RTL 8: ‘De zender die je raakt’

Geplaatst op do 26 jul 2007 om 13:06

Het nieuwe station RTL 8 completeert en versterkt het televisieaanbod van RTL Nederland. “Met haar warme en toegan- kelijke karakter bezorgt de vrouwen- zender het RTL-palet haar female touch en zal het niet lang duren voor de vrouwelijke kijker RTL 8 omarmt“, verwacht RTL Nederland. Sterke dames als Oprah Winfrey, Bridget Maasland, Linda de Mol, Ellen Degeneres en Wendy van Dijk moeten ervoor zorgen dat de jongste RTL-dochter het hart van de vrouw weet te raken.

De RTL 8-avond start om zes uur met het spreekuur van Dr. Phil, die altijd goed is voor een luisterend oor en een advies op maat, hoe hartverscheurend de persoonlijke drama’s van zijn gasten ook mogen zijn. ‘Dr. Phil’ vormt de perfecte prelude voor de vrouw die ook wel de ‘koningin van de wereld’ wordt genoemd, de onnavolgbare Oprah Winfrey. De grande dame van de talkshow weet niet alleen haar publiek maar ook haar kijkers te raken. “Het is kortom feel good tv in optima forma.

Na The Oprah Winfrey Show en het daaropvolgende Een Plek Onder De Zon staan vanaf begin september de avonturen van ‘Gooische Vrouwen’ Cheryl, Willemijn, Anouk en Claire op de kalender. Het vrijgevochten viertal maakt daarmee niet alleen op zondagavond bij RTL 4 maar ook een dag later bij RTL 8 de fans deelgenoot van hun ontwapenende en aanstekelijke perikelen. Van het gegoede leven in het Gooi neemt RTL 8 haar aanhang in vogelvlucht mee naar de genadeloze realiteit van Expeditie Robinson, dat zich deze editie afspeelt in de jungle van het tropische Maleisië.

Op dinsdag komt om half negen Roeland Fernhout en zijn ‘From Alaska With Love’ voorbij, gevolgd door Bridgets ‘Hoe Word Ik Een NY Vrouw?’.

Bridget tracht vervolgens op woensdagavond op prime time schoonheden en slimmeriken aan elkaar te laten wennen in ‘Beauty & De Nerd’, later in het jaar gevolgd door Wendy van Dijk, Martijn Krabbé en de zangtalenten van ‘Idols’. Daarna wordt er tussen half tien en half elf afwisselend gekokkereld door culinaire grootmeesters als Herman den Blijker en Jamie Oliver.

Donderdagen staan in het teken van een meeslepend waargebeurd verhaal, dat geen kijkster onberoerd zal laten. Op vrijdagen worden de gewilde true stories afgelost door een typische RTL 8-film.

Op zaterdag en zondag gaat de hilarische Ellen Degeneres aan het begin van de avond tussen zes en zeven uur geen onderwerp uit de weg. In haar met awards overladen talkshow vat de unieke comédienne in geheel eigen stijl allerhande hete hangijzers aan en ontvangt ze de ene na de andere wereldster. Na ‘The Ellen Degeneres Show’ volgt op zaterdag Renate Verbaan met het kosmopolitische ‘Lost In Tokio’.

Om half negen, na ‘Een Plek Onder De Zon’, is het aansluitend aan ‘Miss Marple’, ‘Hercule Poirot’ of ‘Maigret’ om een klassieke misdaad op te lossen en tot een goed einde te brengen, waarna zowel de zaterdag- als de zondagavond worden afgesloten met een film om bij weg te dromen. Op zondag is het na ‘Ellen’ aan ‘Lotto Weekend Miljonairs’ en de ‘Achmea Kennis Quiz’ tijd voor een waargebeurd verhaal.

Van maandag tot en met vrijdag staat vervolgens het vertrouwde leven in het roerige stadje Oakdale centraal op de late RTL 8-avond. As The World Turns, de langstlopende soap ter wereld, wordt gevolgd door het scala aan emoties waarmee de patiëntjes en hun families zich geconfronteerd zien in het ‘Kinderziekenhuis’, elke werkdag tussen half twaalf en twaalf bij RTL 8.

RTL zal de genoemde televisieprogramma’s van Talpa pas gaan uitzenden als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) goedkeuring heeft verleend voor de transactie tussen Talpa en RTL Nederland.
145 Reacties op “RTL 8: ‘De zender die je raakt’”


 1. Anoniem

  Zie RTLZ voor meer info!

 2. Bart

  Kortom: een zender die niets toevoegd

 3. Wyb

  Rtl8 het nieuwe herhaalkanaal

 4. Brian

  Ok, dus RTL 8 wordt gewoon de nieuwe herhaalzender? Spannend hoor…

 5. Patrick

  Huh? Ik snap er weinig van , ik zie namelijk veel programma’s die ook bij RTL 5 staan?

 6. Tv Time

  veel herhalingen van vrouwen programma’s van rtl4

 7. Mike

  Overzicht RTL 8

  Maandag tot en met vrijdag

  18.00 Dr. Phil
  19.00 The Oprah Winfrey Show
  20.00 Een plek onder de zon
  20.30 Prime-time
  22.30 As the world turns
  23.30 Kinderziekenhuis

  Maandag
  20.30 Gooische Vrouwen
  21.30 Expeditie Robinson

  Dinsdag
  20.30 From Alaska with Love
  21.30 Hoe word ik een NY vrouw?

  Woensdag
  20.30 Beauty en De Nerd
  21.30 Herman den Blijker

  Donderdag
  20.30 Waargebeurd verhaal

  Vrijdag
  20.30 Film

  Zaterdag
  18.00 The Ellen DeGeneres Show
  19.00 Lost in Tokio
  20.00 Een plek onder de zon
  20.30 Miss Marple
  22.00 Film

  Zondag
  18.00 The Ellen DeGeneres Show
  19.00 Lotto Weekend Miljonairs
  20.00 Een plek onder de zon
  20.30 Achmea Kennisquiz
  21.30 Film

  En wat gaat er overdag gebeuren?

 8. JM

  wat is dit nu weer voor vrouwenzender:S? Herhaalkanaal is het…meer niet:S

 9. Chiel

  Iemand heeft de haren van Oprah heel erg verpest in Photoshop :lol:

  Dr Phil om 6 uur, wat komt daarvoor dan? En Ellen maar 2 keer in de week :?
  Het scoorde nu niet geweldig, oke… Maar 2 keer is natuurlijk compleet kansloos. De afleveringen van dit seizoen zullen ze dan wel uitzenden, en dan stoppen ze vast..

 10. Patrick

  Wat hebben wij nu aan die zender? Het is de tweede RTL7 , en dat is dus ook al niks. 2 herhaalkanalen van RTL , dat werkt toch nooit?

 11. Marc

  ATWT om half 11 op RTL8? Nu maar hopen dat het ook in de middag op RTL4 blijft..

 12. Chiel

  Helemaal met Patrick eens, dit gaat inderdaad niet werken.

 13. Kritische Johan

  als je alle bijvoegelijke naamwoorden uit het bericht haalt is het met de helft kleiner.

 14. Bas

  Waar komt de serie Brothers & Sisters???

 15. Bas

  Waar komt Brothers & Sisters?

 16. Henky

  Als ze nou eens gaan putten in de bijna 20-jaar RTL geschiedenis aan programma’s. Daar zitten veel leukere dingen bij dan al deze recente herhalingen.

 17. Valpa

  Er zullen heus wel meer vrouwenprogramma’s komen hoor komend jaar.. maar dat gaat niet ‘effe’ in 3 maanden. Best goede programmamering, alleen had ik Expeditie Robinson op RTL5 verwacht. Ik neem aan dat Weekend Miljonairs een herhaling is toch?

 18. Patrick

  @ Valpa: alles is een herhaling dus ook Expeditie Robinson.

 19. MTN

  atwt herhaling van de middag van 4. Goede zet, kan wel eens gaan werken voor de vrouwen die overdag aan het werk zijn en het ‘savonds in de herhaling willen zien. Zo keek heel Theater-werkend Nederland vroeger naar de ATWT die rtl4 toen rond de klok van 01.00 de herhaling uitzond…

 20. Valpa

  @Patrick: Ik zie het.. heb even de programmering van RTL5 bekeken, en het is werkelijk waar allemáál herhaling. Denk dat het nog zeker een half jaar gaat duren eer daar ‘eigen nieuwe’ programma’s op komen. Eigenlijk zijn 4 zenders ook te veel van het goede.

 21. Kokstra

  Zo, dat stelt echt niks voor. De volledige programmering van RTL5 wordt herhaald en nu zijn het kennelijk allemaal “vrouwenprogramma’s” en veel waargebeurde zooi. Maarja, het moest een kleine zender blijven (oftewel lekker goedkoop).

 22. dennis

  Dit gaat helemaal goed komen!
  GEweldig!

 23. Thom

  De programma’s bij RTL457 die van Tien komen, mogen ze toch wel uitzenden? De programma’s van Tien die naar RTL8 gaan, mogen ze nog niet uitzenden? Snap ik dit goed?

 24. Erwin

  “RTL zal de genoemde televisieprogramma’s van Talpa pas gaan uitzenden als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) goedkeuring heeft verleend voor de transactie tussen Talpa en RTL Nederland.”
  Mmm? Het gaat toch niet om de programma’s maar om de zender RTL 8 waar eerst goedkeuring voor moet komen?

 25. Anoniem

  wanneer vindt de switch eigenlijk plaats qua frequentie van TIEN naar RTL8?!

 26. uykl

  Bij rtl z zeiden ze dat je meer kon lezen hierover op de site van rtl, waar dan ik kan niks vinden. Wie heeft een link

 27. mart

  Nee ik vind ook niks snap er niks van
  nog geen filmpje of zoiets gezien .vaag alllemaal

 28. Bart

  Die presentatie was vanochtend al. Je zag net een aantal fragmenten van de presentatie bij RTL-Z. Jammer, dat deed Talpa wel altijd goed: de presentatie via een stream online zetten.

