487.000 kijkers voor Try before you die


De kijkcijfers van zondag 23 september 2007 (SKO)

Try before you die (BNN, Ned3, 22:19) – BNN startte zondagavond met een nieuw seizoen van het programma Try before you die, waarin acht gezichten van BNN de grootste uitdagingen aangaan. “Aan de noodrem van de trein trekken vond ik wel spannend. Ook omdat je er andere mensen mee lastig valt. Maar het meest extreme was toch om uit een rijdende trein te springen. Ik voelde me net een cowboy“, vertelt Nicolette Kluijver bij TVgids.nl. De ploeg mag zelf bedenken wat ze willen doen.

Op vergaderingen bluft Nicolette wel eens teveel, vertelt ze. “Tijdens een vergadering roep ik dan dat ik het wel durf, maar als ik het daadwerkelijk moet doen, vraag ik me af wat ik mezelf heb aangedaan.Dennis Storm poseert in dit seizoen naakt voor het Amerikaanse Playgirl. “Ik ken juist véél schaamte“, vertelt Storm in het AD. “Daarmee versterk ik mijn verhaal. Het is juist leuk te zien wanneer ik doodsbang ben of me erg schaam. Mijn moeder is trots op me. Na mijn havo was ik een tijdje kansloos pizzabe- zorger en barman. ‘Het komt wel goed, mam’, bleef ik roepen. En het is goed geko- men.” Try before you die werd zondag door 487.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken.

Op zoek naar Evita (AVRO, Ned1, 20:23) – De 73-jarige acteur Willem Nijholt staat in het programma Op zoek naar Evita de kandidates voor de hoofdrol in de musical Evita terzijde. Nijholt weet als geen ander wat het is om een hoofdrol in een musical te spelen. “Het is topsport. Absoluut. Je moet veel trainen en een gedisciplineerd leven leiden om zeven maal per week de sterren van de hemel te kunnen spelen, zingen en dansen“, vertelt Nijholt in Tros Kompas. Nijholt vindt het onterecht dat in toneelkringen soms wordt neergekeken op het genre. “Zo zal ik nooit vergeten dat een toneelregisseur een keer tegen me zei: ‘Willem, ik begrijp het best hoor, dat dat huppelen met veren moeilijk is’. Die man wist echt niet waar hij het over had. Nog los van het feit dat menige musical qua thema helemaal niet zo lichtvoetig is, vraagt dat dansen en zingen doorgaans meer van je dan een toneelrol.” Op zoek naar Evita werd zondagavond door 1.230.000 kijkers (madl: 17.7%) bekeken. Recht daar tegenover trok een nieuwe aflevering van Gooische Vrouwen 1.528.000 kijkers (madl: 21.3%).

Holy Shit (KRO, Ned3, 19:59) – De KRO laat in het programma Holy Shit! zien hoe acteur en presentator Sebastiaan Labrie vreemde rituelen tijdens religieuze feesten bijwoont of ondergaat. “Bij de programma’s Buya en IJsvrij van de NCRV heb ik die klik met het geloof nooit gemaakt. Bij de KRO ben ik gekomen juist voor dit programma. Ik ben er nu een stuk uitgesprokener over. De KRO deelt deze fascinatie. Ik kan erover berichten zonder belerend te zijn: je moet dit geloven, dat lezen“, vertelt Labrie in BN/DeStem. Labrie is bij de KRO terechtgekomen via het productiebedrijfje Haagse Bluf. “Bridget Maasland nodigde mij als GTST-acteur ooit uit voor haar programma Bridget Triangle. Een paar dagen in Argentinië, helemaal niet vervelend. Daar is het zaadje geplant. Haar productiemaatschappij Haagse Bluf maakt Holy Shit! Dat mocht ik gaan doen.” De eerste aflevering van Holy Shit! scoorde zondagavond 183.000 kijkers (madl: 2.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen