Eén tegen 100 en Deal or no Deal bij RTL 4 en 5

De Postcode Loterij-programma’s Eén tegen 100 en Deal or no Deal gaan aanstaande zondag 2 september en maandag 3 september van start op RTL 4 en RTL 5. Caroline Tensen vuurt ook in het nieuwe seizoen van Eén tegen 100 vragen over allerlei onderwerpen op de kandidaat en het publiek af en leidt het spel, dat volgens een zegsvrouw ‘een paar’ nieuwe ingrediënten heeft gekre- gen, in goede banen. Caroline Tensen ontvangt de kandidaten dit seizoen in een vernieuwd decor.

Eén kandidaat neemt steeds plaats achter de desk tegenover Caroline. In plaats van het kiezen tussen een makkelijke of een moeilijke vraag mag er gekozen worden uit twee categorieën. De vraag die daarbij hoort, wordt ook door de honderd tegenspelers beantwoord. Heeft de kandidaat het antwoord goed, dan krijgt hij per weggespeeld persoon (die de vraag fout heeft beantwoord) in het publiek een geldbedrag. Tijdens het spel beschikt hij of zij over drie escapes die ingezet kunnen worden bij twijfel over het antwoord. Het inzetten van een escape kost alleen wel geld.

Ook het nieuwe ‘ABCtje’ behoort tot de mogelijkheden. Weet de kandidaat niet zeker wat het goede antwoord is op een vraag die gesteld is dan kan hij met deze nieuwe mogelijkheid kijken wat de mensen in het publiek hebben geantwoord. De verdubbelaar waarmee de kandidaat het gewonnen geldbedrag kan verdubbelen wordt in dit nieuwe seizoen door deze optie vervangen.

Zodra de kandidaat een vraag fout beantwoordt en geen escape heeft ingezet, dan is het game over en houdt het spel op. De kandidaat moet dus doordacht te werk gaan. Eén tegen 100 zal iedere zondag om 21.30 uur te zien zijn op RTL 4.

Vanaf maandag 3 september is ‘Postcode Loterij: Deal Or No Deal’ dagelijks bij RTL 5 te zien. Bij deze spelshow draait alles om lef, strategie en de kunst om op het juiste moment een deal te sluiten en de hoofdprijs van 250.000 euro in de wacht te slepen. Presentator Beau van Erven Dorens helpt de kandidaat en stelt ze voor de prangende vraag: deal or no deal? Aan iedere uitzending doen twintig kandidaten mee, elk met een doos met daarin een onbekend geldbedrag. Degene die het snelste de openingsvraag goed beantwoordt, mag proberen dozen weg te spelen.

De bank doet dan een bod en dan is het aan de kandidaat om of dit bod te accepteren, of om juist verder te spelen. De centrale vraag luidt: ingaan op het definitieve bod van de bank of kiezen voor de inhoud van de eigen doos? Daarnaast wordt in elke aflevering de winnende dagpostcode van de Postcode Loterij bekend gemaakt. Deal or no Deal zal dagelijks om 18.55 uur te zien zijn bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen