Voetbal komend seizoen op RTL 4 en RTL 7

Geplaatst op Tue 14 Aug 2007 om 11:56

Met de gezamenlijke start van het voetbal- en televisieseizoen op vrijdag 17 augustus, kan de kijker voor het belangrijke voetbal terecht bij RTL 4 en RTL 7. Het populaire Eredivisie-voetbal en het Nederlands elftal zijn te zien bij RTL 4. Het overige voetbal, waaronder het buitenlandse voetbal, Jong Oranje, de Jupiler League en de KNVB-beker, zijn te zien bij de mannenzender van de ‘RTL-family of stations’. Alle uitzendingen van het voetbal vinden plaats onder het merk RTL Voetbal.

De altijd zeer goed bekeken samenvattingen van de Eredivisie-wedstrijden op de zaterdagavond (vanaf 21.55 uur) en zondagavond (vanaf 19.00 uur) zijn bij RTL 4 te zien. De uitzending wordt altijd geopend met de belangrijkste wedstrijd. Humberto Tan is het gezicht van de Eredivisie op RTL 4.

De uitwedstrijden van het Nederlands elftal in de strijd om kwalificatie voor het EK 2008, zoals op woensdag 12 september tegen Albanië, op zaterdag 13 oktober tegen Roemenië en op woensdag 21 november tegen Wit-Rusland, zijn ook te zien op 4.

RTL 7 zendt het overige voetbal uit. Zoals de kijker al van RTL 7 gewend is, valt er op die zender elke vrijdagavond vanaf 20.20 uur live een wedstrijd uit de Eredivisie te zien. Deze wedstrijd wordt gevolgd door een vooruitblik op de overige, nog te spelen wedstrijden in de Eredivisie. Hierna gaat RTL 7 om 22.45 uur verder met de Jupiler League. Jan Joost van Gangelen presenteert deze voetbalvrijdag bij RTL 7.

Op zaterdag is bij RTL 7 vanaf 18.00 uur een uur lang de focus volledig op de velden bij de oosterburen, waar vele landgenoten meedraaien op het hoogste niveau. Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen tekenen beurtelings voor de presentatie van ‘RTL Voetbal: Bundesliga’.

Zondags is het voetbal tussen 21.30 en 22.45 uur weer terug bij RTL 7 met ‘RTL Voetbal Insite’. Hierin een terugblik op de in de Eredivisie gespeelde wedstrijden en aandacht voor messcherpe analyses van (vaste) deskundigen en gasten. Wilfred Genee neemt het stokje over van Barbara Barend en is de gesprekleider.

Later op de zondagavond volgt bij RTL 7 het beste van het buitenlands voetbal, met hoogtepunten uit de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1, de Scottish League, de Portugese SuperLiga en de Spaanse Primera Division. ‘Buitenlandsvoetbal’ is te zien tussen 23.30 en 00.00 uur.

Daarnaast heeft RTL 7 ook niet aan het weekend gebonden wedstrijden, zoals de speelrondes om de KNVB-beker (o.a. op 25, 26 en 27 september) en de wedstrijd Jong Noorwegen – Jong Oranje op vrijdag 7 september.

Op vrijdag 31 augustus is bij RTL 7 live de strijd om de Supercup te volgen, waarbij de winnaar van de Champions League (AC Milan) en de UEFA Cup (Sevilla) uitmaken wat de beste club van Europa is.
46 Reacties op “Voetbal komend seizoen op RTL 4 en RTL 7”


 1. Mart

  Goed dat het programma gewoon voetbal insite heet en de talkshow en het buitenlandse voetbal gescheiden worden. Ben er ook erg blij mee dat voetbal insite met een kwartier is uitgebreid zodat er voldoende tijd is voor discussies ook vanwege de reclames.
  Alleen vreemd dat het buitenlands voetbal maar een half uur duurt.Dit zal dan wel zonder presenator zijn en dan kunnen ze mooi alle samenvattingen zo aan elkaar plakken.
  Was al voorstander van voetbal insite zonder buitenlands voetbal in een uitzending en gelukkig is dit aangepast.ook is het mooi dat het niet rechtstreeks tegenover studio voetbal staat zodat de kijker niet de dupe ervan is.

 2. Patrick

  Dus 13 oktober geen Idols wegens voetbal? Krijgen we dat weer , moeten steeds weer programma’s vervallen wegens voetbal. Dump dan gelijk al het voetbal ( behalve zondag ) op RTL7.

 3. mart

  Wat is je probleem patrick idols begint pas eind oktober hoor?

 4. Anoniem

  @ Patrick

  Idols begint pas 20 oktober.

 5. mart

  Trouwens vreemd dat er in het programma schema nog steeds staat dat het niet voetbal insite heet en het maar een uur duurt.
  Vind trouwens de naam Rtl Voetbal veel beter dan voetbal op zaterdag/zondag

 6. frank

  heee maar die voetbal is wel op 2 keer op woensdag te zien he en hoelaat komt dat op tv want GoedeTijden SlechteTijden vervalt dan zeker of hoe doen ze dat ?

 7. Jordy de Mol

  Je kunt nu niet meer zeggen: zet ‘m ff op Studio Sport of De Wedstrijden, maar RTL Voetbal. Ik vond daarom Voetbal op zaterdag/zondag wel beter…

 8. Peter

  @frank

  voetbal begint vaak om kwart voor 9/ half 9. Denk dat ze GTST door laten gaan of ergens een dubbele aflevering inplannen. Wel zal als GTST doorgaat iets ingekort moeten worden, gewoon exact om 20 uur beginnen dan zijn ze zo klaar ;-)

 9. Jordy de Mol

  Is er trouwens al iets bekend over decor en leaders van RTL Voetbal (vooruit, gebruik het toch maar)? Hoe zag het er bijvoorbeeld afgelopen zondag uit? Daar heb ik nog niemand over gehoord!

 10. Anonymous

  Jordy de decors zijn nog een verrassing!

 11. Bram

  Afgelopen zondag was volgens mij vanuit het PSV Stadion.

 12. mart

  Ik heb ht vermoeden dat de decors van tien gebruikt gaan worden maar ik hoop het niet, zou leuk zijn als er een nieuw decor zou komen voor al het voetbal.

 13. RTL FAN

  Decors blijven het zelfde volgens Fons alleen een ander kleurtje in de rtl 4 style.

  Hoor ook op Radio 538
  http://www.radio538.nl/web/show/id=47320/contentid=26080

 14. mart

  Geld datzelfde decor dan ook voor voetbal inite of komt daarvoor wel een nieuw decor

 15. Erwin

  Blijft men gebruik maken van de Tien studio’s voor het voetbal?

 16. Simon

  RTL stapt dus af van de namen
  – Voetbal op Vrijdag
  – Voetbal op Zaterdag
  – Voetbal op Zondag

  ..?

 17. Tim

  @erwin
  Ja, studio 1 blijft alsnog voor het voetbal.

 18. Louis van Gaal

  Damm wat een zinloze discussie! Het gaat om de programmering van de voetbalwedstrijden niet om welke kleur het decor krijgt!

 19. Anonymous

  jongens, wat maken jullie je nou druk om decors? typisch iets voor tv aamateurs om een decor of leader te zien als het succes van een programma.

 20. Peter

  decor was volgens mij goed genoeg. Daarnaast 1 seizoen is er zekerheid dat de rechten bij rtl liggen, waarom dan nu al een nieuw decor, als je nog 3 jaar hebt te gaan maar met 1 jaar is beter even af te wachten.

 21. Jordy de Mol

  Tien had het eerste jaar ook een ander decor en Fons wilde toch af van het Tien-imago met vreemde volgorde wedstrijden en Wilfred Genee enzo? Waarom dan ook geen nieuw decor?
  Website Tien is trouwens aan onderhoudswerkzaamheden onderhevig: komt die ooit nog online denken jullie?

 22. Mike

  Website is alweer online, met het bericht Tien stopt ermee.

 23. bOris

  Nog één jaar behelpen met een snor, reclames en een B-presentator. En dan weer eindelijk voetbal daar waar het hoort. Bij de NOS op NL 1 !

 24. Karel

  Jammer, als Tien stop dan ook geen livestream meer! Bij RTL, enkel RTL GEMIST, dan nog niet alles eigenlijk

 25. Karel

  Jammer, Tien stopt vrijdag dus vanaf dan ook geen livestream meer! Bij RTL enkel RTL-GEMIST, dan ook niet alle programmas.

 26. Peter

  @boris,

  das wel heel snel gezegd. De nos heeft altijd voordeel dat ze alles kunnen doen zonder te veel afhankelijk te zijn van de reclame. Dat mensen liever zonder reclame kijken is logisch maar voor een commerciele zender niet haalbaar of heeft iemand een idee waardoor zowel de kijker, adverteerder en zender krijgt wat ze willen hebben…

 27. //DESH\\ - rtlfan.nl.tt

  Ben dus wel benieuwd naar het decord!

 28. Kamal

  Zeur niet zo over de reclame, ga wat te drinken halen of toiletteren!
  De NOS is ook een en al reclame, alleen gebeurd dat om het programma/de wedstrijden heen! Voorbeeld:
  Champions League Rust = 7 min. reclame, 1 minuut Johan Cruyff en weer 7 min. reclame. Na de wedstrijd meteen weer 10 minuten reclame!
  Live wedstrijden op RTL worden ook niet onderbroken!

  @Peter,

  Ze kunnen bij live wedstrijden reclame op de zelfde manier uitzenden als RTL GP, alleen dan wel de beelden zo groot mogelijk houden en de reclame in het kleine vlak of een balk, waar de reclame even langs loopt! Bv. als de wedstrijd stil ligt
  door blessures. Zodat er tijdens de rust wat meer tijd is voor de analisten!
  Tijdens samenvattingen wordt het allemaal wat lastig.
  Gewoon accepteren, ga plassen of wat eten en drinken, heerlijk die extra pauzes

 29. KrokanteKrab

  Weet iemand waar Jupiler League samenvattingen vrijdag worden uitgezonden???

 30. KrokanteKrab

  Ik zag trouwens in Veronica gids dat Net 5 ander logo krijgt…

 31. Peter

  @kamal

  tijdens blessures zou mooi zijn. Maar volgens mij heb je dan weer een regen van klachten dat er opeens reclame tijdens de wedstrijden zou zijn. Maar goed mooie oplossing om de reclame tijdens de rust te verminderen :D

 32. Peter

  @kamal

  tijdens blessures zou mooi zijn. Maar volgens mij heb je dan weer een regen van klachten dat er opeens reclame tijdens de wedstrijden zou zijn. Maar goed mooie oplossing om de reclame tijdens de rust te verminderen :D

  @Krokantekrab

  op rtl 7 worden deze uitgezonden na de live wedstrijd om 22.45

  link

 33. mart

  Heb op 3 punten kritiek:
  1. De zaterdag editie van de eredivisie is nu wel erg kort. gewoon weer een uur en een kwartier van maken.
  2.Snap ook niks van de Jupiler uitzending 3 kwartier maar?
  (Persoonlijk vind ik dat de jupiler league net zo als de eredivisie moet worden uitgezonden gewoon elke ploeg een uitgebreide samenvatting en bij elke samenvatting eerst de opstellingen)
  3.Tot slot nog de ergste kritiek waarom het buitenlandse voetbal in een half uurtje erdoorheen jassen.
  (Ik zou zeggen op zondag is er genoeg voetbal, bewaar het voor de maandag, maak er een anderhalf uur uitzending van zonder presenator en plak van elke competitie de 3 belangrijkste wedstrijden eruit)
  Bij tien was het altijd alleen de 2 toppers uit italie en spanje maar het lijkt mij ook leuk om eens te kijken naar bijvoorbeeld marseille tegen auxerre.Er werd gewoon te veel gelult en te veel reclame,als je het aan elkaar plak kun je veel meer wedstrijden uitzenden.
  Een groot plus punt is dat voetbalinsite weer door wilfred wordt gepresenteerd en dat de uitzending een kwartier langer is geworden.
  Een ander voordeel is dat jan mulder er niet meer zit maar johan derksen de beste analist samen met jan van halst die ik als enige analist wel goed vond.
  Snap niet dat mensen het zo graag bij de NOS zien want daar zie je alleen ajax,az psv en feyenoord in een mooie samenvatting en daarna wordt het echt dramatisch en journaal van een kwartier ertussen, geef mij dan maar reclames zo erg is dat nou ook weer niet kan je eve iets te eten pakken of eve naar het toilet.Ander negatief punt van de NOS was dat bijvoorbeeld een samenvatting van Fc utrecht-Nec veel minder tijd kreeg en de samenvatting zo werd gestart zonder ook maar een opstelling te hebben gezien.
  Hoop dat Rtl de kleine kritiek punten kan aanpassen en dan hoop ik dat ze het de komende jaren blijven uitzenden!

 34. Tiger(Belg)

  KrokanteKrab zegt:

  14-08-2007 om 16:43
  Weet iemand waar Jupiler League samenvattingen vrijdag worden uitgezonden???

  Ja die worden op een uitgezonden onze eigenste Belgische EEN op vrijdagavond

 35. Televisiefreaks

  Goed nieuws dat de belngrijkste wedstrijden vooraan komen te staan. Hulde aan RTL! :-P

 36. KrokanteKrab

  @Tiger ik bedoelde eigenlijk de 1ste divisie van Nederland

 37. Niels

  En eigenhuis en tuin gaat dat dan naar 1 van de andere zender van RTL, aangezien RTL 4 op zaterdag vanaf 18:00 voetbal gaat utizenden

 38. Anoniem

  @ Niels

  Waar heb jij het nou weer over? Lees het verhaal hierboven nog maar eens goed door.

 39. Atmos

  @ Tiger ( Belg) onze 1e divisie heet ook Jupiler league deze naam is vorig seizoen ingegaan door de nieuwe sponser Jupiler. De ere divisie wilde men niet een sponser naam in de naam vandaar gewoon ere divisie.

 40. RTL8 vormgeving

  op http://www.digitaalmedia.nl staat de RTL8 vormgeving zie ik, vannacht stond er op rtl een klein filmpje maar das weer verwijderd.

 41. Thom

  RTL wijzigt de naam ‘Voetbal op zondag’ naar RTLVoetbal: Eredivisie.
  Het programma ‘Van Duin’ is gewijzigd in ‘De Andre van Duin Show’
  Klasgenoten op donderdag wordt vervangen door ‘Het roer om’, en vanaf de laatste donderdag van Augustus door ‘Jong Geleerd’.

 42. Oscar

  Schandalig zoveel reclame tijdens RTL Voetbal !!!!

  Onze Fons heeft gezegd dat het bord om 19.00 uur op schoot kon
  en er minder reclame zou zijn. Echter na iedere wedstrijd volgde een reclameblok. (Krijgen dus meer i.p.v. minder reclame)

  Ik neem het voortaan wel op en kijk wel om 20.30 uur zonder reclame.

  Hopelijk komen de voetbalrechten over een jaar weer bij de NOS.

 43. Peter

  @oscar

  wat een onzin zeg. Ik heb het zitten kijken en er zitten niet meer reclames tussen dan bij andere commerciele programma’s. De eerste reclame was even na kwart over 7, vervolgens kwart voor 8 en daarna kwart over 8 en das heel normaal en de reclames zijn niet bijzonder lang. Vervolgens cf rtl om 20.30 geen reclame maar meteen het volgende programma.

  Mensen moeten eens ophouden met het zeuren over die reclameblokken! Als het jouw inkomsten zouden zijn hoe zou jij het dan doen. Als jij een betere manier weet om geld terug te verdienen stuur dan even in. De publieken financieren het met belastinggeld en nog erger tijdens de voetbalwedstrijden, live heb je daar ook reclame met rust.

 44. Henk

  niet helemaal correct, om 19.00 begon de reclame van 5 min, 19.05 begon het programma, en 10 minuten later weer. toen kwart voor en kwart over. en het probleem is dat ze vaak wel tussen programmas extra reclames stoppen, waardoor het op momenten wel lijkt alsof je meer naar reclama aant kijken bent dan naar wat anders

 45. Anonymous

  Idd Peter !

  het viel reuze mee die reclames. 3 reclames in 1,5 uur vind ik niet veel.
  aleen omdat het nu maar 4 wedstrijden waren viel het toevallig precies na elke wedstrijd. en dat er reclames zouden komen had je kunnen weten. dat heb je bij die zenders. alleen bij ned 1, 2, en 3 heb je geen reclames .. maar jah daar moet je dan weer voor betalen ;)

  ach tis ook nooit goed .. mensen zullen we altijd wat te zeuren hebben.. zit in onze aard denk ik.

  waar je in ieder geval niet om heen kan is de volgorde. nu kwamen wel de topclubs enzo eerst. en dat beviel me goed.

 46. jan landgraaf

  lekker zeg 4 wedstrijden om 19:00 en de 4 andere om 23:00 , na het lul programma . Wat heeft dit nog voor zin kinderen op houden tot 23:00 . onzin toch.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.