 29. thijs

  RTL deed vorig jaar wel een filmpje online zetten dus dat kan allemaal nog komen.

 30. Bart

  Hmmz, dat filmpje heb ik niet ontdekt.

 31. Anoniem

  ATWT heeft wel eens eerder in de late avond gestaan op het oude RTL 5 scoorde toen best goed voor dat tijdstip

 32. insider

  De NMA doet 5 aug uitspraak en als het dan allemaal doorgaat stopt Talpa per 17 aug en begint RTL 8 per 18 aug.

 33. Ben

  Eigenlijk denk ik wel dat RTL8 het gaat redden. Als er nu al de vrouwenvorm enzo is op rtl8, denk ik dat ook veel vrouwen gaan kijken. Bovendien zitten er goede programma’s tussen. Weekend Miljonairs, Kennisquiz, Gooische Vrouwen en Oprah zijn al geruime tijd erg populair bij de nederlandse gezinnen.

  Maar dit zou dus ook betekenen dat de Gouden Kooi op een andere rtl komt? (rtl 5 ofzo)??

 34. Erwin

  5 augustus uitspraak? Dat is een zondag, vreemde dag voor een uitspraak…

 35. sira

  herhalingen erg nu op rtl? Friends, Will&Grace en vooral Charmed worden al jaren herhaald. Sommige blijk dus toch nog goed bekeken te worden…?

  Verder krijg ik nu wel zin om ff op rtl8 te gaan kijken

 36. Patrick

  @ Ik: ik zie geen camera…

 37. Rinze

  Vorig jaar had RTL ook een filmpje online van de najaarspresentatie, dus die zal nu ook wel komen, hopelijk nog in de loop van de middag, ben wel even benieuwd.

 38. Chiel

  Friends, Will&Grace en vooral Charmed worden al jaren herhaald. Sommige blijk dus toch nog goed bekeken te worden…?

  Heb je de kijkcijfers gezien? Dat bedoel ik :)

 39. Anoniem

  Ideeen voor nieuwe shows op RTL 8:
  – Herhalingen rozegeur en wodcalime in de herhaling :)
  – Nieuw programma voor Quinty Trustfull
  – Topkok met Caroline Tensen

 40. Bart V.

  Veel te veel van hetzelfde.
  Dag tv in de avond, Dr Phil, Oprah, ATWT (….)
  Ze hadden van RTL 8 beter een jongerenzender kunnen maken, met veel serie’s en aktiefilms en zo. RTL 8 lijkt nu meer op de herhalingen van de herhalingen van RTL 4 en RTL 5. En dat is soms niet eens om aan te zien.
  Bovendien zapt een kijker nu veel sneller weg bij RTL 4 en RTL 5 want die denkt het wordt tot een keer of 2 herhaalt, op RTL 8. En dan mist de kijker het alsnog. En overdag? Een clipjeszender met een inkijkje bij Radio 538?

 41. mart

  Er is nog steeds geen filpmpje te vinden over de najaarspresentatie en weet iemand of je ergens al de programma schema’s kunt bekijken?

 42. mart

  En gaan programma’s als de slimste en justthetwoofus niet mee of worden die in het voorjaar uitgezonden?

 43. ik

  Wat gebeurt er met Winston Gerstanovitsch..??

 44. Bart V.

  De zender die je raakt.
  Riepen ze dat ook niet al bij de introductie van SBS 6 of van V8 ?

 45. Karel

  was Televisie die je raakt in de beginjaren van SBS6

 46. Simon

  @ o.a. Patrick
  RTL 7 is geen herhaalzender meer…

 47. Chiel

  Nee, alleen The A-Team, Law & Order, Stom stommer stomst, Politie op je hielen en De Pfaffs. En waargebeurde verhalen ;)

 48. Tjedde

  de zender die kant nog wal raakt

  Als hij er al zal komen

 49. Anoniem

  Neeeej ik wil niet dat ATWT zo laat komt ik moet de volgende dag gewoon naar school hoor

 50. David

  Tsja, om nou te zeggen dat ik het een topprogrammering vind…nee.. beetje zwakjes. Maar goed het moet een kleine zender blijven, en dat moet geen probleem worden op deze manier. Ben erg benieuwd naar de cijfers van Oprah om 19.00. Ik denk onder de 100.000. En zoals iemand hierboven al opmerkte, waarom putten ze niet in de programma’s van 20 jaar RTL-geschiedenis? Doen ze in Duitsland met SuperRTL ook. Volgens mij kost dat ook geen drol, maar is wel weer eens wat anders om op RTL8 de herhaling van de herhaling van RTL5 van de herhaling van RTL4 te gooien. En volgens mij spreekt dat een breder publiek aan, maar goed wie ben ik? :) (en ja dat mogen ze ook herhalen ;))

 51. Anoniem

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 52. HJ

  Gaat niet scoren! Als ze op de frequentie van Tien gaan zitten, wordt RTL8 een flop! Dan blijft 8 namelijk gewoon op het eind van alle zenders zitten: dus op nummer 32!

