RTL-gezichten mogen niet naar Het Gesprek

RTL-presentatoren als Daphne Bunskoek, (foto) Jack Spijkerman, Humberto Tan en Radio 538-dj Ruud de Wild mogen niet meewerken aan de nieuwe interviewzender Het Gesprek, die in oktober begint. “Het Gesprek geeft zelf toe dat er geen geld en tijd is om interviews behoorlijk voor te bereiden. Dat ga ik mijn mensen niet aandoen“, aldus RTL-topman Fons van Westerloo in het Algemeen Dagblad. “Lange tv-gesprekken voeren is een vak. Niet iedereen kan dat.

Ook heeft Het Gesprek een deal gesloten met de KRO, die elkaars beelden mogen gaan gebruiken. “Die omroep is een commerciële concurrent van ons.’’

Directeur Ruud Hendriks van het digitale kanaal Het Gesprek vindt die opstelling van ‘weinig zelfvertrouwen’ getuigen. “Van Westerloo zei letterlijk: Stel dat Bunskoek een interview niet goed voorbereid en compleet afgaat. Dan daalt haar marktwaarde en zit ik met de gebakken peren.

Het Gesprek is bij de start in circa zes miljoen huishoudens op de buis te zien, verwacht Hendriks in het AD. Hij moet echter nog contracten afsluiten. Het Gesprek zendt interviews van minimaal een uur uit, niet onderbroken door reclame. De gesprekken worden gevoerd door bekende mensen als Catherine Keyl, Jort Kelder, Victoria Koblenko, Max Westerman, Jeroen van Inkel en Huub Stapel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen