Wendy van Dijk maakt mensen blij op RTL 4

Geplaatst op wo 25 jul 2007 om 20:52Wendy van Dijk is op zoek naar weldoeners voor een nieuw programma op RTL 4. Dat blijkt uit een kandidatenoproep op de website van de zender. In het programma staan mensen centraal die een verschil willen maken in het leven van andere mensen. “Ken jij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken?“, luidt de oproep. “Voor- waarde is wel dat degene die volgens jou hulp kan gebruiken, niet iemand is uit je directe omgeving. Dus geen familie of vrienden.

RTL vervolgt: “Misschien is het wel iemand die je minder goed kent, of waar je alleen over gehoord hebt, maar die je nog nooit ontmoet hebt. Geef je nu op voor het nieuwe programma van Wendy van Dijk.” Iedereen die mee wil doen aan het nieuwe programma kan zich opgeven via de website van RTL.


40 Reacties op “Wendy van Dijk maakt mensen blij op RTL 4”


 1. mari

  goh wat origineel
  lijkt wel hart in actie
  wendy was bij de campingzender gebleven daar kwam je tot je recht

 2. Rinze

  Ach in dit soort programma’s komt Wendy volgens mij het beste tot haar recht, en over orgineel gesproken, dat is het inderdaad niet maar wat is dat tegenwoordig nog wel? Hiervoor had je de surpriseshow enzow, en nu hart in aktie en het nieuwe prgramma van Wendy. Kben benieuwd of het wat wordt.

 3. Anoniem

  En weer jat RTL een SBS-programma…

 4. jeroen

  normaak gesproken jat sbs van rtl dus nu een keertje is het anders

 5. Wouter

  Noujha heeft sbs 6 het niet van rtl gekopieerd met de supriseshow???

  Volgens mij is jatten niet meer echt van toepassing bij heel veel programma’s Ik bedoel een origneel concept is toch ook lastig om te bedenken.

  daarbij gaan we ff na wat sbs heeft gejat
  so you wanna be a popstar – just the two of us/idols
  Sterren dansen op het ijs/ dancing on ice
  show nieuws/ Rtl Boulevard
  De grote verbouwing/ Het roer om???
  en zo kunnen we nog wel ff door gaan!!!

  Sbs 6 kopieert heel veel
  Kennen we het bus verhaal niet!
  Of er op of er onder
  Enz enz.. Nu halen ze soms wel programma’s binnen maar meestal zijn die weg gekocht bij iets.

 6. tvman

  @jeroen jeroencruise@hotmail.com zegt:

  25-07-2007 om 22:11
  normaak gesproken jat sbs van rtl dus nu een keertje is het anders

  Wie heeft Pokeren van Veronica gejat??

 7. avro

  is het idee niet van de avro?
  de Uitdaging?

 8. RTLFAN

  Nieuws laders van het RTL Nieuws een klein stukje incl nieuwe studio!
  Blauw:

  http://www.fileflyer.com/view/I6n1HCu

  Oranje:

  http://www.fileflyer.com/view/uxLShB4

 9. JM

  RTL Boulevard brengt een boek uit. Het showbizz-programma van Daphne Bunskoek en Albert Verlinde brengt in november ‘Het RTL Boulevard jaarboek’. Carrera is de uitgeverij die het boek uitbrengt.

  Het boek zit vol met entertainment, royalty, lifestyle en criminaliteit. Het bevat het belangrijkste nieuws van dit jaar, aangevuld met columns en interviews van de presentatoren en deskundigen van het programma, zoals Daphne Bunskoek, Albert Verlinde en Leco Zadelhoff.

 10. TOUR ONTPLOFT!

  Rasmussen uit de Tour, ook hele Cofidis ploeg en wie weet nog meer Rabobank renners…ben benieuwd wie er nog meer volgt en wat dit voor de tour betekent…………
  Vast hoge kijkcijfers voor de avondetappe…

 11. tvman

  @TOUR ONTPLOFT! zegt:

  25-07-2007 om 23:51
  Rasmussen uit de Tour, ook hele Cofidis ploeg en wie weet nog meer Rabobank renners…ben benieuwd wie er nog meer volgt en wat dit voor de tour betekent…………
  Vast hoge kijkcijfers voor de avondetappe…

  Of de kijkcijfers nu hoger worden betwijfel ik….
  Er zal vast meer achter zitten dat ze Rasmussen naar huis hebben gestuurd.
  Toch allemaal wel sneu voor deze van oudsher zo populaire ronde.

 12. Vaag maar wel lekker (V)

  Hart in aktie is ook gejat het is een aftreksel van de grote uitdaging. Dit werd uitgezonden door de avro! weten we nog??

 13. Svenzo

  @ Wouter “Sbs 6 kopieert heel veel.. Kennen we het bus verhaal niet!”

  Slim van Endemol toch? Om zelf een eigen programma (Big Brother) te kopieëren en aan te bieden aan de concurent?

 14. Lars

  D’r op of d’r onder was de eerste poging van SBS om ‘onbekend talent’ klunzig op tv te zien en naar een top 10 toe te werken. In de tijd van Idols 1, ze tracten het later opnieuw, en als het dan eenmaal scoort met bn’rs (waar RTL met dancing with/on mee startte) dan uitpakken met onbekenden. En dan gelijk iedere vrijdag t w e e uur lang – crisis! Ik heb persoonlijk niets met Nance en met van die na-aap programma’s. Idols vind ik een gaaf concept; is wereldwijd en geloof ik veel meer in. Bij SBS proberen ze via het idee lachen en lullen met Nance en Joling allerlei programma’s aan de man te brengen, vanwege hun zgn. ‘feelgood’-idee. Ik voel me daar echt niet feel-good bij. Doe mij maar Paul de Leeuw. En af en toe zappend naar Idols.

 15. JM

  Rabobank is gewoon gedwongen door de UCI en/of ASA..ze wilde al niet dat ie meedeed; ze wilde niet dat ie won..dus lijkt me genoeg druk…

 16. Joost

  @tvman; tuurlijk levert dat hogere kijkcijfers op; het is breaking news…avondetappe scoorde zelfs 1,6 miljoen; ondanks een langere! uitzending die tot ver na 12-en duurde

 17. JM

  Jos Brink is ongeneeslijk ziek. De net 65 geworden tekstkunstenaar heeft darmkanker met uitzaaiingen in de longen, de lymfe en zijn linkerbeen. “Ik ben niet bang voor de dood?, zegt Jos zelf opmerkelijk nuchter. “Wel overvallen door dit nieuws.?

 18. Potje Pindakaas

  “daarbij gaan we ff na wat sbs heeft gejat
  so you wanna be a popstar – just the two of us/idols
  Sterren dansen op het ijs/ dancing on ice
  show nieuws/ Rtl Boulevard
  De grote verbouwing/ Het roer om???”

  Shownieuws was eerder. Dit was eerst een onderdeel in Hart van Nederland. Later ver na Boulevard werdt het een eigen programma.
  Ook sterren dansen op het ijs, is uiteindelijk bij SBS begonnen. RTL had het afgewezen in eerste instantie, dus daar kunnen ze het niet claimen dat ze het eerder hadden.

 19. tvman

  @Joost zegt:

  26-07-2007 om 9:31
  @tvman; tuurlijk levert dat hogere kijkcijfers op; het is breaking news…avondetappe scoorde zelfs 1,6 miljoen(DAT WAS GISTEREN); ondanks een langere! uitzending die tot ver na 12-en duurde

  We zullen het zien ik denk dat de kijkcijfers juist naar beneden gaan.
  Er is in mijn ogen niks meer aan als de Rabobank nu opstapt of geen eindwinnaar levert.

 20. tvman

  Potje Pindakaas zegt:

  26-07-2007 om 9:39
  “daarbij gaan we ff na wat sbs heeft gejat
  so you wanna be a popstar

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  Keep on dreaming als je zo eenzijdig kijkt, andersom heeft rtl ook heel veel van sbs gejat.

 21. tvman

  @JM zegt:

  26-07-2007 om 9:32
  Jos Brink is ongeneeslijk ziek. De net 65 geworden tekstkunstenaar heeft darmkanker met uitzaaiingen in de longen, de lymfe en zijn linkerbeen. “Ik ben niet bang voor de dood?, zegt Jos zelf opmerkelijk nuchter. “Wel overvallen door dit nieuws.?

  Dit vind ik vrij ernstig.
  Ik had altijd veel sympathie voor deze man die vele uren mooi amusement heeft gemaakt waar ik van genoot.

 22. Anoniem

  wanneer begint die najaarspresentatie van RTL en kunnen we die ook live volgen?

 23. Danny - Digitaal Media.nl

  @tv man
  “Keep on dreaming als je zo eenzijdig kijkt, andersom heeft rtl ook heel veel van sbs gejat.”
  Geef eens voorbeelden.

 24. Thom

  De klaagzang van Jerney Kaagman dat ze maar niet werd gevraagd voor de jury van Idols, lijkt te hebben gewerkt. Gisteren meldde Shownieuws al dat ze bij de vierde editie gewoon weer van de partij is, vandaag meldt De Telegraaf hetzelfde. Die krant geeft wel een leuk inzicht in de onderhandelingsfase. Want de uitlatingen van Jerney in de media deden een belletje rinkelen bij SBS 6. Die wilden de Buma Cultuur-frontvrouwe wel inlijven voor concurrent So You Wannabe a Popstar.

  Jerney zou daar herenigd worden met oud jury-voorzitter Henkjan Smits. Hij maakt namelijk deel uit van de vakjury, die pas later in het programma in beeld komt. De eerste audities worden gedaan door een selectiejury, bestaande uit Erik Hulzebosch, Martijn Schimmer en Maurice Wijnen. Voor die constructie is mogelijk gekozen omdat Henkjan nu op vakantie is terwijl de audities al in volle gang zijn.

  RTL wilde blijkbaar niet nog een Idols-gezicht aan de concurrent verliezen, en haalde dus toch Jerney Kaagman binnen. Uit eerdere geruchten leek de jury te gaan bestaan uit Gordon, Marianne van Wijnkoop en Eric van Thijn. Marianne lijkt nu buitenspel te staan. Shownieuws zegt dat het derde jurylid niet Van Thijn maar tekstschrijver John Ewbank zal zijn. We wachten af.

 25. bob

  @ Lars, je hebt het over het zgn feelgood gevoel dat je niet ziet. Feit dat je noemt dat ze dat blijkbaar willen bereiken betekent dus dat je het wel degelijk ziet / voelt.

  @ Danny digitaal media entertainment groep.nl: of RTL nooit van sbs jat. Wat dacht je van 4 in het land, wat dacht je van het totaal aanpassen van het format van DOI aan SDOHIJ? En zo is er nog veel meer te noemen.

  In duitsland is het trouwens al jaren zo dat zenders dezelfde type programma’s maken. Zo zijn er al 3 versies van idols geweest.
  Onzin ook dat zenders niet mee zouden mogen gaan op een hype. Moe wordt je van dat gezeur als een format uit het buitenland gekocht wordt en iedereen hier gaat roepen dat ze zelf eens wat moeten bedenken. Waarom zou je een succesvol format laten liggen als het in NL niet te zien is. Op die manier hadden we nooit kennis gemaakt met idols, had de rest van de wereld nooit kennis gemaakt met Big Brother enz.

 26. tvman

  @Danny – Digitaal Media.nl zegt:

  26-07-2007 om 10:14
  @tv man
  “Keep on dreaming als je zo eenzijdig kijkt, andersom heeft rtl ook heel veel van sbs gejat.?
  Geef eens voorbeelden.

  1 voorbeeld heb ik gisteren al gegeven, maar daar werd door niemand van de rtlfans op gereageerd.
  Er zijn trouwens nog veel meer voorbeelden hoor!
  Buiten het feit dat ze ook van de publieke omroep gejat hebben (maar dat geldt voor beiden)

 27. Svenzo

  Uhm…

  RTL Boulevard was heel anders dan SBS Shownieuws. Shownieuws was echt een nieuwsprogramma.

  Wat je wel duidelijk ziet is dat SBS shownieuws nu veel meer op RTL boulevard gaat lijken. Zo praten de presentatoren meer met elkaar en geven ze ook duidelijk hun eigen mening. Dat was een jaar geleden nog niet zo.

 28. Danny - Digitaal Media.nl

  @TV Man
  Er zijn nog veel meer voorbeelden zeg je, geef ze dan ook! Of kan je geen programma’s bedenken?

 29. tvman

  Zoals ik gisteren al zei danny wat dacht je van bijvoorbeeld het pokeren van veronica wat ineens door rtl en talpa is gecopieerd.

 30. Danny - Digitaal Media.nl

  @tvman
  Dat zei je gisteren ook al. Geef eens meer en andere voorbeelden.

 31. tvman

  Danny:

  Klasgenoten is van de publieke omroep gejat.
  Er is trouwens wel meer van de publieke omroep gejat.
  Eigen Huis en Tuin (zat dat vroeger niet op sbs? of iets soortgelijks)
  Beter in bed lijkt verdacht veel op een gelijksoortig Veronicaprogramma.

  Er word mijns inziens over en weer van elkaar gejat, maar ook van de publieke omroep wordt gejat.
  Ook sbs maakt zich schuldig aan jatten.

 32. Danny - Digitaal Media.nl

  @tvman
  Nee, Eigen Huis en Tuin is begonnen nog voordat SBS6 is gestart.

 33. tvman

  Dat zou goed kunnen Danny dat ik me daarin heb vergist.

 34. Chiel

  Beter in bed lijkt verdacht veel op een gelijksoortig Veronicaprogramma.

  Ja? Op sexcetra lijkt het niet, verder hebben ze niks met seks. Het is gewoon het format ‘The Sex inspectors’ wat op Channal 4 loopt. Noem dan ook goede voorbeelden!

  En het is ALGEMEEN bekend dat SBS later met een soortgelijk format komt dan RTL. En RTL komt weer eens met wat van SBS. Leuk toch :)

 35. JM

  @tvman; ik bedoelde niet de kijkcijfers de komende dagen; maar die van gister…komende dagen zal het eerder inzakken dan stijgen

 36. tvman

  okee JM
  Ja de komende dagen zakt het in.

 37. Potje Pindakaas

  @Danny, volgens mij had ik die al gegeven:
  ik herhaal:
  Shownieuws was eerder. Dit was eerst een onderdeel in Hart van Nederland. Later ver na Boulevard werdt het een eigen programma.
  Ook sterren dansen op het ijs, is uiteindelijk bij SBS begonnen. RTL had het afgewezen in eerste instantie, dus daar kunnen ze het niet claimen dat ze het eerder hadden. (Het blijft een buitenlandse productie)

  Daarnaast is inderdaad 4 in het land, gewoon letterlijk gekopieerd.

 38. Eggy

  De Uitdaging was ook niet van de AVRO, dat was een Engels format, Annika’s Challengte of zoiets.

 39. Eggy

  Eh, Challenge bedoel ik.

 40. marianne

  Beste mensen wil mij opgeven voor het programma jullie zeggen dat ik een code heb ontvangen maar dat klopt niet wat moet ik doen? vriendelijke groeten marianne

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.