 53. !#Michael#!

  Met alle respect, leuke programmering!

  maar Oprah en DR. Phil vertrekken nu uit de late afternoon van 4 en 5? Of krijg je de herhaling van een herhaling op 8?

 54. !#Michael#!

  @ HJ

  Met de juiste pr van uit RTL457 komt dat wel goed :P

 55. Chiel

  Snap ook niet dat ze Dr Phil en Oprah in de avond zetten, is het het programma toch niet voor! Hopelijk blijven de ‘herhalingen’ wel gewoon op RTL4/5. En nu maar hopen dat er in het weekend 300.000 mensen naar Ellen gaan kijken anders was dit het enige en direct laatste seizoen wat we hier te zien krijgen… :(

 56. Chiel

  Q: Neeeej ik wil niet dat ATWT zo laat komt ik moet de volgende dag gewoon naar school hoor

  Ik denk dat het ook gewoon op 4 te zien blijft in de middag. Alléén in de avond kan natuurlijk niet, ze zijn niet gek bij RTL :) (oké, een beetje… ELLEN!!! :( )

 57. Nikkie

  Ja jammer van Ellen dat dat alleen in het weekend komt het is een leuk programma die hadden ze beter in de plek van Dr Phil kunnen doen.

 58. RTL8

  RTL7 is bijna geen herhaal kanaal meer.Er wordt veel sport en auto programma’s uitgezonden.Allo’Allo vind ik ook erg leuk.Is toch goed dat er nu ook een zender komt voor de vrouwen.Beter dan dat Tien gebeuren in ieder geval.Als er programma’s van rtl5 verhuizen naar rtl8 heeft rtl5 weer mooi ruimte voor nieuwe programma’s.Ze moeten SAMEN weer gaan uitzenden van talpa wedden dat het wel een succes wordt op RTL?

 59. Anoniem

  RTL7 is bijna geen herhaal kanaal meer.

  Heb je ’t schema wel bekeken? Zeker 4 uur herhaling per dag :lol:

 60. Merijn

  Jezus wat een reut.

 61. Jeffrey

  hmmz, dus ellen blijft op rtl4?
  En ze moeten samen, lotte en boks, van speijk, big brother ook weer doen

 62. Chiel

  Ellen gaat naar RTL8 (vrouwenzender) en komt 2 keer per week. RTL een mail gestuurd of ze dus alleen dit aangekochte seizoen gaan uitzenden en de rest niet. Daar was nog niks over bekend.

  Maar zo loop je zeker niet in, alleen maar achter… Dus het enige en laatste seizoen vrees ik :?

 63. M Balje

  Vanaf 18.00 dat ruikt na Veronica…

  Wat gaan ze dan voor 18.00 uitzenden. Van mij mogen ze dan well Tell Shell/Tell Shop overnemen tot 18.00 zodat Arte weer terug kan in Amsterdam.

 64. Tjeerd

  Jezus dat mensen ook nog gaan mailen naar RTL met vragen over een programma!? Hoe zielig kun je zijn?

 65. Chiel

  Nou, het is toevallig m’n favo programma. Snap niet precies wat er ‘zielig’ aan is Tjeerd. Daar is die service toch voor!? En misschien leuk als je ’t aan mij richt als je ’t voor mij bedoeld? 2e keer al dat je iets triest vind… Ach, mensen vinden zoveel triest aan jou als ik ’t hier zo lees ;) :lol:

 66. Chiel

  Voor 18.00 uur inderdaad Homeshopping.

 67. tvman

  @M Balje alteratiefadres@PedagoNet.zzn.com zegt:

  28-07-2007 om 3:47
  Vanaf 18.00 dat ruikt na Veronica…

  Lijkt mij en goed idee om dat Tell Sell-kanaal voor iets anders te gaan gebruiken op de kabelnetten (ik woon zelf niet in Amsterdam) maar bij ons is het ook zo geregeld.
  Dat Tell Sell word al genoeg getoond via andere kabelkanalen als de commercielen op de dag niet uitzenden en in de nacht is mijn mening.
  Volgens mij is het alleen wel zo dat Tell Sell een vet contract met UPC heeft afgesloten voor de huur van een analoog kabelkanaal.

 68. cora Buursen

  Nu rtl een vrouwen zender heeft
  willen jullie aub allemaal massaal emailen voor onze serie Days of our lives terug op de buis;)
  Zou super zijn.

  Cora

 69. lesley

  Ookal zijn het herhalingen, het zal toch bekeken worden.

  Ik ben trouwens maar wat blij dat ATWT ’s avonds laat komt, heb het ’s middags te druk met werken en dan mis ik altijd mijn favo soap.

  Days of our lives vond ik wel oke, maar the Young and The Restless moet pas echt terugkomen, in Amerika is dat de best bekeken soap en ik moet toegeven dat ik mij heel erg amuseer als ik deze soap bekijk. Goede verhaallijnen, goede acteurs, wat wil je nog meer?

 70. anoniem

  IK DACHT DAT ER SPORT WERD UITGEZONDEN OP RTL8 ALLEMAAL DIE HERHALINGEN DAAR WORDT JE OOK NIET VROLIJK VAN ZO KAN IK OOK WEL TELEVISIE MAKEN KOM EENS MET NIEUWE PROGRAMA’S IN PLAATS VAN AL DIE HERHALINGEN DIE HEBBEN WE NU WEL GENOEG GEZIEN HEBBEN ZE BIJ RTL GEEN ANDERE IDEEÉN VOOR PROGRAMERING B.V SHOWS ZOALS 123 SHOW OF EEN ANDERE SHOW WAAR JE DE AVOND MEE KUNT VULLEN

 71. kees

  Volgens wordt overdag tot 18u niks uitgezonden van RTL 8,daar gaat gewoon de kinderzender Nickeldoen verder die van 6 tot 18u uitzend.
  Maar zie Rtl 8 zelf gewoon als de andere Rtlzenders je belagen met oneindige reclame en herhalingen.Dus voor mocht het een andere zender zijn,want veel verschil is het in mijn ogen niet.

 72. Mike

  @Kees
  Nickelodeon heeft helemaal niets meer te maken met Tien of RTL.
  Nickelodeon deelt haar kanaal met Comedy Central en zendt uit van 05:00 tot 20:00 uur, hier veranderd niets aan.
  RTL 8 begint straks haar dagelijks uitzendingen om 17:00 uur, daarvoor zijn er homeshoppingprogramma’s te zien onder de noemer Teleshop 8.

 73. Anoniem

  @ mike

  alsof er niet genoeg teleshops op de tv is :S :S word niemand dat zat? ik wel nl.

 74. Anoniem

  @ mike

  alsof er niet genoeg teleshops op de tv is :S :S word niemand dat zat? ik wel nl.

  btw. Ik denk dat die zenderslogan word

  RTL 8 ‘De zender die mist ‘

  Oja Als er iets veranderd aan Comedy Central of nickelodeon nou dan ga ik bij RTL
  spammen

  ( Grapje hoor )

 75. Anoniem

  Hij had dat berichtje dus wel verzonden? soryy voor de dubbelpost

 76. kimboy

  ik heb een vraag wanneer kom RTL 8 dan?

 77. lisa

  waarom gaat voetbalvrouwen niet wijzen

  het is een vrouwen zender dus ja

 78. Anoniem

  maar komt de goude kooi dan ook op rtl 8 (A)

 79. Yvonne

  Jah hallo waar slaat die zender op he
  idd herhaal zender
  en dan gaat de GOUDEN KOOI van de tv en dat vinden wij hier niet echt leuk
  domme zender dus… eraf met die zender als die komt hoop het niet
  het is alleen een goede zender als ze de gouden kooi erop uitzenden

 80. yvonne

  jaah nou leuk hea weer zon zender erbij die dezelfde programas uitzend
  en war komt de gouden kooi nou op dat moet wel blijven iedereen die ik ken kijkt ernaar dus blijvuuh de gouden kooi

 81. Mike

  Gouden kooi verhuist naar RTL 5, dacht dat het wordt uitgezonden om 19.30 uur.

 82. ATWT fan

  Belachelijk dat ATWT naar RTL8 gaat! En dan nog wel om 22.30 uur!!! Wat een tijd. Het is een programma wat vooral moeders kijken en die gaan vaak al wel optijd naar bed. Op deze manier zal RTL8 de zelfde dood krijgen als 10. En RTL4 zal ook doodbloeden. Een vrouwenzender is leuk maar wel echte vrouwen dingen en laat de soaps blijven waar ze zijn. Telkens dat getrek doet geen goed. Zie maar als The bold, Y&R, DOOL en straks ATWT.

 83. @ATWT Fan

  ATWT op rtl 8 is alleen herhaling van de uitzending die dezelfde dag in de middag op rtl 4 is uitgezonden.

 84. Chiel

  Misschien eerst goed lezen :? 3 maal per dag ATWT!

 85. Jos

  En die herhaling kan best eens gaan lukken. Veel werkenden missen ATWT nu. Heel vroeger werd de serie ’s avonds laat herhaald op RTL4.

 86. Erretje

  Gouden Kooi gaat naar RTL 5 (19:00 uur ofzo, geen idee, zie uitzendschema´s van RTL Nederland). ATWT is inderdaad herhaling van ´ergens iets´ op RTL 4.
  Ik zie het ook niet werken. Er treedt teveel verstrooiing op en mensen raken de weg kwijt bij RTL (let op: ook alle CSI uitzendingen gaan naar 4). RTL 4 wordt denk ik meer de seriezender en RTL 5 de reality en non fiction zender. Het is jammer dat RTL niet meer doet met crossmediale content, op een fantoenlijke manier dan. Want nu gooien ze de programma´s alszijnde ongeordend over de vier zenders en niemand weet de weg. Zo wordt RTL 7 als de sport- en mannenzender en is de belangrijkste sport (NL voetbal) te vinden op RTL 4. Ik denk, nogmaals, dat als RTL dit wil laten slagen, veel zal moeten investeren in nieuwe programma´s die op verschillende zenders geprogrammeerd staan als elkaar VERSTERKENDE programma´s zoals een late talkshow over meerdere zenders. RTL heeft de content, de infrastructuur én de know-how om er wat van de maken. Ze doen het alleen (nog) niet. Fons mag altijd bellen…

 87. Chiel

  Zou heel goed kunnen, net als de herhaling van DGK na Jensen en DOND op RTL4 na het nieuws.

 88. Erretje

  Overigens heeft RTL gisteren (13/8) toestemming gekregen van de NMa om dit gebeuren mogelijk te maken. Vanaf zaterdag (18/8) gaat uitgezonden worden. De huiskleur van RTL 8 wordt lichtblauw (voor diegene die dat boeit).

 89. Ook een ATW-fan

  Ik ben erg blij dat ATWT om half 11 in de avond (herhaald) wordt uitgezonden op RTL 8. Thnx RTL 8 ik ga veel kijken want heb al veel goede en leuke dingen voorbij zien komen!

 90. Ook een ATW-fan

  Mensen: als je niet wilt kijken naar RTL 8 dan is dat niet verplicht hoor, alle overige “herhaal” zenders blijven ook bestaan. Ik vind het een prima idee een vrouwenzender.

 91. Erretje

  Ik ben helemaal niet tegen herhaalzenders en ook niet tegen RTL 8 of een vrouwenzender. Sterker nog: ik vond het tweede kans – concept van RTL 7 twee jaar geleden fantastisch. Maar als RTL zo gaat strooien met de content, en dan niet alleen de content die nu overgenomen wordt van Tien, raken mensen de weg kwijt. En als mensen de weg kwijt raken, dan haken ze af. Als RTL het waar kan maken om van RTL 8 een RTL-versie van Net 5 te maken, vind ik dat super. Ik vrees alleen dat er niet zo´n duidelijk stramien zal zijn zoals bij de zenders van SBS.

  Maar om eerlijk te zijn interesseert het me voor mijzelf niet zo veel; ik kijk alles via harddisk, dus wie het waar ook uitzendt, ik kijk het wel wanneer mij dat uitkomt. Ik vind dit vooral marketingtechnisch interessant.

 92. michelle

  diegene die de programmering in elkaar heeft gezet spoort werkelijk voor geen meter
  hoe kun je een serie als atwt nu om 22.30 op tv laten komen
  ik ben werkende moeder dan lig ik echt allang op bed hoor
  ik hoop dat deze belachelijke zender net zo snel naar de klote gaat als die talpa zooi

 93. Peter

  @michelle

  de serie wordt gewoon ook op rtl 4 uitgezonden in de middag en in de ochtend en dan nu nog eens om 22.30 (hvnl tijdstip) en anders gewoon opnemen. Je hebt er nu een mogelijkheid bijgekregen.

  Daarnaast rtl8 is gewoon even niets bijzonders, gezien het tijdbestek. De tijd zal het leren, 2 jaar ofzo ;-)

 94. Erretje

  @michelle,

  ATWT 9.20 uur en 17.00 uur op RTL 4 blijft gewoon in de schema´s:
  link

 95. lotte

  overdag komt natuurlijk nickelodeon *KOTS, KOTS*

 96. Chiel

  Nick zit bij Comedycentral!

 97. Erretje

  Nee, overdag is – hoe origineel – Teleshop 8. Zelfde soort Telsell versie als de andere RTL’s dus.

 98. Tjongejonge

  Waarom zenden ze bijv. geen “Family Guy”of films van nu.
  RTL wordt verwijfd. De doelgroep die ze willen bereiken zijn mensen met alzheimer.

 99. Mike

  @Tjongejonge
  Family Guy is vanaf 17 september elke maandag t/m vrijdag om 21.10 uur en zaterdag, zondag om 21.25 te zien op Comedy Central.

 100. naouar

  omg atwt moet op rtl4 komen en niej op zo n late tijdstip

 101. Mark

  @ naouar: ATWT blijft ook gewoon op RTL4. De uitzending op RTL8 is niets meer dan een extra mogelijkheid om te kijken.

 102. chiel

  volgens my word dit een vrouw en meer homo zender,eindelyk iets anders

 103. sorry nog een atwtfan

  dus als ik het goed begrijp veranderd er niets op rtl 4 aan atwt op rtl8 krijg je nog een mogelijkheid om te kijken als het overdag niet goed gegaan is?
  maar wat is dan de herhaling die van ‘savonds of de volgende morgen en dan ‘savonds?

 104. Albert

  http://ips.rtlnederland.nl

 105. me

  hoe zit dat met de goude kooi

 106. Jeroen

  @sorry nog een atwtfan
  Op RTL8 is de nieuwe aflevering te zien en de volgende dag op RTL4 is de herhaling van gisteravond te zien.

 107. Chiel

  Q: volgens my word dit een vrouw en meer homo zender,eindelyk iets anders

  Ja, Het roer om, Dr Phil en Arah zijn inderdaad erg homo :? *zucht*

 108. frank

  RTL 8 is de HH zender geworden ( eerst RTL 7 ) dus ATWT word s’avonds HH op RTL 8 en Nieuwe afleveringen van ATWT op RTL 4 om 17:00 uur
  Deal Or No Deal is elke werkdag op RTL 5 om 19:00 en de HH s’avonds rond 23:15 op RTL 4 Na het RTL Nieuws Laat
  de gouden kooi is elke werkdag ook op RTL 5 te zien om
  19:30 uur en de HH is te zien Na Jensen om 23:30 uur
  Jensen duurt dit seizoen geen 45 minuten maar 60 minuten
  maar de rest wordt het meest HH op RTL 8
  je kunt ook bijna alle programma’s terug kijken na uitzending op tv maar deze site wordt heel ff vernieuwt maar je kunt het wel bezoeken kijk op http://www.RTLgemist.nl
  als dit niet lukt kijk dan via http://www.RTL.nl

 109. frank

  S’avonds om 17:00 uur nieuwe Afl ATWT op RTL 4
  die zelfde avonds rond 22:15 uur HH ATWT op RTL 8

  op RTL 8 kan het wel eens ooit verschillen soms om
  22:00 / 22:15 / 22:30 / 22:45 uur

 110. frank

  wil jij heel het schema zien van RTL 4578
  dat kan via deze site

  http://ips.rtlnederland.nl/

  gr frank

 111. Chiel

  En niemand vraagt wanneer de nieuwe aflevering van The Nanny erop komt!

  Iedere dag om 14.00 op RTL4
  19.00 op RTL5
  23.00 op RTL7
  00.30 op RTL8

  Dat het voor alle kijkers duidelijk is.

 112. lawliet

  dit is ernstig,, rtl8 omg over 50 jaar is het allemaal rtl

 113. Bart V.

  @ lawliet (post 112) Dat duurt geen 50 jaar meer, eerder een jaar of 5.
  Sat 1/SBS gaan samen met Bertelsmann (RTL Group). Dezelfde eigenaar, dan minder zenders – meer opbrengst.

 114. Fedde

  Vraagje. Ik woon in Hongarije en heb een schotel. Ik kan rtl 4,5 en 7 onvangen maar voor Talpa heb ik geen abbonoment. Kan ik Rtl 8 dan ook niet ontvangen???

 115. Bart V.

  Fedde (post 114) als je nu op je schotel Hallmark kan ontvangen, dan zie je morgen daarop RTL 8. Hallmark wordt vannacht van de Luxemburgse sataliet afgeflikkerd en wordt op het kanaal van Tien gezet.

 116. Fedde

  Ik heb gehoord dat op de plaats van Talpa Rlt 8 komt.

 117. Peter

  Moet je zelf nog aan de zenders klooien dan ?? de zenders instaleren ?

 118. Malaika

  Waar is de serie Desire gebleven????

  Kwam eerst op 10/talpa om 14.00uur en 17.15uur en s’avonds nog un keer………………. Kan t nergens meer vinden

 119. Martin

  Malaika.

  De series die te zien zijn op 10 worden vanaf September op Rt(4) uitgezonden.

 120. atwt fan 2

  komt atwt nou nog op rtl 4 of niet want ik moet naar school en kan niet 22.30 kijken.

 121. atwt fan 2

  komt atwt nou nog op rtl 4 of niet want ik moet naar school en kan niet 22.30 kijken.

 122. atwtfan2

  komt atwt nou nog op rtl 4 of niet want ik moet naar school en kan niet 22.30 kijken.wie weet het

 123. Chiel

  Ja, om 9u en in de middag. Je kan ook gewoon in de gids kijken!!!

 124. Chiel

  Waar is de serie Desire gebleven????

  Die komt voorlopig niet meer terug. Staat niet in de schema’s. Toch maar 6000 kijkers in de middag :lol:

 125. atwtfan2

  op http://ips.rtlnederland.nl/ staat het er niet in hoor

 126. wijr

  En waar blijft “The 4400”???????

 127. joop

  ik begrijp niet waarom desire niet meer op de nieuwe kanaal zit (rtl8)
  Ik vraag me af of hij naar een ander zender is verplaatst of helemaal gewoon verwijdert van de kanaal(en)?

 128. Manollo

  Wat is dit Joh de leukste serie DESIRE waar is ie gebleven man……!!!!

  Stelletje Losers daar bij rtl de goudenkooi mag me gestloen worden kom terug met DESIRE dat is teminsten de moeite om te kijken….!!!

  DUS DOE ER WAT AAN…………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 129. Anoniem

  Desire is geflopt gelukkig maar een musical van groep 8 is nog beter

 130. Anna

  praatprogramma voor mensen die zich geen raad weten met hun tijd wordt het; of dat voornamelijk vrouwen zullen zijn, geloof ik niet.

 131. Ayla

  Pfff.. echt saai die rtl 8 veel herhaling van rtl 5 maar op rtl 5 komen leukere programma’s nog op, maar al die talkshows en films op rtl 8, vind ik minder

 132. pffffffffffffffffffnaam mag je niet weten

  weetje je moet joling en gorden over de vloer er op zetten

 133. hof

  ja ik volg al maandem the 4400, en waar blijft die nou, of stoppen ze ermee

 134. Marit

  Ik kom net terug van vakantie.. 2 weken weggeweest en dan krijgen we dit!
  Waar is Desire gebleven!? komt het programma nog terug?
  Vond het super namelijk!

  Groetjes

 135. Marit

  Ik wil DESIRE terug!!!!!!!

  Zitten er bij rtl geen vrouwen ofzo?! HALLO heb je die kerels niet gezien die er in spelen?!?!?!?!?!?!

 136. MEDEA

  Nu wil ik toch ook wel ff gal spuwen .
  Op de meeste zenders zie je niks anders dan zogenaamde beauty operaties en voor elk wel wat wils .
  Nu WAS er eens een programma VOOR vrouwen,zonder!! chirurgen,botox en andere zooi, zenden ze het niet meer uit.
  Grof gezegd voor mijn part rtl8 steek al die herhaal series daar waar de zon nooit schijnt en dr phil met ophra erbij.
  Ik wil HOW TO LOOK GOOD NAKED terug!!!
  Ziezo dit lucht een beetje op……..
  GROETJES AAN ALLEN

 137. aleksandar

  Even een duidelijk heid voor Brian en Wyb het is geen herhaal zender want ATWT is de aflevering van de dag erna waarbij deze start om half 11 en morgen herhaling om 17:00 op rtl4

 138. kel

  ik mis desire!!!!!

 139. lia

  hallo even een ber.grhen 100 ogen 2 tanden raad ik doe hret voor julli een volle bejaarden bus geneit van het leven het duuurd soms zo even mijn boekje geschreven mijn stille verdriet en toch genieten van het leven mijn tweede boekje humor een lach en een traan zo is het begaan lieversxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxaag wil ik mensen helpen in nood geen geld .
  zelf zoveel meegemaakt als zovele. zo zielig ik ben er dooreen maar moet blijven vechten voor het leven niet door god gegv.maar door ons lieve mensen ik ben geen jomanda maar ik schrijf vooor de medemens wil geen geld maar een lach en een traan dat doet mij goed en ik krijg het voor elkaar .een dag niet gelachen is een dag niet geleefd lievers bel me ik help ik zie altijd dingen gebeuren vreugede maar zoveel leed.ik krijg nu tranen in mijn ogen voor o mij god die mensen o. die leed bel me email mij lievers ik doe mijn best .maar schatten van mij nu even lac

 140. vanderlede

  het wordt tijd dat jullie eens goede vertalers in dienst nemen. Zit ik te kijken naar een aardige thriller,klopt de vertaling niet, is er niet of loopt 10 minuten achter. Een excuus op het einde van de film kan er niet af. Foei, wat een zender

 141. dddd

  Reactie op Mike:

 142. m.spruijt

  rtl8 de zender die je raakt????? we worden gebombardeerd met herhalingen van films dat doen trouwens meerdere zenders nooit eens een nooit eerder vertoonde film om de haverklap die irritante reclame blokken wat gebeurt er eigenlijk met die enorme reclame inkomsten? lekker goedkoop om steeds dezelfde films te tonen vanavond the net met sandra bullock al 3 keer gezien
  hoera!!!!!!!!en ga zo maar door welke commercieele zender gaat na vanavond the net uitzenden?

 143. R.van Ravenzwaaij-Koens

  wij hebben de documetaire gemist van “het wonder van de geboorte”d.d 29-5-2010 is hier een dvd van te koop of een herhaling? we hebben programma gemist geprobeert maar dat lukte niet. vr groet r.v.r

 144. Gert Drost

  Betr.: The Pillars of the Earth

  Hoewel ik alle afleveringen gevolgd heb, was ik gisteren zeer verbaasd en wel om het volgende:

  Op 14 nov. j.l. werd er een aflevering uitgezonden, waarin o.a. bisschop Waleran van de in aanbouw zijnde kathedraal stortte.
  Groot was mijn verbazing toen ik gisteren (21/11) Waleran weer in een aflevering
  zag verschijnen (het was film dus allesw was mogelijk, maar dit).
  Aangezien gisteren een dubbele aflevering vertoond werd, werd vanaf ca. 22.10
  uur de laatste aflevering op het scherm gebracht, doch mijn verbazing was groot
  toen Waleram voor de tweede keer naar beneden stortte (ook al op 14/11 j.l.).
  Het komt mij voor dat de programmering niet helemaal juist was.
  Verder een grandioze serie met toch wel als hoofdkarakter de vertolking van
  Waleram door IanMcShane.

 145. jan bouwmeester

  kunt u mij de aflevering van j.l.zaterdag van mysterydiagnosis toesturen daar de ik dezelfde klachten hebt en ook in Brazilie ben geweest. bij voorbaaat dank
  vriendelijke groeten J.Bouwmeester.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.