Afscheid ‘Dag Lieve Jos’ donderdag bij RTL 4

Jos Brink, die afgelopen vrijdag op 65- jarige leeftijd overleed, wordt donderdag begraven in Amsterdam. Op deze dag brengt RTL 4 vanaf 20.30 uur Dag Lieve Jos. Albert Verlinde presenteert deze speciale uitzending. “Ik heb Jos Brink 30 jaar gekend. Hij heeft gestimuleerd dat ik naar de Kleinkunstacademie ging en onze wegen bleven elkaar kruizen. Ik had een hele hechte band met hem“, aldus Verlinde. De speciale uitzending op RTL 4 geeft een impressie van het afscheid van Jos Brink.

Verlinde denkt dat de uitzending zeer gewenst is. “Ik realiseer me dat hij niet alleen mijn vriend was maar ook de huisvriend van heel veel anderen. Daarom willen we hem samen en voor iedereen een waardig afscheid bieden.

Het programma Dag Lieve Jos geeft een impressie van het afscheid dat eerder die dag plaatsvindt in het Koninklijk Theater Carré, de Amsterdamse kerk De Duif en begraafplaats De Nieuwe Ooster. Daarnaast krijgt de kijker ook een blik in het archief van RTL Boulevard met daarin bijzondere en soms nog nooit getoonde beelden van Jos, zoals toen hij een ploeg ontving in zijn schildersatelier. Bovendien vertellen een aantal bekende Nederlanders die nauw met Jos hebben samengewerkt over hun band met de entertainer en hun verdriet. Albert doet zijn interviews vanuit Carré.

Ook de NOS besteedt donderdag aandacht aan het afscheid van Jos Brink in een speciale uitzending om 19.25 uur op Nederland 1. In Afscheid Jos Brink is een samenvatting van de plechtigheden rond de uitvaart van Jos Brink te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen