SBS 6 herdenkt 9/11 met speciale programmering

SBS 6 staat in september stil bij de terroristische aanslagen van 11 september 2001 met een aantal speciale uitzendingen. Op maandag 3 september gaat de film Ladder 49 in televisiepremière, over het heldhaftige leven van brandweermannen. Een week later, maandag 10 september, zendt SBS 6 de documentaire 9/11 uit. Hierin is te zien hoe twee Franse documentairemakers per toeval de crashes in het World Trade Center in New York live filmen.

Ten slotte staat op dinsdag 11 september de aflevering van Medical Investigation in het teken van de gevolgen van 9/11.

Ladder 49 is een film over het heldhaftige leven van brandweermannen, die na 9/11 flink in de belangstelling kwamen te staan. Joaquin Phoenix speelt Jack Morrison, een ambitieuze brandweerman die van groentje met behulp van zijn commandant Mike Kennedy (John Travolta) uitgroeit tot doorgewinterde professional. Zijn gevaarlijke en veeleisende baan vergt veel energie en gaat vaak ten koste van zijn vrouw en kinderen. Maar als Jack tijdens een zware klus wordt ingesloten door een vlammenzee, wordt hem duidelijk waar het in het leven echt om draait; familie, waardigheid en moed. Terwijl zijn collega’s van Ladder 49 alles doen om hem te redden, hangt Jacks leven aan een zijden draadje.

De documentaire 9/11 is gemaakt door de Franse broers Jules en Gideon Naudet. Het was hun bedoeling om gedurende een aantal maanden een brandweerman in opleiding te volgen. Als op 11 september 2001 de brandweer wordt opgeroepen voor een gaslek vlakbij het WTC, gaan de documentairemakers mee. Ze maken opnamen van de routineklus als er opeens een vliegtuig hoorbaar is. De cameraman draait instinctief zijn camera naar het geluid toe en filmt zo als enige de inslag van het eerste vliegtuig. Maar ook daarna draaien de broers unieke beelden, omdat hun brandweerauto als eerste bij het WTC aankomt en ze mee naar binnen gaan in de eerste toren, waar de brandweer zich probeert te organiseren. Ze zijn nog steeds binnen wanneer de tweede toren, als eerste van beiden instort

Ook in de serie Medical Investigation wordt aandacht besteed aan 9/11 . In aflevering Survivor worden de medisch specialisten van het nationaal gezondheidsinstituut opgedeeld in twee teams. Stephan, Nathalie en Frank proberen in New York achter de oorzaak van diverse gevallen van spontane verlamming in de buurt van Ground Zero te komen. Miles en Eva worden tegelijkertijd naar Hampton (Virginia) gestuurd om te onderzoeken hoe het kan dat in drie maanden tijd zes vrouwen van militairen een miskraam hebben gekregen.

7 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
wereldverbeteraar
augustus 20, 2009 02:08

Ik hoop ook dat ze kritiek laten zien op het onderzoek:
1) waarom is het staal van het WTC zo snel mogelijk afgevoerd naar China?
2) Hoe kunnen twee torens met een kern van staal zomaar instorten door een brand, dit is nog nooit eerder gebeurd, zelfs niet bij branden van meer dan 6 uur.
3) Er zijn explosies aan de basis van de torens gehoord vlak voor het instorten.
4) Waarom is gebouw nummer 6 ook ingestort?
En zo kunnen we nog even doorgaan.
http://www.stomverbaasd.com rubriek 911 voor meer informatie.

Gast
mikey
augustus 31, 2007 14:20

Op zich goed dat dit word herdacht, echter zet ik mijn vraagtekens bij de integriteit van SBS. Is dit een gedachte vanuit de commercie om sympathie bij kijkers en adverteerders op te wekken?
SBS is geen nieuwszender (sorry HvN kun je echt geen nieuws noemen), dus het had me logischer geleken als RTL7 (nieuwszender) of de NOS hier aandacht aan zou besteden.
Hoop dat SBS het vanuit een integere gedachte brengt!

Gast
jeroen
augustus 31, 2007 02:25

losers…..je doet je naam eer aan

Gast
losers
augustus 30, 2007 21:39

ja hallow! zo kunnen we alles gaan herdenken! rot toch op man met dat 9/11 het is geweest voor niemand leuk (ja osama en zijn gang) en hou erover op! wij hebben hier nix mee te maken en gaan we ook alle aanslagen in irak herdenken? NEE! herdenken we Londen? NEE! herdenken we madrid? NEE Israel? NEE en het ergste van alles is dat we gewoon veeeeel ergere dingen laten gebeuren in sudan!

Gast
Bart
augustus 30, 2007 18:28

(grapje hierboven btw) . Goed dat SBS er aandacht aan besteed, alleen paar jaar dezelfde programmering op 9/11 wordt saai…

Gast
Bart
augustus 30, 2007 18:27

Gemiste kans voor Peter R. de Vries. Had ie misschien een ‘avondvullende reportage’ kunnen maken tijdens zijn onderzoek naar 9/11 en zijn persoonlijke zoektocht naar Bin Laden :P.

Gast
Thom
augustus 30, 2007 18:17

Doet mij denken aan vorig jaar…. ;) maar wel goed dat ze er even aandacht aan besteden ;)

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen