2,6 miljoen kijkers voor Boer Zoekt Vrouw


De kijkcijfers van zondag 9 september 2007 (SKO)

Boer Zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 21:25) – De aftrap van het derde seizoen Boer Zoekt Vrouw werd zondagavond door 2.607.000 kijkers (madl: 35.2%) bekeken bij de KRO op Nederland 1. Net als in voorgaande jaren stelde presentatrice Yvon Jaspers tien boeren voor in de eerste aflevering. Van iedere boer maakte ze een portret: “Dan kom je ’s ochtends aan en dan ligt alles nog helemaal open. Er zijn geen vrouwen, er is alleen die boer. Dan staan al mijn zintuigen open.

Het doel van Jaspers was om de boer zo goed mogelijk te portretteren. “Niet leuker, niet trager of vlotter. Je probeert in die ene dag zo dicht mogelijk bij iemand te komen en de kern te raken.” Voor Yvon Jaspers is Boer zoekt vrouw bijzonder omdat het voelt als haar eigen programma. “Hier komt voor mij veel samen. De ene keer sta ik ’s ochtends om zes uur in de klei, bij het speeddaten presenteer ik een grote liveshow en in de logeerweek maak ik eigenlijk een documentaire. Het doet een beroep op veel verschillende vaardigheden. Ik kan hier nog steeds heel veel leren.

Nederland 1 was zondagavond de best bekeken zender door het succes van Boer Zoekt Vrouw en Op zoek naar Evita (1,3 miljoen kijkers). SBS 6 was de tweede best bekeken zender door programma’s als Wegmisbruikers (1,6 miljoen kijkers) en Hart van Nederland (1,4 miljoen kijkers). RTL 4 sluit de top drie af met als best scorende programma’s RTL Voetbal Kwalificatie EK (974.000 kijkers) en de compilatie-aflevering Gooische Vrouwen The Story So Far (893.000).

Als de vrouw van huis is… (Net5, 21:31) – In het Brabantse Heusden gingen de vrouwen tien dagen de hort op voor het ‘sociaal experiment’ Als de vrouw van huis is… van televisiezender Net 5. De centrale vraag van het programma luidt: redden de mannen het zonder hun vrouwen? Presentator Art Rooijakkers is blij met zijn rol in het programma. “Normaal maak ik Peking Express, dat erg groots en bombastisch is. Dat is dit helemaal niet“, vertelt Rooijakkers bij TVgids.nl. “Het is veel kleinschaliger, maar daarom zeker niet minder leuk. Ik pendel heen en weer tussen de mannen die achterblijven en de vrouwen die naar een vakantiepark zijn vertrokken.” Wel ging voor een van de thuisblijvende mannen een wereld open toen hij voor het eerst een bezoek bracht aan de supermarkt. “Zijn vrouw doet altijd de boodschappen. Twee keer per jaar gaat hij mee, maar dan wacht hij in de auto. Nu moest hij het zelf doen en hij wist niet wat hij zag. Hij vond het er zo praktisch ingedeeld. Dat al het brood bij elkaar lag en dan daarnaast al het beleg, daar was toch wel erg goed over nagedacht.” Als de vrouw van huis is… werd zondagavond door 331.000 kijkers (madl: 4.5%) bekeken. Voorafgaand trok de studioquiz Ben jij slimmer dan een kind? 325.000 kijkers.

Allemaal film (AVRO, Ned2, 20:19) – Jeroen Krabbé keerde zondagavond na de programmareeks Allemaal Theater terug op de buis met een documentaireserie over de Nederlandse filmgeschiedenis: Allemaal Film. “Het is toch een godswonder dat hier films worden gemaakt in dit miserabele filmklimaat?“, vertelt Krabbé in het AD. “Laatst fietste ik door Amsterdam en zag daar producenten die al twee weken voor een gebouw zaten voor subsidie. Het was heel gênant en vernederend. Toch ben ik trots op wat we hier hebben gepresteerd. We hebben veel talenten die in de loop der jaren alle stormen, regens en tegenslagen hebben doorstaan om het schip toch de haven in te loodsen. Voor de rest moeten we ons er internationaal niet al te veel van voorstellen. De man in de straat van Hollywood kan geen enkele Nederlandse filmtitel opnoemen.” In Allemaal Film komen diverse anekdotes voorbij. “Zoals over Spetters. Hoe Paul Verhoeven na een eerste afwijzing een gekuiste versie van het script bij het Filmfonds inleverde en vervolgens alle omstreden scènes gewoon verfilmde.” Allemaal Film werd zondagavond door 369.000 kijkers (madl: 5.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen