697.000 kijkers voor Criminal Minds


De kijkcijfers van woensdag 8 augustus 2007 (SKO)

Criminal Minds (Veronica, 21:25) – Ac- teur Mandy Patinkin heeft Criminal Minds verlaten. De successerie moet het vanaf het derde seizoen zonder personage James Gideon stellen. “Zijn verzoek om de serie te verlaten had niets te maken met contract- of salarisonderhandelingen. Het vertrek van zijn personage uit de serie zal aan de kijkers worden uitgelegd in een aflevering die binnenkort gefilmd wordt“, liet de Amerikaanse zender CBS weten in een verklaring.

CBS wenst Patinkin veel succes met zijn carrière. “Mede door de hulp van Mandy is Criminal Minds uitgegroeid tot een succesvolle serie en daar bedanken we hem voor. Een nieuw personage zal zijn entree maken in het volgende seizoen.” Patinkin wilde uit de serie vertrekken, vanwege “creatieve meningsverschillen“. De acteur zegt er erg blij mee te zijn dat het televisienetwerk hem wilde laten vertrekken. “Hij wenst de cast en crew succes met de vervolgafleveringen en hij ziet uit naar verdere samenwerking met Disney en CBS in andere projecten in de toekomst.” Criminal Minds werd woensdag door 697.000 kijkers (madl: 12.9%) bekeken.

Jong (EO, Ned3, 21:57) – De 31-jarige Manuel Venderbos gaat voor het programma Jong van de Evangelische Omroep helemaal op in zijn onderwerp. Voor de aflevering van woensdagavond liet hij zich bijvoorbeeld een dag opsluiten in een jeugdgevangenis. “Ik ben echt behandeld als een gedetineerde“, vertelt Venderbos in Televizier. “Ze hebben me van top tot teen gevisiteerd, ik moest gelijk onder de douche en mijn haar met luizenshampoo wassen en ik kreeg een mooi blauw gevangenispak aan. Ik voelde me echt geïntimideerd. Ook de rest van de dag ging het er heel streng aan toe. Ik mocht niet met mijn handen in mijn zakken lopen, ik moest opdrachten uitvoeren en de bewakers met meneer aanspreken.” Venderbos liet zich opsluiten om zich in te leven in de gasten die hij ontvangt. “Dat werkt; je merkt dat ze het waarderen. Ik stel me kwetsbaar op en weet waarover ik praat, omdat ik er zelf iets van heb ervaren.” Jong trok woensdag 249.000 kijkers (madl: 4.5%).

Project Catwalk (RTL5, 22:39) – Topmodel Heidi Klum is het gezicht van het Amerikaanse programma Project Runway, waarin jonge modeontwerpers het tegen elkaar opnemen. RTL 5 zendt het programma in Nederland uit onder de naam Project Catwalk. Onlangs zijn de opnames begonnen van de Nederlandse variant op het programma, die zal worden gepresenteerd door Renate Verbaan. Zij staat tevens aan het hoofd van de jury. “Dat wil echter niet zeggen dat ik de alleswetende modekoningin ben“, vertelde de presentatrice onlangs aan Novum. De Nederlandse ontwerper Daryl van Wouw neemt net als Cécile Narinx, de hoofdredactrice van Elle Magazine, plaats in de jury. De jury wordt iedere week aangevuld met een gastjurylid. Dat heeft te maken met de wisselende opdrachten die de ontwerpers moeten doen. Project Catwalk met Heidi Klum trok woensdagavond 347.000 kijkers (madl: 7.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen