Verbouwingstrijd op hoog niveau in Het Blok

Met een strengere jury, een hogere werkdruk en een hardere competitie wil televisiezender Net 5 de nieuwe editie van Het Blok spannender dan ooit maken. Vanaf het eerste moment strijden de vier koppels tegen elkaar om geld, privileges en zelfs een binnenhuis- architect. “Dit staat garant voor spanning en onverwachte gebeurtenissen“, aldus een woordvoerster van de zender. Het Blok met Erik van der Hoff is in deze editie een oude vervallen gymzaal in het Noord-Hollandse Haarlem.

Na een zware race dwars door de stad mag het koppel dat als eerste bij de gymzaal aankomt een ruimte kiezen. Ook mogen ze als eerste uit een groep van vier mensen iemand kiezen die hen helpt met de inrichting van het appartement. In deze groep is echter maar één binnenhuisarchitect aanwezig.

Als alle stellen gearriveerd zijn, nemen ze hun intrek in Het Blok met weinig meer bagage dan de kleren die ze aanhebben. De vier stellen krijgen elf weken de tijd en een bescheiden budget om een compleet appartement te verbouwen en in te richten. Uiteindelijk worden de appartementen geveild en krijgen alle stellen de meerwaarde van hun verbouwde appartement. Het stel dat de meeste meerwaarde heeft, krijgt € 50.000 extra mee naar huis.

De koppels verschillen deze editie meer dan ooit van elkaar, belooft de zegsvrouw van Net 5. Sander (29) en Linda (27) kennen elkaar anderhalf jaar, maar wonen nog niet samen. Hun verblijf in Het Blok zal uitwijzen of de twee klaar zijn om te gaan samenwonen. Gertjan (30) en Maartje (28) zijn verloofd, perfectionistisch, ordelijk en gaan voor een strakke inrichting.

Erik (40) is timmerman en zijn partner Remco (36) is schoonheidspecialist. Ze willen laten zien dat homo’s ook goed kunnen klussen. Andries (28) en Bianca (20) zijn een jong stel met een passie voor extreme sporten. Ze doen uitsluitend mee om te winnen en niet om vrienden te maken.

Het Blok is vanaf 5 september om 20.30 uur terug is Net 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen