Verbouwingstrijd op hoog niveau in Het Blok

Geplaatst op Tue 21 Aug 2007 om 17:22

Met een strengere jury, een hogere werkdruk en een hardere competitie wil televisiezender Net 5 de nieuwe editie van Het Blok spannender dan ooit maken. Vanaf het eerste moment strijden de vier koppels tegen elkaar om geld, privileges en zelfs een binnenhuis- architect. “Dit staat garant voor spanning en onverwachte gebeurtenissen“, aldus een woordvoerster van de zender. Het Blok met Erik van der Hoff is in deze editie een oude vervallen gymzaal in het Noord-Hollandse Haarlem.

Na een zware race dwars door de stad mag het koppel dat als eerste bij de gymzaal aankomt een ruimte kiezen. Ook mogen ze als eerste uit een groep van vier mensen iemand kiezen die hen helpt met de inrichting van het appartement. In deze groep is echter maar één binnenhuisarchitect aanwezig.

Als alle stellen gearriveerd zijn, nemen ze hun intrek in Het Blok met weinig meer bagage dan de kleren die ze aanhebben. De vier stellen krijgen elf weken de tijd en een bescheiden budget om een compleet appartement te verbouwen en in te richten. Uiteindelijk worden de appartementen geveild en krijgen alle stellen de meerwaarde van hun verbouwde appartement. Het stel dat de meeste meerwaarde heeft, krijgt € 50.000 extra mee naar huis.

De koppels verschillen deze editie meer dan ooit van elkaar, belooft de zegsvrouw van Net 5. Sander (29) en Linda (27) kennen elkaar anderhalf jaar, maar wonen nog niet samen. Hun verblijf in Het Blok zal uitwijzen of de twee klaar zijn om te gaan samenwonen. Gertjan (30) en Maartje (28) zijn verloofd, perfectionistisch, ordelijk en gaan voor een strakke inrichting.

Erik (40) is timmerman en zijn partner Remco (36) is schoonheidspecialist. Ze willen laten zien dat homo’s ook goed kunnen klussen. Andries (28) en Bianca (20) zijn een jong stel met een passie voor extreme sporten. Ze doen uitsluitend mee om te winnen en niet om vrienden te maken.

Het Blok is vanaf 5 september om 20.30 uur terug is Net 5.
30 Reacties op “Verbouwingstrijd op hoog niveau in Het Blok”


 1. Chiel

  Dat het dit jaar wel het verdiende aantal kijkert zal trekken, 500.000 is toch wel triest voor zo’n topprogramma (zelfde bij Peking)

 2. TOTP

  Die Erik van der Hoff is gewoon slecht presentator. Hij is wat mij betreft ook totaal niet geschikt voor “Ben je slimmer dan een kind” (Are you smarter than a 5th grader). Hij is veel te serieus en kan niet improviseren. Het programma heeft juist iemand nodig met humor en iemand die nog kan presenteren ook. En wat mij betreft valt hij daar absoluut niet onder. Ik snap overigens niet waarom SBS dit heeft gekocht en niet RTL. Het is namelijk van Mark Burnett Productions en die heeft naar mijn weten geen deal met 1 van de NL-zenders. Want ik vind deze verfrissende quiz echt niet bij Net 5 (vrouwenzender) passen. Deze quiz spreekt juiste alle doelgroepen aan.

 3. TOTP

  Die Erik van der Hoff is gewoon een slechte presentator. Hij is wat mij betreft ook totaal niet geschikt voor “Ben je slimmer dan een kind” (Are you smarter than a 5th grader). Hij is veel te serieus en kan niet improviseren. Het programma heeft juist iemand nodig met humor en iemand die nog kan presenteren ook. En wat mij betreft valt hij daar absoluut niet onder. Ik snap overigens niet waarom SBS dit heeft gekocht en niet RTL. Het is namelijk van Mark Burnett Productions en die heeft naar mijn weten geen deal met 1 van de NL-zenders. Want ik vind deze verfrissende quiz echt niet bij Net 5 (vrouwenzender) passen. Deze quiz spreekt juiste alle doelgroepen aan.

 4. mary

  Ik vind “Het Blok” een erg leuk programma. Vooral Erik vind ik altijd heel enthousiast. Het verbaast mij dat er niet zoveel mensen naar kijken. Het is wel zo dat je de eerste afleveringen weer even moet wennen aan de kandidaten. Maar na een paar weken heb ik vaak een favoriet koppel en dan vind ik het alleen maar spannender worden, omdat ik dan hoop dat ze een extra prijs winnen. De uiteindelijke veiling vind ik ook heel leuk. Misschien dat ze wat meer reclame moeten maken voor dit programma.

 5. Yordi

  Vorig seizoen van Het Blok heb ik niet gevolgd. Er was toen volgens mij echt veel meer leuks op hetzelfde tijdstip. Ik denk dat ik dit seizoen wel weer ga kijken, tenzij ‘t niet leuk wordt.

 6. Ronald

  Ik vind Erik een van de leukste presentators die er rondloopt. Mag ‘m altijd graag zien in programma’s. Heeft wel humor vind ik.

  Het Blok blijft leuk, dus ik kijk er al weer naar uit.

 7. mariska

  vorig seizoen liep het gelijk met boer zoekt vrouw. Ik keek dan naar het blok en nam het andere op. Maar veel mensen kozen voor boer zoekt vrouw.

 8. Johan

  Dit jaar zal ‘Het Blok’ dus op woensdag worden uitgezonden ipv op zondag. Ik vind het een goede ontwikkeling dat Net 5 wat breder qua doelgroep lijkt te worden met programma’s als ‘Ben je slimmer dan een kind’, de nieuwe vormgeving lijkt daar ook op aan te sluiten.

 9. Belg

  VT4 start vanaf 4 september met ‘the block Oostende’

 10. elwin

  Kan VT4 (jamergenoeg) niet ontvangen. VT4 is trouwens alleen leuk voor de belspelletjes waar altijd in gesjoemeld wordt!

 11. Tiger(Belg)

  en het gesjoemel met de Nederlandse belspelletjes dan. Heb je die nog niet gezien of gehoord misschien

 12. michel

  beste totp

  erik van der hof presenteerd deze programma’s bij net5 omdat hij ook de producent is en dat dus zelf bepaald! tis erg wennen aan zijn manier van presenteren in het begin maar hij doet het wel leuk en tis weer eens wat anders!

 13. poppie

  @ michel
  De Beeldbrigade produceert Het Blok en niet Blazhofski. De beeldbrigade doet dat omdat de vrouw van Remko van Westerloo daar mede eigenaar van is en Remko toen der tijd nog programmaleider Net 5 was.

 14. poppie

  Daarnaast neem ik aan dat Net5 zelf bepaald wie welk programma presenteert, dat doet een presentator niet zelf.
  Zi je het voor je dat 8 presentatoren besluiten dat ze dit najaar Idols willen presenteren. Zou een mooie janboel worden.

 15. TOTP

  @Michel: Ik vind het jammer dat hij het presenteert, want zowel het blok als Ben je slimmer dan een kind zijn beide hele leuke programma’s. Maar ik kijk het beide niet (meer) vanwege Erik. Ik kan het gewoon niet aanzien, al is zijn rol in Het blok klein (in het 1ste seizoen iig).

 16. Chiel

  We érg triest als je het blok niet kijkt omdat Erik er per 44 minuten wel 7 minuten in zit :?

 17. KNL

  @ Chiel: ja precies, mee eens. Ik begrijp dat smaken verschillen, maar zó uitgesproken is Erik nu ook niet. Vind zijn presentatie tamelijk basic, functioneel, en wel sympathiek.
  Ik ga zéker weer kijken, heerlijk programma.

 18. Gertjan

  GO GO Linda en Sander!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ga ervoor, en ik reken erop dat jullie gaan winnen!!!!

  GJ

 19. yvonn

  erik doet het super leuk , geen gezeik daarover

 20. mandy braat

  hi lieverd
  je doet het hartstikke leuk weest niet te onzeker want je bent en blijft\
  een kanj er
  ik kijk wel veel dingen die je doet
  liefs mandy

 21. mandy braat

  HOI LEKKER DING
  het gaat toch wel goed met je
  ik ben erg verdrietig geweest dat je live showw zo eindigdt alleen om die vrouw die niet wil dat ik iets met je zou hebben krijgen ik denk dt het beter is niet meer meer te kijken en dat je maatr geen contact zoekt liefs van
  mandy braat

 22. mandy braat

  hoi lieve erik van het hoff
  waarom eindig je zo rot met je live show
  ik ben er kapot van alleen door mensen die het niet gunne dat je op me ben t
  hou van je lievs mandy………

 23. mandy braat

  liev echt meen het doe niet zo je makt me ermee kapot
  die zijn niet zo echt denk er nu om je maakt het programma stuk en jezelf alias…………..

 24. mandy braat

  HOI beste alias r va der h
  ik mag je erg en dat kan ik niet vergeten
  fies je nog lekker op die nieuwe mounten bi nou kan je niet inhale
  helaas doen ze me veel verdriet in t vierkant ik mag niet ver,,, en we kunnen niks doen dus een ding volg vooral niet je hart straks i ……………… w e
  liefst candy

 25. mandy braat

  lieve beste alias ik mag je erg
  fiets je nog lekker op de fiets net niet door de ruige bossen
  helaas kan ik je niet inhale en trouwens wordt knetter aan het vierkant ik mag niet naar je verh en met je ,, dus si vous plai tt,,
  de mazzl kus
  mandy t ho

 26. mandy braat

  hoi alias d e pal
  ben melig en ik kijk bijn al je programs trouwens ik ben best moe en ik zie DAT JE HET WEET MAAR EEN 0/ DUS DEGENE DIE ME TROUWT HET KOMT DOOR DIE KLOTE MENSE en i k heb geen gevoelens voor iema d ander
  alsjublieft ga niet met iemand anders ik hoorde je zeggen dan voel ik maar wat voor die ramona let even op want je kwetst me heel er

 27. Anonymous

  Wow, dit is echt freaky! Get help woman.

 28. mandy braat

  hoi alia- s
  ik ben ergg ek op je en dat wil ik houde zo ben nog aan hetsnoepen
  hoe het met gliv lieveals je
  pkannen hebt doe het anders ………….x m

 29. man

  a.swil je alsjublieft met me trouwen want ik wil
  en ‘
  i k verhuizen en =bzztwant

 30. Anonymous

  Reactie op poppie: n

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.