409.000 kijkers voor Gilmore Girls


De kijkcijfers van woensdag 21 augustus 2007 (SKO)

Gilmore Girls (NET5, 20:33) – Er was nog een grote kans dat Gilmore Girls een achtste seizoen zou beleven, toen Lauren Graham (moeder Lorelai) en Alexis Bledel (dochter Rory) de allerlaatste aflevering opnamen van de serie. “Tijdens het afscheidsfeestje, dat we altijd hebben aan het einde van een seizoen, zeiden we dan ook: ‘Bye! Tot volgend seizoen!’“, aldus Lauren in Televizier. Anderhalve week voordat deze aflevering in Amerika te zien was, werd besloten te stoppen.

Lauren: “En weet je, ik ben nog opgelucht ook. Ik was ook wel klaar met Lorelai. Alexis en ik waren allebei zo moe; we wilden niet meer zulke lange dagen maken. Maar we zagen ook allebei in dat die draaidagen nodig waren om de kwaliteit van de serie te waarborgen.” Lauren zorgde er wel voor dat de allerlaatste aflevering een waardige einde van Gilmore Girls is. “Zelfs toen ik er nog van uitging dat het de seizoensfinale was, vond ik de aflevering al te licht. Er mocht veel meer drama in! Deze aflevering is een prima gelegenheid om vaarwel te zeggen. Of om in ieder geval alle karakters een waardig afscheid te geven. En dat is gelukt.” Het slot van Gilmore Girls werd dinsdag door 409.000 kijkers (madl: 6.7%) bekeken.

Afslag UMC Utrecht (EO, Ned1, 19:28) – Het ziekenhuisprogramma Afslag UMC Utrecht was het vorig seizoen bij de EO te zien, maar bij wijze van proef presenteerden Manuel Venderbos en Rebecca Blijker twee afleveringen van de reeks. Dat is blijkbaar bevallen, want sinds dinsdagavond zijn de twee tien afleveringen lang te zien in Afslag UMC Utrecht City Hospital. De nieuwe aanpak van Afslag UMC Utrecht past in het voornemen van de EO om jonge kijkers aan zich te binden. “Het is een programma voor een breed publiek op de familiezender Nederland 1 en het wordt zeker geen jongerenprogramma“, aldus Venderbos bij de GPD. “Hoewel we natuurlijk wel hopen dat er veel jonge mensen gaan kijken. We richten ons op kijkers die geïnteresseerd zijn in medische programma’s.” Manuel wist in eerste instantie niet of hij Afslag UMC Utrecht wel moest doen. “Vorig jaar dacht ik: ik weet niet of ik nou wel zo geschikt ben voor de medische wereld. Zo’n saai ziekenhuis, wat moet ik daar? Mar het is helemaal niet saai, integendeel. Ik heb enorm veel respect gekregen voor wat de artsen allemaal doen en kunnen.” Afslag UMC Utrecht werd door 764.000 kijkers (madl: 15.7%) bekeken op Nederland 1.

Las Vegas (RTL5, 21:30) – De Amerikaanse misdaadserie Las Vegas is voortaan niet meer te zien op de late zaterdagavond van RTL 4, maar prime-time op dinsdagavond bij RTL 5. De serie over de werknemers in het Montecito hotel casino werd dinsdag voor het eerst bij RTL 5 door 442.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken. Las Vegas is één van de RTL-programma’s die een nieuwe thuiszender hebben gekregen, na de overeenkomst met Tien. Zo verhuisden misdaadseries als CSI Miami, Bones en CSI New York al eerder van RTL 5 naar RTL 4. Ook Herman den Blijker is niet langer het gezicht van RTL 5, maar is voortaan te zien bij RTL 4. Op dit moment is Herman den Blijker bij RTL 4 te zien in afleveringen van het programma Herman Helpt, dat dinsdag door 659.000 kijkers werd bekeken. De nieuwe zender RTL 8 bleef dinsdagavond haken op een marktaandeel van 2.6 procent. De best bekeken uitzending was Een plek onder de zon met 187.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen