nauw samen. Het is leuk om met een soort kindje van ons samen bezig te zijn.” Ook privé gaat het goed. “Tijdens de RTL najaarspresentatie vroeg een journalist: Moeten jullie niet eens trouwen? Ik: Nou ja, als-ie me vraagt… Staat er daarna in De Telegraaf een stuk waaruit het lijkt alsof ik heb geroepen: ‘Ik wil trouwen!’ Maar goed, ik zou het niet erg vinden als Pepijn me vraagt. Maar ik vind het ook niet erg als hij het níet doet. Ik ben wel ouderwets, ik ga niet zelf een aanzoek doen.” Hoe word ik een New Yorkse vrouw? trok 313.000 kijkers (madl: 4.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen