287.000 kijkers voor Desperate Housewives


De kijkcijfers van dinsdag 28 augustus 2007 (SKO)

Desperate Housewives (NET5, 20:33) – Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse komedieserie Desperate Housewives ging dinsdagavond met 287.000 kijkers (madl: 5.0%) van start op Net 5. In mei van dit jaar werd de voorlopig laatste aflevering van de serie nog door 481.000 kijkers bekeken. Samen met What About Brian (219.000 kijkers), is de dinsdag weer de vrouwenavond van Net 5. “Wij noemen het zelf geen vrouwenavond, maar een serieavond“, zegt Rozan Hamaker van SBS.

Hamaker, Manager Acquisitions bij SBS, vervolgt bij TVgids.nl: “De term ‘vrouwenavond’ is door de media aan de dinsdagavond gegeven, het is niet zo dat wij bij NET 5 vinden dat de zender op dinsdagavond verboden gebied is voor mannen. Wel is het zo dat er op die avond meer vrouwen dan mannen naar onze zender kijken.” Desperate Housewives en What About Brian zijn voorlopig nog te zien bij Net 5. “Desperate Housewives en What About Brian lopen door tot einde van het jaar. In het voorjaar komt Desperate housewives weer terug met een nieuw seizoen. Wat er verder voor de rest van het jaar in de planning zit, is nog onduidelijk.

Puberruil XL (KRO, Ned3, 20:35) – Sulay Reval is de presentator van het programma Puberruil XL, de hippere versie van het KRO-programma Puberruil, waarin twee pubers vijf dagen lang elkaars leven ruilen. Voor Pubberuil XL komt Reval regelmatig op het platteland. “Ik heb familie in Friesland zitten, dus daar ben ik wel geregeld op bezoek geweest, maar verder ben ik niet vaak buiten de stad geweest. Dus ik heb soms echt wel iets van ‘wow, dit is dus ook Nederland!“, aldus Reval in BN/DeStem. “Als stadsbewoner heb ik de kans om met heel veel verschillende soorten mensen om te gaan, ik zou er bij wijze van spreken niet van opkijken als mijn zus met een Hollander, een Chinees of met een vrouw zou thuiskomen. Maar ik heb gemerkt dat jongeren die ver buiten de grote steden wonen, vaak te weinig meekrijgen van de multiculturele samenleving. Het is mooi om die twee groepen mensen via een programma toch ietsje dichter bij elkaar te brengen.” Puberruil XL trok dinsdagavond 197.000 kijkers (madl: 3.5%) naar Nederland 3.

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Johan Derksen wordt dagelijks bedreigd. De 58-jarige sportjournalist kan niet meer zonder bodyguards naar een voetbalstadion. “Ik kan wel zeggen dat die bedreigingen structureel zijn“, vertelde Derksen dinsdagavond in RTL Boulevard. “Ik heb een paar keer politiebescherming gekregen. Agenten gingen om het half uur mijn huis controleren. Op mijn kantoor zijn zelfs meerdere keren de ruiten ingegooid.” Derksen komt weinig meer in voetbalstadions. “Ik krijg de meest vreselijke verwensingen naar mijn hoofd geslingerd. Of spandoeken met teksten als: ‘Je komt niet levend uit het Zuiderpark’. Maar ik niet alleen, ook Wim Kieft en Frits Barend hebben er last van. Ik heb een keer meegemaakt dat Frits in een stadion een klap tegen zijn hoofd kreeg met de tekst: vuile kankerjood.” RTL Boulevard scoorde dinsdagavond 758.000 kijkers (madl: 20.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen