Jeroen Pauw haalt uit naar Knevel en Van den Brink

De talkshow Pauw en Witteman met Jeroen Pauw en Paul Witteman ging dit jaar extra vroeg met zomerstop om plaats te maken voor Andries Knevel en Tijs van den Brink, het talkshowduo van de Evangelische Omroep. “Ik vond het verschrikkelijk dat wij vervangen werden door Knevel en Van den Brink. Je bent een voetballer. Je wilt spelen“, zegt Pauw vandaag in De Pers. “Die gereformeerde mannetjes beschuldigen Paul en mij ervan dat wij de linkse VARA-jongetjes waren...”

Jeroen Pauw vervolgt in het gratis dagblad: “Ze mogen hun geloofsovertuiging in de uitzending laten doorklinken. Dat gun ik ze. Toch kwam het onoprecht over. Ze hadden elke dag een playboyachtige dame aan tafel die erbij zat als een vaas bloemen. Ik sta dichter bij Playboymodellen dan zij, denk ik.

Daphne Deckers was één van de ‘tafeldames’ van Knevel en Van den Brink. Zij was dinsdag te gast in RTL Boulevard. “Het is natuurlijk wel zo dat als jij jezelf heel zeker voelt, dan maakt het helemaal niet uit of er concurrentie is“, zei Deckers. Presentatrice Daphne Bunskoek: “Nou, jawel. Het is niet alsof hier twee heel andere types bij RTL zouden rondlopen, en zeggen: ‘Wij hebben ook wel recht op dit plekje, want wij geven een heel andere invulling’. Maar die invulling vond ik niet heel anders.

Jeroen Pauw is nu 47 jaar en zou nog drie jaar in de Hilversumse carrousel willen meedraaien. “Pauw en Witteman wil ik nog drie seizoenen doen. Dan ga ik weer eens kijken wat ik verder ambieer.” Hij is al producent, onder meer van Goedemorgen Nederland, maar dat doet hij nog op halve kracht. Pauw in De Pers: “Twee dagen in de week, vóór de uitzending. Het is fijn om met een eigen ploegje mensen televisie te maken. Als je voor een omroep werkt, zit je met tien mensen op een redactie, waarvan er dan vijf een vast contract hebben. Je begrijpt wel wat ik bedoel?

Toch, heeft hij geen zakelijk killersinstinct. “Ik ben geen Reinout Oerlemans, voor wie ik als producent grote bewondering heb. Wat hééft hij? Vijftig miljoen. Dat hoef ik allemaal niet. Ik heb niet zo’n groot uitgavenpatroon. Als ik eerste klas kan vliegen, in een mooie auto kan rijden en een leuke fiets kan kopen, ben ik tevreden. Ik verdien twee ton per jaar. Dat is toch prima? Met drie miljoen ben ik ook blij.

21 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
RICK
december 5, 2008 21:42

IK BEN HET LINKSE GEDRAM EN SLAPPE GELUL SCHIJT ZAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HET GEWONE MAN GELUL VAN DE VARA EN DE LINKSE ETTERS
MENSEN TRAP TOCH NIET IN DIE LEUGENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BIJ DE LINKSE MENSEN IS HET ALTIJD DE SCHULD VAN ANDERS DENKENDEN.
WORDT WAKKER MENSEN!!!!!WE MOETEN VAN DE VARA DE SP EN GROEN LINKS AF!!!!!!!!!!!!!DE LINKSE PULP IS VEEL ERGER DAN WELKE RELIGIE OOK!!!!!!!!!! DUS WAKKER WORDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gast
k.gerritsen
december 2, 2008 17:04

valt op dat dit linkse mannetjes zijn,waarbij het altijd opvalt wanneer het gesprek een andere kant opgaat het gesprek of afgebroken wordt of dat men de persoon niet laat uitspreken.

Gast
adena
oktober 2, 2007 16:57

We are sell DDO, Dungeons

Gast
wim
augustus 30, 2007 16:25

Ja Tom ,als andere je al niet voor de gek houden, kun je het altijd nog zelf doen.

Gast
Tom
augustus 30, 2007 16:18

Het is de herhaling er bij opgeteld

Gast
wim
augustus 30, 2007 16:17

sorry Marcel geen 120.000 maar 220.000 minder (nog erger voor jou)

Gast
wim
augustus 30, 2007 16:16

Marcel volgens kijkonderzoek keken er gisterenavond geen 650.000 maar 430.000 mensen naat DGK.
Toch 120.000 duizend minder dan jij zou willen.

Gast
yossarian
augustus 30, 2007 15:56

@Anonymous:

Jeroen Pauw woont op een woonboot in Amsterdam, zonder groene heggen. Midden in het echte leven dus, wat jij waarschijnlijk niet kunt zeggen.
Of hij een cabriolet heeft weet ik niet, maar dat lijkt me een prive-zaak.

Volgens mij heb je niet begrepen wat ik heb geschreven, of wil je het niet begrijpen.

Gast
Marcel
augustus 30, 2007 10:18

He opvallend… er kijken nu gewoon al 650.000 kijkers naar De Gouden Kooi en juist de late avond-uitzending (HH) wordt onwijs goed bekeken (230.000) dus dat wordt toch nog wel een topper als DonD erbij komt!

Gast
Anoniem
augustus 30, 2007 02:06

Waar slaat dat op Yossarian. Tuurlijk is dat zo wat Frits zegt. Als links persoon sta je voor linkse principes/standpunten, en heel veel dingen zijn tegenovergesteld hoe deze echte salonsocialisten leven. Hoe kan men het nou hebben over probleemwijken en allochtonen terwijl zo’n Jeroen Pauw zelf tussen de groene heggen en cabrio’s woont en vrijwel nooit in probleemwijken te signaleren is?
En dan te bedenken dat men op financieel gebied ook links gekleurd is, maar als het er op aan komt allerlei manieren verzint om niet die 52% belasting te betalen en zoveel mogelijk geld, net als een rechts persoon, voor zichzelf probeert te houden?
Het gaat gewoon niet samen.

Gast
yossarian
augustus 29, 2007 23:59

““Die gereformeerde mannetjes beschuldigen Paul en mij ervan dat wij de linkse VARA-jongetjes waren…?

Weinig mis met die “beschuldiging?, alhoewel, 1e klas willen vliegen, mooie auto en 2 ton euri’s per jaar? Waar is het minder bedeelde linkse arbeidersvolk van weleer, welke streden voor een rechtvaardiger verdeling van de welvaart , gebleven?”

Wat een onzin weer Frits.
Als je ‘links’ ben (wat tegenwoordig een scheldwoord is) wil dat nog niet zeggen dat je uit solidariteit altijd voor een minimumloon dient te werken. Dat is zo’n rare, vertekende gedachtegang die ik tegenwoordig overal lees.

Als mensen hun werk goed doen (zoals Pauw & Witteman, in mijn ogen) kan ik er mee leven dat ze ook goed verdienen, ongeacht of dit nu voor de NPO of de CO is.

Ik zou het zeer op prijs stellen, Frits, dat je wat genuanceerder zou proberen te denken. Niet alles is zwart of wit, namelijk. Daartussen zit een oneindige hoeveelheid nuances grijs.

Gast
Johan B.
augustus 29, 2007 23:12

Jeroen is zeker gefrusteerd over de goede kijkcijfers die deze “gereformeerden” haalden. Daphne Bunskoek, lieve meid, wat heb jij in dit arrogante figuur gezien dat je een relatie met hem bent aangegaan. Nou ja, je bent nu van hem af. Wij kijkers moeten het dus, als ik het goed begrijp, nog 3 jaar met dit persoon doen. Jeroen, ga svp terug naar RTL. Trouwens, was van tevoren al niet bekend dat het in grote lijnen het verschil niet zo groot zou zijn. Iets anders zou het worden, niet iets totaal anders.

Gast
HIJ
augustus 29, 2007 18:35

Het seizoen begint bijna weer dus ze moeten weer ff in het nieuws zijn.

Gast
Anoniem
augustus 29, 2007 13:38

@A.Sedaka

Hmmmm, dat klinkt ook niet erg oer hollands.

Je maakt een denkfout net als veel Nederlanders. Je heb gelovigen etters in geloven en je hebt etters zonder geloof. Een klein aantal gelovige etters(maakt niet uit welk geloof) verpesten voor de rest.

Ik ben van mening dat je alle etters gewoon hard moet aanpakken of ze nou geloven of niet.

Gast
Flip
augustus 29, 2007 13:05

@Alexander Sedaka

Je zit hier verkeerd, dit is een site over tv. Hier moet je zijn: http://www.tiny.cc/GAQuP !!!

Gast
Alexander Sedaka
augustus 29, 2007 12:47

Zij durven kritiek te uiten over andere presentatoren,Maar passen zich wel aan en geven toe aan de eisen van Moslims.Dat is pas erg.Ook zijn ze niet neutraal en proberen hun mening op te dringen.Uit alles blijkt dat zij een moslim samenleving wel zien zitten.Ik en velen met mij niet.Ik zal mij desnoods gewapendehand verzetten.Zij komen naar hier,dus moeten zij zich aanpassen,anders wegblijven.Ik kom met deze opmerking omdat ik als jong matroos op een tanker een jaar in het Middenoosten heb gezeten en dat was een slechte tijd.

M.vr.groet,
A.Sedaka

Gast
Thom
augustus 29, 2007 12:29

Voetbal op RTL8!

In deze nieuwe competitie strijden zes damesteams op het hoogste niveau om de landstitel: ADO Den Haag, AZ, FC Utrecht, FC Twente, sc Heerenveen en Willem II. In de uitzending van ‘RTL Voetbal’ op vrijdag 31 augustus bij RTL 7 zijn de eerste wedstrijdbeelden te zien. Hierna volgt ruimschoots aandacht voor het seizoen 2007/2008: elke zaterdag en elke zondag tussen 17.15 en 17.45 uur bij RTL 8.

Met de Eredivisie Vrouwen heeft ‘RTL Voetbal’ alles in huis wat voetbal te bieden heeft. RTL had al de uitzendrechten voor de populaire Eredivisie-samenvattingen, de live Eredivisie-wedstrijden op vrijdag, buitenlandse voetbal (de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Franse Ligue 1, de Scottish League, de Portugese SuperLiga en de Spaanse Primera Division), het Nederlands Elftal (uitwedstrijden in de strijd om de kwalificatie voor het EK 2008), Jong Oranje, de Jupiler League en de prestigieuze KNVB-beker. Daarnaast biedt RTL 7 voetbaltalkshow ‘RTL Voetbal Insite’, ‘Clubvoetbal Insite’ met aandacht voor PSV, Ajax en Feyenoord en jaarlijks enkele Europese topduels, zoals vrijdag aanstaande de strijd om de UEFA Super Cup tussen Champions League-winnaar AC Milan en UEFA Cup-winnaar Sevilla.

Gast
Johan
augustus 29, 2007 11:45

ik vind ze alle 4 ruk, ik kijk liever de Practice op die zender op dat tijdstip

Gast
Anoniem
augustus 29, 2007 11:20

frits stop nu eens met dat gemekker over dat geld, dat weten we nu onderhand wel.
Kom nu eens met iets nieuws, maar wel wat zinvol is om te lezen.

Gast
Frits
augustus 29, 2007 11:17

“Die gereformeerde mannetjes beschuldigen Paul en mij ervan dat wij de linkse VARA-jongetjes waren…?

Weinig mis met die “beschuldiging”, alhoewel, 1e klas willen vliegen, mooie auto en 2 ton euri’s per jaar? Waar is het minder bedeelde linkse arbeidersvolk van weleer, welke streden voor een rechtvaardiger verdeling van de welvaart , gebleven? :?

Gast
Tjeerd
augustus 29, 2007 11:10

“zegt Pauw vandaag in De Pers. “Die gereformeerde mannetjes beschuldigen Paul en mij ervan dat wij de linkse VARA-jongetjes waren…? “

Wou hij beweren dat zij dat niet waren dan? Het wordt tijd dat die omroepen gewoon eens uitkomen voor wat ze zijn, dat maakt het voor de kijker duidelijker en komt ook wat eerlijker over. Maar jet het zijn spreekbuizen van politieke partijen en dat is een soort dat nog nooit op eerlijkheid te betrappen is geweest.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen