NCRV: ‘Programmering dit najaar breder dan ooit’

Dit najaar introduceert de NCRV een programmering die breder en gevarieerder is dan ooit. Dat meldt een woordvoerder van de omroep. “De omroep komt met vernieuwende programma’s die de NCRV nog sterker als maatschappelijk betrokken mediaorganisatie neerzetten“, aldus de zegsman. Naast bestaande producties als Man bijt hond, Netwerk, Hello Goodbye en Villa Felderhof, presenteert de NCRV nieuwe titels, zoals Babyboom, SpangaS en De koffer.

De NCRV wil zich met ambitieuze programma’s profileren op Nederland 1 en 3. “Na de succesvolle zomerse start op Nederland 1 van Bijna beroemd, presenteert de NCRV op deze zender in oktober de nieuwe, veelbesproken serie Babyboom“, aldus de persvoorlichter. Een jaar lang volgt Caroline Tensen honderd koppels en alleenstaanden met een kinderwens en deelt zij lief en leed met hen. “De NCRV koestert hoge verwachtingen van dit integer gemaakte programma, met als kernwoorden emotie en informatie. In de reeks van De 100, programma’s over ingrijpende levensmomenten, komt de NCRV volgend jaar met een nieuwe serie. Dan worden honderd trouwlustige stellen gevolgd.

In januari 2008 start op Nederland 3 het programma Slag om Pampus. Het is een programmaserie over een strijd tussen zes jonge stellen met als inzet een compleet nieuw leven. Een nieuw huis en voor beiden een nieuwe baan op één van de meest bijzondere plekken van Nederland: het forteiland Pampus. Presentatrice Regina Romeijn gaat dit programma presenteren.

Op Nederland 2 brengt de NCRV vanaf september onder meer nieuwe afleveringen van Felderhof ontmoet; indringende interviews vanaf intrigerende locaties. Ook in september start Het Derde Testament, een wekelijks reportageprogramma dat laat zien hoe mensen anno 2007 bezig zijn met zingeving en geloof. Tweeduizend jaar na de vorming van de Bijbel met zijn Eerste en Tweede Testament onderzoekt de NCRV hoe een Derde Testament er nu uit zou zien. Er komt een site waar bijdragen van kijkers worden verzameld.

In oktober staat weer een vierdelige reeks De mensen van… op het programma; deze keer vanuit het VMBO. “Ook na vijftien series blijft de formule nog steeds betrokken televisie opleveren, gemaakt door bevlogen programmamakers.

Joris Linssen presenteert behalve Hello Goodbye ook Joris’ Pakketservice, waarin hij vanaf november bij mensen thuis op zoek gaat naar hun levensverhalen.

De NCRV is verder blij Frénk van der Linden binnen te hebben gehaald. In De koffer gaat deze rasinterviewer anders dan anders te werk. Hij weet niet wie zijn gast is en kan zich dus niet voorbereiden. De gast heeft van de redactie opdracht gekregen binnen vijf minuten een koffer te pakken met zijn of haar meest dierbare voorwerpen. Wat neem je mee en waarom? Voor Frénk vormt de inhoud van de koffer het uitgangspunt voor een serie ‘hoogst verrassende’ vraaggesprekken.

De NCRV pakt in november het thema Klimaat aan. In een aantal informatieve en prikkelende afleveringen van Extreem weer (projectnaam) met Erwin Kroll als roerganger. De apotheose volgt in december met De klimaatshow, waarin de omroep de gevolgen belicht van klimaatsveranderingen voor mensen en hun leefomgeving. Ook oplossingen komen aan bod; jonge professionals binden de strijd met elkaar aan om de beste ideeën aan te dragen.

Ook op kinderzender ‘Zapp’ blijft de NCRV goed vertegenwoordigd. Met Willem Wever, waarin presentator Ewout Genemans dit najaar zijn NCRV-debuut maakt, en de BZT-show is de NCRV al jaren een belangrijke aanbieder van jeugdprogramma’s op de zender. “Met de nieuwe, dagelijkse dramaserie voor de jeugd SpangaS is de omroep zelfs de grootste speler op deze zender geworden. De serie, geproduceerd door de makers van ZOOP, volgt de belevenissen van tien jongens en meiden op hun middelbare school, het Spangalis College, kortweg het Spanga. De bijbehorende website www.Spangas.nl wordt een crossmediale wereld voor kids vanaf 9 jaar.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen