Series, amusement en sport op RTL 4

Geplaatst op do 26 jul 2007 om 12:18

Topamusement, topsport, topseries en topdrama vormen dit najaar de fundering van RTL 4. Da meldt de zender vandaag. Met vertrouwde succesnummers en verrassende nieuwe titels wil RTL 4 de leidende positie nog verder uitbouwen. De vooravond van RTL 4 is nog steeds succesvol en RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard en Goede Tijden, Slechte Tijden worden dan ook met nieuw elan gecontinueerd. Vooral na half negen vinden er dit najaar grote veranderingen plaats bij RTL 4.

De Amerikaanse politieserie CSI en al haar spin-offs zijn voortaan bij RTL 4 te zien. CSI op maandag, CSI New York op woensdag en CSI Miami op vrijdag. Gil Grissom, Horatio Caine en Mac Taylor krijgen versterking van de hitserie Shark (op maandag) en Bones (op woensdag). CSI New York en Bones zijn nu op RTL 5 te zien.

Op dinsdag staat RTL 4 in het teken van lifestyle, met hits als Bouwval Gezocht (met Peter van der Vorst) en TV Makelaar (Sybrand Niessen en nieuw gezicht Froukje de Both), gevolgd door culinaire hoogstandjes van Jamie Oliver, Herman den Blijker en Jonnie Boer. Topkok Den Blijker reist in Herrie In Het Hotel de hele wereld over om hotelkeukens onder de loep te nemen, terwijl meestercuisinier Jonnie Boer met zijn vrouw Thérèse in Pure Passie de kijker een blik in zijn keuken voorschotelt.

Op donderdagen krijgt de RTL 4-kijker de kans zijn of haar parate kennis eens flink bij te spijkeren met het bewezen format Achmea Kennis Quiz dat terugkeert in de programmering. Verder introduceert RTL 4 het nieuwe Nederlandse programma Spellingstelst, waarin zowel oudere als jongere taalvirtuozen op zoek gaan naar de grenzen van hun eloquentie.

Op donderdagavond is het tijd voor de babyfluisteraar Derek Ogilvy. De Engelsman beschikt over het vermogen om te communiceren met baby’s en helpt in zijn nieuwe programma Baby’s Wil Is Wet jonge Nederlandse gezinnen wiens kroost ongelukkig lijkt. Ogilvy wordt medio oktober gevolgd door een docusoap rondom Wilma Nanninga, de drijvende kracht achter de pagina Privé van dagblad De Telegraaf. De camera’s van RTL 4 volgen Nanninga en haar collega’s op de voet en zijn aanwezig bij alle interviews en afspraken van de journalisten van de Pagina Privé. Daarmee brengt RTL 4 al op donderdag het shownieuws van zaterdag.

Na Nanninga en consorten volgt later in het seizoen het nieuwe programma van Char. Het Amerikaanse medium gaat de diepte in met Nederlanders die door vrienden zijn opgegeven voor een persoonlijke reading.

Op vrijdag sluit RTL 4 de werkweek af met het nieuwe programma van Gordon. In Gillend Naar Huis nodigt de verveelde primadonna zichzelf uit bij nietsvermoedende Nederlanders die hem meenemen op vakantie, of het nou een stiltesessie in een klooster, een cruise vol cocktails of een camping vol krijsende kinderen betreft. Medio oktober wordt Gillend Naar Huis opgevolgd door het nieuwe programma van Wendy van Dijk. Wendy weet als geen ander hoe het is om anderen te helpen en gaat nu op zoek naar mensen met het hart op de juiste plaats, die willen weten hoe het voelt om het verschil te maken.

Op werkdagen wordt Nederland op de late avond bij RTL 4 volledig bijgepraat over al het nieuws uit binnen- en buitenland, met een geïntegreerd blok van een uur waarin 4 in het Land, RTL Nieuws en RTL Weer naadloos in elkaar overgaan.

Het enige echte Idols keert terug voor een vierde seizoen op de zaterdagavond van RTL 4. Het programma wordt dit seizoen gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Ook Robert ten Brink en zijn Lotto Weekend Miljonairs geven acte de présence op deze televisieavond voor het hele gezin. De laatste twee uur voor middernacht worden gevuld met Voetbal Op Zaterdag, waarin alle hoogtepunten van de tot dan toe gespeelde Eredivisiewedstrijden voorbijkomen.

Op zondag neemt het topvoetbal helemaal een prominente plek in de RTL 4-programmering in. Na de gezelligheid van Life & Cooking is het stipt om zeven uur tijd voor al het fraais dat de vaderlandse eredivisie te bieden heeft, in het door Humberto Tan gepresenteerde Voetbal Op Zondag. Daarnaast vormt RTL 4 het podium voor de uitwedstrijden van Oranje in de strijd om kwalificatie voor het EK 2008, waaronder de cruciale kraker tegen Roemenië op 13 oktober.

Ook de zeer goed bekeken avondraces van het grootste autoracespektakel ter wereld, de Formule 1, worden op de zondag rechtstreeks uitgezonden bij RTL 4. De kijkweek wordt afgesloten met drama van de bovenste plank als Linda de Mol en co zich vanaf begin september weer onderdompelen in de intrigerende beslommeringen van hun bestaan als Gooische Vrouwen. De dramaserie wordt later in het jaar opgevolgd door Postcode Loterij Miljoenenjacht met Linda de Mol. Het vertrouwde gezicht van Caroline Tensen luidt de avond uit met de populaire spelshow Postcode Loterij Eén tegen 100.

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4, begint vol vertrouwen aan het nieuwe televisiejaar: “Met dit surplus aan sterren en successen mag RTL 4 zich met recht de publiekslieveling van Nederland noemen.
78 Reacties op “Series, amusement en sport op RTL 4”


 1. Bas

  Publieke omroep programmering september is ook bekend, zie: http://www.ster.nl/ster?nav=jwhsKsHCjEfBoFpGI

 2. Thom

  ‘Op werkdagen wordt Nederland op de late avond bij RTL 4 volledig bijgepraat over al het nieuws uit binnen- en buitenland, met een geïntegreerd blok van een uur waarin 4 in het Land, RTL Nieuws en RTL Weer naadloos in elkaar overgaan.’

  Dat is wel beter. Dan krijg je een goed nieuwsbeeld op de late avond ;) Beter dan eventjes 4 in het land en dan Dossier 2300

 3. Marc

  Q: Op werkdagen wordt Nederland op de late avond bij RTL 4 volledig bijgepraat over al het nieuws uit binnen- en buitenland, met een geïntegreerd blok van een uur waarin 4 in het Land, RTL Nieuws en RTL Weer naadloos in elkaar overgaan.

  Als ik het goed begrijp: 4 in het land om half 11 en dan meteen daarna, 11 uur, al het RTL nieuws + weer? Geen jouw/mijn programma’s of docu’s meer zeg maar…. :O

 4. Maurits

  Verassend dat de kook programma’s naar RTL gaan.
  Maar wel erg verstandig.. Alleen ik snap de vrijdag avond nog niet helemaal.
  Donderdag ook slim om op jongeren te richten. Denk dat op donderdag ook programma’s komen alla Hoe Word ik een New Yorkse vrouw. Jack Spijkerman mis ik in de programmering, maar volgens mij is dat taal spelletje van zijn productie firma. Wie ben ik nog niet langs zien komen.. Humberto wordt de sportman, erg leuk voor hem! Gelukkig smeren ze idols neit uit over 2 avonden.

 5. Anoniem

  Nog steeds geen talkshow op de late avond, en nog steeds 2 avonden met Amerikaanse series..

 6. Thom

  En hoe zit het met RTL5?

 7. Tv Time

  ik mis de neerlandse politiesserie’s: Van Speijk, Boks, Grijpstra en de Gier, aangekondigte nieuwe rtl serie en HH Baantjer

 8. Jan

  Ik vrees voor RTL5, nu daar de vaste ankers zoals de beide CSI’s, Bones en Herman den Blijker worden weggehaald. Daar was ik dus nooit aan gaan sleutelen!

 9. Thom

  En hoe zit het met RTL5? Die raakt haar beste series kwijt….

 10. JM

  “een geïntegreerd blok van een uur waarin 4 in het Land, RTL Nieuws en RTL Weer naadloos in elkaar overgaan.”
  of dat nou zo slim en interessant is…..

  En dus toch Humberto op de zondag bij voetbal. Gister zei hij nog bij 538 dat ie van totaal niks wist…Jammer voor Gene, maar een ‘nieuw’ gezicht lijkt me ook beter.

 11. Erwin

  Herman de Blijker gaat helemaal niet weg. Die komt zelfs met een nieuw programma.

 12. Nick

  Ik vind het echt niks.

 13. Anoniem

  Ik mis een groot aantal programma’s van tien. Koppensnellers, DOND en ga zomaar even door!

 14. Brian

  “De laatste twee uur voor middernacht worden gevuld met Voetbal Op Zaterdag…”

  Dat begint dus om 22.00. Als daarvoor nog Idols en Weekend Miljonairs te zien zijn, is Idols maar een uurtje?!? Of begint het nu om 19.00?

 15. mart

  zou wel bagger zijn als Idols maar een uurtje duurt.
  En daar zit zeker bij de live shows ook nog de uitslag bij.
  Idols hoort gewoon ee show van 2 uur te zijn neem hierbij een voorbeeld aan Sbs die maken er teminste een mooie show van en die raffelen het niet af.
  Hoe kun je nou in een uurtje een mooi een degelijk programma maken als idols.X factor duurde zelfs anderhalfuur en dat vond ik persoonlijk al aan de korte kant.Zeker met al die reclame die er tussen zit dit levert amper 45 minuten tv op.Rare zet Rtl

 16. Anoniem

  Hebben ze ik weet niet hoeveel programma,s van Tien waar ze gebruik van kunnen maken, wat doen ze drie keer in de week CSI. Sorry hoor maar vind ik echt triest, de publieke omroep hoeft zich geen zorgen te maken over hun positie want met deze flutprogrammering van RTL komt dat echt niet in gevaar

 17. JM

  @bas
  Koefnoen komt weer terug in september; of dat nou zo slim is; hadden beter vorig jaar kunnen stoppen….kijkcijfers liepen toen al terug

  Verheug me wel op: Nu we er toch zijn: op vakantie

 18. Danny - Digitaal Media.nl

  Ik ben benieuwd hoe dit gaat scoren, ziet er veelbelovend uit!

 19. Tosti

  Lang leve RTL!

  PO en SBS hebben echt een poepprogramering

 20. Bas

  Nou Tosti wedden dat SBS en PO het beter gaan doen dan RTL!

 21. MTN

  @ Bas RTL4 en RTL5 gaan het goed doen. Sbs biedt niets, maar dan ook helemaal niets vernieuwends.

 22. MTN

  Noem eens één ding voor NEt5 en Veronica. Net5/karin de Groot mag maar vier programma’s kopen per jaar. bLok en peking express en ?? en??

 23. mart

  Vind dat nieuws blok vanaf 22.30 helemaal niks.
  Had toch echt een dagelijks talkshow neergezet of de slimste ook een erg leuk programma

 24. Kokstra

  Wat een teleurstellende programmering, veel “nieuwe” programma’s komen over van RTL 5 en 3 dagen per week CSI zegt ook wel weer wat, denk niet dat de kijkers hiermee terugkomen… erg verwarrend zo.

 25. Alles over het nieuwe seizoen bij RTL 4 vind je HIER!!

  Ik vind het eerlijk gezegd niet veel soeps ik vind CSI jammer en ook de babyfluisteraar.

 26. Chiel

  @ MTN: Peking Express natuurlijk! En Als de man van huis is en Ben je slimmer dan ’n kind van 10

 27. Marco

  @ post 25: Wat vind ik op jouw site wat ik hier niet vind ;)?

 28. BB

  De grootste zender van Nederland en nog geen 30% is eigen product. Ik vind dit echt een dieptepunt in de Nederlandse TV. Het resultaat van dom gelul van de massa die zich heeft laten lijden door idioten als Mark Langeslag die structureel een zender de grond in hebben geramt. Waarom ? Geen idee. Maar deze treurigheid + een afname van bijna 28% bij Nederlandse productiehuizen is het gevolg. Het zijn dus niet alleen de 100 mensen bij Talpa die op straat staan. Ik verbaas me echt over de achterlijkheid van mensen en hoe kortzichtig ze wel niet zijn.

  Ik heb geen medelijden met de Mol of geen voorkeur voor Talpa maar het bedrijf gaf een enorme boost aan de Nederlandse TV business. Nu wordt er weer massaal Amerikaans product ingekocht, succesvol of niet, en gaat al het geld rechtstreeks naar het buitenland.

 29. Jeffrey

  Zonde van Wilfred… die deed het toch niet echt slecht.

 30. Anoniem

  Hoe zien de schema’s er dan uit voor de dagprogrammering?

  Blijft het op maandag tot en met vrijdag >

  16.30 Aperitivo (di/wo/do; met Myrna Goossen)
  17.00 Rtl Nieuws
  17.05 As The World Turns
  18.00 Rtl Nieuws
  18.10 Editie NL
  18.30 Rtl Boulevard
  19.30 Rtl Nieuws & Weer
  20.00 GTST

  Zaterdag>
  16.00 ?
  16.30 ?
  17.00 ?
  17.30 My First Home (met Jet Sol)
  18.00 Rtl Nieuws
  18.10 Eigen Huis & Tuin (met Corine, Thomas en Lodewijk)
  19.00 Bestemming Nederland (Met Mariska, Stella en Eric)/ Campinglife (met Sander & Marit)

  En verder:
  -Van Kavel tot Kasteel (met Esther Duller) komt terug. Oproep staat al op site RTL. Komt dat weer op de zaterdag?
  -My First Home komt ook terug.
  – House Vision (met John Williams en Quinty Trustfull) zal ook wel terukomen. Op de zondag is geen plek meer door het voetbal. Zal dus ook wel naar de zaterdag gaan.
  – Rtl Autowereld (Allard Kalff en Michael Pilarczyk) gaat naar Rtl7, net als Yacht Vision (met Marilou le Grand)
  – Komt Jetsetters (met Stella Gommans) terug?

  -Aperitivo is slechts drie dagen. Komt op maandag en vrijdag dan een (buitenlands) kookprogramma? Ik zou Aperitivo horizontaal (5 dagen) uitzenden. Wanneer Myrna dit te veel vindt, de andere dagen vullen met een andere presentatrice. Genoeg mensen in de RTL stal.
  (Ik zou het liefst de 5 uur show terug zien of Thuis)

  Kom maar op met de schema’s!

  Bovendien is er weinig te doen voor Carlo, Martijn, Irene, Sylvana…..
  Komt Klasgenoten terug? En Dancing with the Stars, Dancing on Ice, De Slimste, Just the Two of Us

  Graag ook Marianne van Wijnkoop in de jury van Idols (samen met Eric, Jerney en Gordon)!!!!

  Waar is Wie ben ik???? Dit zou mogelijk toch terugkeren.

 31. Mart

  Helemaal met je eens de volgende programma’s wil ik wel graag zien:
  -Wie ben ik
  -De slimste
  -justthetwoofus
  En lijkt me ook lachen als zowel jerney als marianne in de jry van idols zitten zeker omdat het 2 totaal verschillende persoonlijkheden zijn denk dat het daardoor wel leuk kan worden

 32. Anoniem

  Waar is de USA serie ‘Las Vegas’ gebleven?

 33. Tobias

  En waar is het RTL Nieuws van half 8 op zondagavond gebleven?

 34. Anoniem

  En idd ik vindt dat je CSI New York, CSI LAs Vegas, Bones en kookshows gewoon op RTL 5 moet houden. Zou blijft RTL 5 ook herkenbaar…

 35. Chiel

  Waar blijven die schema’s! :D

 36. Eggy

  @ Anonymous:
  House Vision wordt komend seizoen gepresenteerd door Tim Immers, Stella Gommans en Quinty Trustfull

 37. Mike2

  Las Vegas is naar dinsdag RTL5 verhuist, om half 10 ’s avonds. Jammer, had het liever op RTL4 gezien. Verder mis ik Grijpstra en de Gier nog. Iemand enig idee wanneer die weer komen?

 38. Anoniem

  @Eggie:
  Wat gaat John Williams komend seizoen doen? (Hij was in ieder geval wel aamwezig bij de najaarspresentatie van RTL)

  Enig idee of Dancing with the Stars terugkomt? (Zal wel in het tweede gedeelte zijn, na Idols).

 39. Anoniem

  RTL Seizoen 2007-2008
  De presentatorenstal RTL4/RTL5/RTL7/RTL8

  Cynthia Abma Vrienden Houden Huis (5)
  Barbara Barend Voetbal op Vrijdag, RTL Sport (7)
  Mariëlle Bastiaansen Looking Good (4)
  Margreet Beetsma Editie NL (4)
  Reinier van den Berg RTL Weer (4)
  Herman den Blijker Herrie in het Hotel (4)
  Susan Blokhuis Lijn 4 (4)
  Marit van Bohemen Campinglife (4)
  Suzanne Bosman RTL Nieuws (4/7)
  Sanne Boswinkel RTL Nieuws (4/7), RTLZ (7)
  Corine Boon Eigen Huis & Tuin (4)
  Carlo Boszhard Life & Cooking (4)
  Froukje de Both Tv Makelaar (4), RTL GP (4/7)
  Eric Bouwman Bestemming Nederland (4)
  Ron Brandsteder Dancing With The Stars (4)
  Robert ten Brink Lotto Weekend Miljonairs, Klasgenoten, RTL Boulevard
  (4)
  Daphne Bunskoek RTL Boulevard (4), RTL Travel: Adrenaline (5)Tim Coronel AutoXperience (7)
  Tom Coronel AutoXperience (7)
  Daphne Deckers Holland’s Next Topmodel (5)
  Johan Derksen Voetbal op Maandag/Voetbal Insite (???) (7)
  Wendy van Dijk Idols 4, nieuw programma (4)
  Doesjka Dubbelt Lijn 4 (4)
  Esther Duller Van Kavel Tot Kasteel (4)
  Beau van Erven Dorens Deal or No Deal (5)
  Vincent van Essen Life & Cooking (4)
  Roeland Fernhout RTL Travel: Adrenaline, From Alaska With Love (5)
  Bavo Galema Gek op Wielen (7)
  Jan Joost van Gangelen Voetbal op Vrijdag (7)
  Wilfred Genee Voetbal op Zondag (7)
  Winston Gerschtanowitz ??????
  Stella Gommans Bestemming Nederland, House Vision (4)
  Myrna Goossen Aperitivo (4)
  Marilou le Grand Yacht Vision (7)
  Evi Hansen Expeditie Robinson (5)
  Ernst-Paul Hasselbach Expeditie Robinson (5)
  Roelof Hemmen RTL Nieuws (5/7)
  Fiona Hering RTL Boulevard (4)
  Gordon (Heuckeroth) Gillend Naar Huis (4)
  John van de Heuvel RTL Boulevard (4)
  Lodewijk Hoekstra Eigen Huis & Tuin (4)
  Tim Immers House Vision (4)
  Sander Janson Campinglife (4)
  Robert Jensen Jensen! (5)
  Allard Kalff RTL Autowereld (7)
  Jeroen Kijkindevegte RTL Boulevard (4)
  Mariska van Kolck Bestemming Nederland (4)
  Roland Koopman RTL Z (7)
  Martin Krabbé Idols 4 (4)
  Pernille LaLau Editie NL, 4 In Het Land (4)
  Daphne Lammers 4 In Het Land (4)
  Jeroen Latijnhouwers Editie NL, RTL Boulevard (4)
  Philip de Liever Looking Good (4)
  Marc van der Linden RTL Boulevard (4)
  Pascale Luyks 4 In Het Land, Ontbijtnieuws (4), RTL Nieuws (7)
  Bridget Maasland Beauty & de Nerd, Hoe word ik… een New Yorkse
  Vrouw? (5)
  Marcel Maijer RTL GP (4/7), RTL Sport (7)
  Char Margolis Char, Het Medium (4)
  Diana Matroos 4 In Het Land
  Harry Mens Business Class (7)
  Linda de Mol Miljoenenjacht (4)
  Olav Moll RTL GP (4/7)
  Irene Moors Life & Cooking (4)
  Bram Moszkowicz RTL Boulevard (4)
  Chazia Mourali Achmea Kennisquiz, Char Het Medium (4)
  Dennis Mulder RTL Woon- & Klusmagazine (5)
  Nick Nielsen Lijn 4 (4)
  Rick Nieman RTL Nieuws (4/7)
  Sybrand Niessen Tv Makelaar (4)
  Epco Ongering Yacht Vision (7)
  Antoin Peeters RTL Nieuws (4)
  Michael Pylarczyk RTL Autowereld (7)
  Monique van der Reijden Vrienden Houden Huis (5)
  Margot Ribberink RTL Weer (4)
  Sylvana Simons Dancing With The Stars (4)
  Vivian Slingerland 4 In Het Land (4)
  Jurgen Smit RTL TuinMagazine (5)
  Jet Sol My First Home (4)
  Margreet Spijker RTL Nieuws, Editie NL (4)
  Huub Stapel RTL GP (4/7)
  Nico Steenbergen RTL Z (7)
  Evelyn Struik RTL Tuinmagazine, RTL Musicworld (5)
  Humberto Tan Voetbal op Zaterdag, Voetbal op Zondag (4)
  Caroline Tensen 1 Tegen 100 (4)
  Peter Timofeeff RTL Weer (4)
  Quinty Trustfull House Vision (4)
  Mariëlle Tweebeeke RTL Nieuws (4/7)
  Roderick Veelo Editie NL (4), RTL Nieuws, RTL Z (7)
  Renate Verbaan RTL Travel: Adrenaline, Project Runway, Lost in Tokio
  (5)
  Thomas Verhoef Eigen Huis & Tuin (4)
  Albert Verlinde RTL Boulevard (4)
  Fabiënne de Vries RTL Woon- & Klusmagazine (4)
  Peter van der Vorst RTL Boulevard, Bouwval Gezocht (4)
  Thijs Willekes Looking Good (4)
  John Williams House Vision (?) (4)
  Femke Wolthuis RTL Ontbijtnieuws (4)
  Leco van Zadelhoff RTL Boulevard (4)
  Chris Zegers RTL Travel: Adrenaline (5)

  Nog aanvullingen/wijzigingen????

 40. Anoniem

  Je bent de dames van LIVE op 4 en 5 Live vergeten ;)

 41. ik

  Gaat winston gerstanovitch ook mee??

 42. Anoniem

  Onduidelijk:

  – John Williams: wel bij RTL, maar welk programma
  – jury Idols: in ieder geval Jerney. Waarschijnlijk ook Gordon en Eric.
  (hopelijk ook Marianne van Wijnkoop)
  – Winston Gerschtanowitz: wel of niet naar RTL?
  – Ruud Gullit: blijft hij verbonden aan de voetbalprogramma’s?
  – André van Duin: komt hij nu ook naar RTL???? Zou logisch zijn. (Nieuwe
  Animal Crackers en zijn theatershows)

  – Welk programma gaat Jack Spijkerman maken?

  – Komen “De Slimste”, “100 Wat?” en “Just The Two of Us” terug?
  – Hoe zit het met de series: Grijpstra en De Gier, Boks, Koppels, Parels en
  Zwijnen?
  – Wanneer is Voetbalvrouwen weer te zien?

  – RTL Nieuws op zondagavond?

  En verder:
  – Ik zou van RTL8 een ‘classic-zender’ maken. Oude vertrouwde programma’s weer ens teru op tv. Wedden dat…, Surpriseshow, Honeymoonquiz, Sterrengeheimen, Karaoke op 4, Wie ben ik?, Vrienden voor het Leven, Kind aan Huis, Niemand de Deur Uit, De Dageraad, Vrouwenvleugel, De Winkel, Westemwind, Moppentoppers, Liefde op het Eerste Gezicht, Dat Staat je Goed, Miniplaybackshow, Soundmixshow, SamSam, Vakantieman, ’t Is Hier Fantastisch, De André van Duin Show, Love Boat, Happy Days, Telekids, Geef Nooit Op, 5 Tegen 5, Doet ie ’t Of Doet ie ’t Niet?, De 64.000 gulden Vraag, Eigen Huis en Tuin, Rozengeur & Wodkalime, Ooggetuige, etcetera…….. Dat lijkt me pas echt leuk!!!!

  – Wat zou een (nieuwe) talkshow op de late avond van RTL4 leuk zijn. En dan met wisselende RTL-gezichten. Of één of twee vaste koppels (Linda en Beau, Daphne en Jeroen Latijnhouwers)

 43. Anoniem

  @anonymous (postnr 40):

  Blijven die achterlijke belspelletjes????

  Caroline Sonneveld, Denise Koopal, Natasha van den Brand Horninge, Niels Cuijpers,…………

 44. Anoniem

  lijkt me wel als je zoveel winst maakt met belspellen

 45. Chiel

  @ Reactie 40: Naar die zender zou ik zeker een aantal uur gaan kijken! Telekids, Wie ben ik, Samsam, Vrienden voor het leven (laatste seizoenen) en de rest is te ver voor mijn tijd dat ik het niet ken of de programma’s zijn té gedateerd! Zeker geen gek idee!

 46. Niels

  Kun je de perspresentatie ook terug zien op internet?

 47. Anoniem

  weer typisch rtl dat je helemaal niets van de perspresentatie kan zien en dat de schema’s ook niet bekend zijn. Dit is een hele slecht voorteken voor een heel saai televisiejaar.

 48. mart

  ben ik met je eens ,ik vind het erg vreemd dat je niks van de presentatie kan bekijken geen eens een promo filmpje of zo iets.
  Ook de schema zij er nog niet en vaak als ze er zijn zijn ze niet te openen beetje vaag.
  Wat ik gelezen heb vind de volgende dingen erg slecht.
  1. veel en veel te veel csi door de weeks op rtl4 dit hoort toch echt meer thuis bij rtl5.
  2. vreemd vind ik ok dat idols zo te zien maar een uurtje duurt.Een echte mooie show van dit kaliber verdient 2 uur te duren en minstens in ieder geval 1,5 uur.Zo wordt het veel te kort als je ook nog rekening houd met al die reclames.
  3.Ook ontbreken wat mij betreft:
  -Wie ben ik
  -De slimste
  -En een dagelijkse talkshow met Bijv daphne Bunskoek en Winston Gertanowiz of hoe je dat ook schrijft.
  Verder niet veel aan te merking op hetgeen wat ik heb gelezen.
  Maar kom nou eens met die schema’s of een filmpje!!!!!!!
  Kijkers willen er in deze tijd ook bij betrokken worden maar dat snappen ze zeker niet.

 49. mart

  Lees trouwens net wel dat er een idols backstage is op Rtl 5 dus maak de uitzending 1,5 uur dan een uur backstage op Rtl 5. Maar waar komt de uitslag dan dwars door voetbal op zaterdag of zo hahaah

 50. mart

  Vind persoonlijk dat het grote amusement ook tegenvalt met enkel en alleen idols. En na goische vrouwen hoort miljoenenjacht ook wel tot deze groep.
  Had graag gezien dat er een nieuwe grote show zou zijn in de programmering.
  Met amusement haal je de kijkers,terwijl er nu erg veel series zijn op rtl4 en dan vooral uit het buitenland gekocht er jammer vooral 3 x per week Csi dit trekt toch echt een bepaalde groep mensen waarbij je de niet Csi Fans erg teleur stelt met deze programmering!

 51. ....

  Ze moeten late night een grote talkshow opzetten en dan iedere dag switchen met 3 of 4 presentatoren of presentatrices zoals:
  Irene, daphne, linda, caroline, chazia, sylvana, bridget, renate enz.
  of met mannen als
  Beau, carlo, john williams, martijn of winston.

  Naam: ? misschien TOPlatenight of ’s middags TOPtalk

  Als ze dat een beetje groots en proffesioneel aanpakken is dat echt super.

  wat vinden jullie

 52. Anoniem

  Idols duurt bij de autities altijd maar ÉÉN UUR! En beter kort maar krachtig dan langdradig en saai.

 53. mart

  ABSOLUUT NIET MET JE EENS!!!!!

 54. David

  Ook @ reactie 40, anonymous:

  Mijn idee ook, staat ook als reactie bij RTL8 van mij. In 20 jaar RTL geschiedenis moet er toch meer te vinden zijn? Ik weet zeker dat dat veel mensen zou trekken. Ongelofelijk trouwens dat jij al die programma’s zo op wist te noemen.. bij bijna allemaal had ik iets van ‘oh ja!’. Zou fantastisch zijn als ze die gingen uitzenden, en dat kan toch geen drol kosten? SuperRTL doet dit in Duitsland ook, en natuurlijk is het niet de best bekeken zender, maar het is weer es wat anders dan de herhaling van Herman den Blijker of CSI.

  Laatst ook genoten van Willem Ruis op HilversumBest. Als zo’n show op Ned.1 uitgezonden zou worden zou het zeker een half miljoen kijkers trekken denk ik.

 55. HJ

  Waardeloze programmering! Dit gaat een dramatisch jaar worden voor RTL! Niemand weet waar je nou naar moet kijken! RTL8 zendt dezelfde programma’s uit als RTL4; RTL7 blijft een 2%-zender en alles wordt volledig gemixt!!! Dit gaat heel, heel erg worden voor RTL!

  Verschillende programma’s en BN’ers zijn niet meer terug te vinden… Waar blijft Marie Lou le Grand??? Zij was de perfecte TV Makelaar!!!

 56. Anoniem

  Zojuist in Shownieuws:

  Ron Brandsteder niet in winterprogrammering.
  Ik ga er van uit dat Ron in het voorjaar (na Idols 4) weer samen met Sylvana te zien is met Dancing with The Stars. Ik hoop het echt.

  Heeft iemand enig idee welk programma Sylvana gaat doen? Of heeft ze een najaarsreces……?
  Veel presentatoren en weinig (nieuwe) dingen te verdelen. Men mag bij blij zijn wanneer hij/zij met één programma te zien is. De tijd dat men meerdere programma’s maakte, lijkt voor de meesten voorbij.
  Wat dat betreft zitten de sport- en nieuwsmensen goed. Ook Wendy van Dijk en Renate Verbaan hebben niets te klagen.

  Rtl wordt zo langzamerhand ook de doorgroeikuip van TMF. Ze hebben nu Fabiënne, Sylvana, Bridget, Renate en Daphne B. Wie volgt????

 57. Bart

  Q:”Rtl wordt zo langzamerhand ook de doorgroeikuip van TMF. Ze hebben nu Fabiënne, Sylvana, Bridget, Renate en Daphne B. Wie volgt????”

  Nu noem je VJ’s die iets van tien jaar geleden bij TMF werkten en inmiddels al bewezen hebben dat ze meer kunnen (goed, fabienne buiten beschouwing gelaten).

 58. Anoniem

  Fabiënne kan best wel wat. Fear Factor deed ze erg goed. Ook RTL Klus- en Woonmagazine doet ze leuk.

 59. Pat

  Ik denk dat Ron wel weer einde van het jaar komt met zijn Dancing With The Stars Oudejaarsloterij Special

 60. RTL FAN

  RTL heeft volgens mij nog niet alles vrij gegeven.
  Idols begint volgens mij niet direct in aug/sept. anders zou die wel lang duren tot dec.
  Volgens mij komt er nog iets groots voor te zitten zoals velle aangaven doi met linda.

  Ook CSI verhaal is denk iets wat ze niet gaan doen maar iets voor in zetten wat ze nog niet willen aangeven ivm sbs en ned1

 61. Anoniem

  @RTL FAN:

  Je hebt volgens mij helemaal gelijk. Wat ze tot op heden hebben vrijgegeven, is weinig vernieuwend. Bovendien ontbreken nu diverse programma’s en presentatoren. Het seizoen begint dan wel in september, maar loopt zeker door tot en met april. In die tijd kan er nog veel veranderen/bijkomen.

 62. Bastiaan

  Wanneer RTL nu alle kaarten open gooit betreffende nieuwe grote shows, zullen de concurrenten meteen al shows bedenken met hetzelfde karakter en bijna hetzelfde format. Voorbeeld was o.a. Dancing on Ice een eerder seizoen. Nu wordt er hoogstwaarschijnlijk gewacht zodat de kijker niet zo lang hoeft te wachten op de show en de concurrentie niet de kans krijgt RTL te vroeg af te zijn.
  Ook zullen er nog enkele programma’s ontbreken, gezien het feit dat de toestemming vanuit de NMA nog niet gegeven is, zal er nog niet verder uit de vijver van Talpa/Tien worden gevist. Wanneer er daadwerkelijk toestemming is(wat niet lang op zich laat wachten) zullen er meerdere formats worden overgenomen door de RTL groep. Hieronder zal ook een dagelijkse quiz/show op de late avond vallen.

 63. mart

  denk dat de staatsloterij oudejaarsavond dit jaar geen dancing with the stars special zal hebben maar een dancing on ice special.

 64. MTN

  Love Letters komt terug met Linda

 65. MTN

  Love Letters komt terug met Linda na Idols

 66. Anoniem

  @MTN:
  Is dat werkelijk zo? Of hoop je dat?
  Love Letters wordt dan wel zo’n beetje de Heintje Davids onder de tv-programma’s.
  Ik zou het geweldig vinden als het terugkomt.

  En waarom zouden Wedden dat, Honeymoonquiz, Moppentoppers, Miniplaybackshow, Doet ie ’t of Doet ie ’t Niet e.d. niet meer terugkomen in een opgefriste versie? Retrotv is hot. Bovendien hoeft het wiel toch niet steeds opnieuw uitgevonden te worden.

 67. Anoniem

  Brothers and Sisters blijft op RTL 4

 68. M Balje

  Beetje jammer van sommige verplaatsingen.
  Met name Las Vegas verplaatsen naar Disdag vind ik niks. Wat was er mis met rond 22.30-23.00. Nu gaan om 22.40 mensen masaal naar Hart Van Nederland.

  James Caan is voor veel oudere mensen een reden om bij Rtl 4 te blijven en soms Hart van Nederland overteslaan. Ook omdat HVN vaak om 22.55 begint op Zaterdag.

  Zaterdag was ongeveer zo:

  17.00 – 19.30 Nederlands Sponser Blok deel 1 met om:
  17.00 Auto Wereld
  17.30 Van Kavel tot Kasteel of Jacht Vision

  18.00 Zes Uur Nieuws & Weer
  18.08 – 19.30 Nederlands Sponser Blok deel 2 met om:
  18.08 Eigen Huis Tuim met om 18.18 en 18.44 Reklame
  19.00 Camping Life

  19.30 Half Acht Nieuws & Weer
  20.00 Groot Life Programma (bv X-Factor,Idols)
  21.40+/- Lotto Weekend Miljonairs
  22.35+/-. Las Vegas
  23.35+/- Nieuws

  Maar het liefst zou ik zien dat de uitslag van Idols weer in 35 minuten word verteld na las Vegas rond 22.35 met om 21.40 Idols Achter De Schermen op Rtl 5,7 of 8. Ook makkelijk voor de HH van Idols op Woensdag om 20.30.

  22.35 Las Vegas
  22.50 Reklame / Idols update
  22.58 Vervolg Las Vegas
  23.35 Uitslag Idols
  00.05 Nieuws

  Maar omdat de Zondag erg vol is,gebeurd dit misschien ook wel,ik vraag me trouwens af waar ze op Zondag het 19.30 nieuws gaan laten,gaat dat na Rtl 7 of zo.

 69. frank

  heeee de amusement avond ziet er zo uit
  20:00 uur Idols de show op RTL 4 dan rond
  21:40 Idols backsstage bij RTL 5 en om
  21:40 op RTL4 lotto WM en dan erna rond
  22:30 / 22:45 Idols de uitslag op RTL 4 Idols is op 1 Avond
  en zondag is het L&C om 16:45
  en 18:00 nieuws en weer tot 18:15
  dan om 18:20 L&C vervolg
  om 19:00 de wedstrijden tot 20:30 uur
  ( Het HALF 8 Nieuws VERVALT op Zondag )
  tussen 20:30 en 22:30 ( gooischevrouwen / voetbalvrouwen / 1 tegen 100 / miljoenen jacht )

  elke werkdag 6 uur nieuws
  edite NL
  RTL boulevard
  GoedeTijden Slechte Tijden ( GTST ) heelemaal vernieuwt want het is bekent niet populaire personage’s gaan weg oude bekende weer terug nieuwe leader betere realistiche verhaalijnen
  om 22:30 4 IN het land
  en rond 22:50 / 23:00 meteen na 4 IN het land het RTL nieuws / weer laat

  en elke dag zie je het RTL Nieuws
  om 16:00 / 18:00 / 19:30 / 23:00 uur
  ( behalve het 19:30 NIEUWS is NIET op Zondag te zien ) de rest is elke dag

  RTL Z nieuws is elke werkdag op vaste tijd
  om 9:00 / 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 / 14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00 uur te zien op RTL 7 en die duurt per uitzending 15 / 20 min en word de heledag HH per uur

  GR Frank

 70. FRANK

  hier is de LINK van het programmaschemma van
  RTL 4/5/7/8/Z

  http://ips.rtlnederland.nl/

  alstublieft :)

 71. Bart

  @ FRANK: Zal vast goed bedoelt zijn, maar de Mediacourant was er gisteren zelf al achtergekomen :S

 72. JohanW

  Hebben de RTL aanbidders hier enig idee waarom RTL zomaar 2 afleveringen uit de zondagavond serie ASPE schrapt? Ze springen van aflevering 5 naar 8 en slaan de aflevering in twee delen (aflevering 6 en 7) bewust gewoon over. Deze zijn alleen tegen betaling op de website te zien. SBS mag dan volgens velen een onbehouwen campingzender zijn (en dat terwijl de campingprogramma’s juist bij RTL zitten) maar RTL doet het echt geen haar beter. In Aspe heb je altijd een doorlopende verhaallijn, sloop je daar gewoon twee afleveringen tussenuit ben je als TV zender nogal dom en ondoordacht bezig, zend de serie dan gewoon niet uit en gun het aan een omroep die WEL tot 8 kan tellen… toch? Zolang RTL series halfgebakken uitzendt en twee nieuwe afleveringen van Baantjer 14 dagen aankondigt als het nieuwe seizoen begrijp ik absoluut niet waarom iedereen zo laaiend enthousiast is…

  ga vooral ook geen wonderen verwachten komend seizoen want RTL brengt gewoon hetzelfde als anders alleen nu nog vaker herhaald want ze moet nu 4 zenders vullen ipv 3 en zoveel nieuws komt er niet bij… om te beginnen is daar de 12e herhaling van Joling en Gordon over de vloer, nee DAT gaat scoren en vereet niet, de voetbal licentie hebben ze nog maar één seizoen, die kan daarna net zo goed bij SBS terechtkomen en dan zit je met 4 netten, Gooische Vrouwen komt een nieuw seizoen van maar ook de oude (reeds herhaalde) afleveringen komen nog een keer voorbij en zo kan ik wel even doorgaan….

  Men is nu net zo zeker van een topscore als Talpa voor zij begon… we zullen zien maar zeker is dat de verwachtingen zoals zij hier af en toe worden uitgesproken een utopie zijn en nooit waarheid zullen worden. Tuurlijk zullen programma’s bij RTL wellicht beter bekeken worden dan bij Tien maar RTL8 is gewoon een andere naam voor Tien en bij Tien hielp de naamsverandering van Talpa naar Tien ook niet dus waarom het dan ineens wél gaat knallen als datzelfde kanaal RTL8 heet is mij een raadsel…. naast de score voor het voetbal op RTL4 zullen er ook mensen zijn die de pest inhebben dat hun wekelijkse serie niet doorgaat omdat er zonodig voetbal moet worden uitgezonden op RTL4 uit angst voor te weinig kijkers anders zou je het voetbal gewoon op een sportkanaal zetten (bijv. RTL5) en klaar… dus het gaat ook irritatie geven…. niet te vroeg juichen dus en zeker weten dat RTL een topzender wordt…. eerst de cijfers maar eens zien. Dat RTL nu Idols uitzendt op zaterdagavond is niet zo bijzonder, dat was anders ook zo dus waarom zou dat nu ineens beter scoren? Verwacht eerder een terugloop met Idols… Nederland heeft dat wel zo’n beetje gezien…. zolang RTL series maar half uitzend en konstant met de programmering loopt te schuiven zoals de afgelopen twee seizoenen om SBS te irriteren lijkt het me niet nodig een dergelijke omroep zo op een voetstuk te plaatsen en wees eerlijk, het zal lachen zijn als SBS straks de voetbalrechten te pakken krijgt

 73. Ineke

  Heel jammer van de vrijdagavond.Dat was het begin van het weekend.
  Baantjer, Grijpstra en de Gier. Ook Aspen mis ik, die is eigenlijk nog leuker door de taal. Heerlijk.
  Hoe lang moeten we die nog missen.???

 74. M.v.d.Horst

  Wat een vervelende streek is ons geleverd. Zondagavond sport op RTL 4 , loopt een kwartier uit dus Gooise vrouwen begint een kwartier later. Je zou denken dat sport op RTL 7 dus wat later zou beginnen omdat wij vrouwen Gooise vrouwen willen zien. Maar nee hoor, sport gaat voor dus wij kunnen het einde van Gooise vrouwen niet meer zien. Hopelijk gaat men hier in het vervolg wat aan doen. Linda de Mol zal hier ook niet blij mee zijn.

 75. xander

  jammer dat jullie ajax niet wat eerder uitzenden nu moest ik naar bed zonder dat ik klaasjan huntelaar en perez heb zien scoren

 76. andre

  Uitstekend verslag zojuist op Omroep Brabant TV. Complete huldiging PSV, zonder enkele reclame onderbreking

 77. JB

  Omroep Brabant kan dat, ik vraag me altijd af waarom ze dat niet vaker doen, live verslag.

 78. bianca

  op de zaterdagavond ik hou van holland, wat een rommelig programma als het zo moet hou ik NIET van holland en Linda de Mol is NIET leuk alleen maar schreeuwen en krijsen.” prachtig programma” is er geen beter programma gelukkig kan ik zappen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.