Series, amusement en sport op RTL 4

Topamusement, topsport, topseries en topdrama vormen dit najaar de fundering van RTL 4. Da meldt de zender vandaag. Met vertrouwde succesnummers en verrassende nieuwe titels wil RTL 4 de leidende positie nog verder uitbouwen. De vooravond van RTL 4 is nog steeds succesvol en RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard en Goede Tijden, Slechte Tijden worden dan ook met nieuw elan gecontinueerd. Vooral na half negen vinden er dit najaar grote veranderingen plaats bij RTL 4.

De Amerikaanse politieserie CSI en al haar spin-offs zijn voortaan bij RTL 4 te zien. CSI op maandag, CSI New York op woensdag en CSI Miami op vrijdag. Gil Grissom, Horatio Caine en Mac Taylor krijgen versterking van de hitserie Shark (op maandag) en Bones (op woensdag). CSI New York en Bones zijn nu op RTL 5 te zien.

Op dinsdag staat RTL 4 in het teken van lifestyle, met hits als Bouwval Gezocht (met Peter van der Vorst) en TV Makelaar (Sybrand Niessen en nieuw gezicht Froukje de Both), gevolgd door culinaire hoogstandjes van Jamie Oliver, Herman den Blijker en Jonnie Boer. Topkok Den Blijker reist in Herrie In Het Hotel de hele wereld over om hotelkeukens onder de loep te nemen, terwijl meestercuisinier Jonnie Boer met zijn vrouw Thérèse in Pure Passie de kijker een blik in zijn keuken voorschotelt.

Op donderdagen krijgt de RTL 4-kijker de kans zijn of haar parate kennis eens flink bij te spijkeren met het bewezen format Achmea Kennis Quiz dat terugkeert in de programmering. Verder introduceert RTL 4 het nieuwe Nederlandse programma Spellingstelst, waarin zowel oudere als jongere taalvirtuozen op zoek gaan naar de grenzen van hun eloquentie.

Op donderdagavond is het tijd voor de babyfluisteraar Derek Ogilvy. De Engelsman beschikt over het vermogen om te communiceren met baby’s en helpt in zijn nieuwe programma Baby’s Wil Is Wet jonge Nederlandse gezinnen wiens kroost ongelukkig lijkt. Ogilvy wordt medio oktober gevolgd door een docusoap rondom Wilma Nanninga, de drijvende kracht achter de pagina Privé van dagblad De Telegraaf. De camera’s van RTL 4 volgen Nanninga en haar collega’s op de voet en zijn aanwezig bij alle interviews en afspraken van de journalisten van de Pagina Privé. Daarmee brengt RTL 4 al op donderdag het shownieuws van zaterdag.

Na Nanninga en consorten volgt later in het seizoen het nieuwe programma van Char. Het Amerikaanse medium gaat de diepte in met Nederlanders die door vrienden zijn opgegeven voor een persoonlijke reading.

Op vrijdag sluit RTL 4 de werkweek af met het nieuwe programma van Gordon. In Gillend Naar Huis nodigt de verveelde primadonna zichzelf uit bij nietsvermoedende Nederlanders die hem meenemen op vakantie, of het nou een stiltesessie in een klooster, een cruise vol cocktails of een camping vol krijsende kinderen betreft. Medio oktober wordt Gillend Naar Huis opgevolgd door het nieuwe programma van Wendy van Dijk. Wendy weet als geen ander hoe het is om anderen te helpen en gaat nu op zoek naar mensen met het hart op de juiste plaats, die willen weten hoe het voelt om het verschil te maken.

Op werkdagen wordt Nederland op de late avond bij RTL 4 volledig bijgepraat over al het nieuws uit binnen- en buitenland, met een geïntegreerd blok van een uur waarin 4 in het Land, RTL Nieuws en RTL Weer naadloos in elkaar overgaan.

Het enige echte Idols keert terug voor een vierde seizoen op de zaterdagavond van RTL 4. Het programma wordt dit seizoen gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Ook Robert ten Brink en zijn Lotto Weekend Miljonairs geven acte de présence op deze televisieavond voor het hele gezin. De laatste twee uur voor middernacht worden gevuld met Voetbal Op Zaterdag, waarin alle hoogtepunten van de tot dan toe gespeelde Eredivisiewedstrijden voorbijkomen.

Op zondag neemt het topvoetbal helemaal een prominente plek in de RTL 4-programmering in. Na de gezelligheid van Life & Cooking is het stipt om zeven uur tijd voor al het fraais dat de vaderlandse eredivisie te bieden heeft, in het door Humberto Tan gepresenteerde Voetbal Op Zondag. Daarnaast vormt RTL 4 het podium voor de uitwedstrijden van Oranje in de strijd om kwalificatie voor het EK 2008, waaronder de cruciale kraker tegen Roemenië op 13 oktober.

Ook de zeer goed bekeken avondraces van het grootste autoracespektakel ter wereld, de Formule 1, worden op de zondag rechtstreeks uitgezonden bij RTL 4. De kijkweek wordt afgesloten met drama van de bovenste plank als Linda de Mol en co zich vanaf begin september weer onderdompelen in de intrigerende beslommeringen van hun bestaan als Gooische Vrouwen. De dramaserie wordt later in het jaar opgevolgd door Postcode Loterij Miljoenenjacht met Linda de Mol. Het vertrouwde gezicht van Caroline Tensen luidt de avond uit met de populaire spelshow Postcode Loterij Eén tegen 100.

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4, begint vol vertrouwen aan het nieuwe televisiejaar: “Met dit surplus aan sterren en successen mag RTL 4 zich met recht de publiekslieveling van Nederland noemen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen