RTL 7 brengt sport, spanning en sensatie

Geplaatst op do 26 jul 2007 om 12:48

Meer dan ooit wordt RTL 7 de beste vriend van de man anno 2008, met een rijke programmering die naadloos aansluit op de wensen van de mannelijke kijker. Zo kondigt RTL het najaarsprogramma van RTL 7 aan. Op werkdagen houdt RTL Z de kijker non-stop op de hoogte van het laatste nieuws en na het werk is het vanaf 18.00 uur tijd voor ontspanning met bewezen titels als The A-Team, Law & Order en De Pfaffs. Na half negen worden vooral films uitgezonden.

RTL 7 zal van maandag tot en met donderdag vanaf half negen mannenfilms programmeren. Met thema’s als Rocky-week, Schwarzenegger-week en Jack Nicholson-week komt de liefhebber van actie, comedy, science fiction en oorlogsfilms volledig aan zijn trekken. Maar daarmee is de avond nog niet op zijn einde, want de prime time-films worden gevolgd door typische RTL 7-programma’s.

De films worden gevolgd door De Politie Op Je Hielen op maandagen en op dinsdagen zijn adembenemende reconstructies van vliegtuigrampen in Mayday Mayday te zien. Op woensdagavond is het de beurt aan Inferno 112 en Pushing The Limits, waarna Arrestatieteam USA op donderdagavond op niet mis te verstane wijze korte metten maakt met de slechte bedoelingen van het schuim der aarde.

Op werkdagen sluit RTL 7 de avond af met uitzendingen van de European Poker Tour, waarin de bekendste poker faces van de wereld strijden om het prijzengeld. Onder hen Nederlandse toppers als Noah Boeken en Marcel Luske.

Het populaire poker is daarmee de warming-up voor een weekend dat de ware sportieveling zeker zal bekoren. Op vrijdag trapt RTL 7 om 20.30 uur af met het door Jan-Joost van Gangelen gepresenteerde ‘Voetbal Op Vrijdag’, met een wekelijkse live registratie uit de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Na het laatste fluitsignaal is het aansluitend de beurt aan de hoogtepunten uit de Jupiler League en een vooruitblik op het voetbalweekeinde in binnen- en buitenland. Ook Barbara Barend blijft een prominente rol spelen in de voetbaluitzendingen van RTL 7.

In Voetbal Op Zaterdag: Bundesliga komen de samenvattingen van de beste duels uit de Duitse hoogste divisie aan de orde. Aansluitend verruilt RTL 7 het gras voor het asfalt, met het door Tim en Tom Coronel bestuurde AutoXperience. Kreten als vermogen, versnelling en pk’s klinken ook de deelnemers aan De Sterkste Man, dat rond half acht begint, als muziek in de oren. Na al die motoren en mannen is het tijd voor ontspanning, met maar liefst vier uur film op de zaterdagavond.

Op zondag staat het multimediale auto- en motorsportplatform RTL Gp op het programma bij RTL 7. Huub Stapel, Marcel Maijer en Froukje de Both doen gedurende het jaar verslag van een overdaad aan toonaangevende gemotoriseerde sport met de Formule 1, Moto GP, Indy 500, Dakar, Le Mans, DTM, WTCC, Superbikes en de Red Bull Air Race. Na RTL GP is het de beurt aan de scheepsmotoren in het succesvolle Yacht Vision met Marilou Le Grand. Zij wordt gevolgd door Bavo Galama met zijn autoprogramma ‘Gek Op Wielen’ en daarna is het tijd voor ‘RTL Transportwereld’ en ‘RTL Autowereld’.

Rond de klok van acht valt de RTL 7-kijker vervolgens van de ene in de andere verbazing in Stom, Stommer, Stomst waarin vaak pijnlijk duidelijk wordt dat de evolutietheorie aan sommigen volledig is voorbij gegaan. Nadat in Sport Levensgevaarlijk vervolgens is gebleken dat sport lang niet altijd gezond hoeft te zijn, is het tijd voor het door Wilfred Genee voorgezeten ‘Voetbal Op Zondag’.

Na een overzicht van de hoogtepunten uit de Duitse Bundesliga, Italiaanse Serie A, Spaanse Primera Division, Scottish League, Franse Ligue 1 en Portugese SuperLiga gaat de mannenzender van RTL Nederland nog een keer de diepte in. Met Johan Derksen en een keur aan kenners wordt de staat van Koning Voetbal besproken, waarna het stokje aan ‘RTL GP’ wordt overgegeven. Deze snelste speler van het RTL 7-team heeft vervolgens de eer naar de finish van het RTL 7-weekend te racen.

RTL 7-programmadirecteur Boudewijn van Schaik kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen: “RTL 7 heeft alles wat mannen aanspreekt: een sterke vooravond, spannende films, sensationele reality, nationaal en internationaal topvoetbal en werkelijk alle toonaangevende auto- en motorsport. Een selectie om vol vertrouwen mee aan de start te verschijnen.�?
23 Reacties op “RTL 7 brengt sport, spanning en sensatie”


 1. Johan

  ‘mannenfilms’

  Laat me niet lachen, met die zijige, stijf van de anabolen staande Schwarennegger zeker.
  Die gozer, die homo’s graag voor Sissies uitmaakt, heeft meer voor de spiegel naar zichzelf staan te kijken dan heel Gay-US bijelkaar

 2. Tv Time

  minder herhalingen dus?

 3. Chaos

  Naar mijn idee kijken er toch meer vrouwen dan mannen naar de Pfaffs?!!

 4. Art

  Er zijn maar zo’n 100 afleveringen van The A Team. Dat betekent dus dat we voor de derde keer achterelkaar dit voorgeschoteld krijgen elke dag om 18 uur… En Jack Nicholson week? Haha, wat zouden we nog meer krijgen: Huub Stapel week? Films-die-beginnen-met-een-S week?

 5. Chiel

  Als je zelfs Stom, Stommer, Stomst in je persbericht zet…

 6. Henky

  Mannenfilms? Daar versta ik toch iets heel anders onder…. :) :D

 7. chef sport

  wie weet op welk tijd stip jack van gelder bijschuift als chef sport.
  nu zo als bekend wilde kees jansma deze functie niet.
  daar jack heel graag bij een warme familie werkt,
  is deze stap makkelijk door de grootjse mogelijkheden bij rtl.
  het grote aanbod sport, is natuurlijk doorslag gevend geweest.
  is onze jack toch overstag gegaan en is john toch ook blij.
  daar fons een grootse planne heeft om maar te groeien,
  is het toch eenerzijds een knipoog naar sport 7.
  maar ander zijds toch ook wel vernieuwend zo zal blijken.
  zo als iedereen wel intussen weet dat je aleen niet kan overleven.
  dus alleen sport is ook geen goede optie om groots te worden.
  maar het is ook mooi om het binnens huis te laten produceren.
  die rol zal endemol in de toekomst op zich gaan nemen.
  dan is de circel voor john weer rond en maakt ie weer wat moois.

 8. Kokstra

  Formule 1 dus bij RTL4 en 7? En Voetbal Insite heet nu dus ook Voetbal op zondag net als bij RTL4?

 9. Mart

  Waar is voetbalinsite gebleven?
  Hoop toch echt dat het ook nog op maandag te zien blijft.
  Alleen op zondag met buitenlandse wedstrijden erbij is te kort hoop echt dat voetbalinsite als praatprogramma ook blijft bestaan naast voetbal op zondag.

 10. Valpa

  Nja, ik ben man, maar die doordeweekse programmering vind ik maar niks. Wel leuk hoe het ’s weekends op sport inspeelt!

 11. niceman

  the A team en law and order
  die zijn nu al in de herhaling, schijnbaar blijft dit dus
  ze kunnen beter de herhalingzender genoemd worden
  en nu ook veel verlies van endemol
  gaat de goede kant op, ik ben ook benieuwd of ze dan echt SBS voorbij gaan met kijkers, maar zo te zien niet echt

 12. Johan

  ik lees niks over de KNVB Beker, weet iemand daar wat van?

 13. Johan

  De Politie Op Je Hielen, COPS ed is echte Befehl ist Befehl propaganda, zo moet het straks in de hele EU aan toe gaan, daarom zendt het Duitse Pro EU RTL die zooi ook uit

 14. Chiel

  Snap niet dat ze The A team weer herhalen? De eerste keer keken er toch wel geregeld 400.000 kijkers, nu de helft… Zet er Charly’s Angels neer (niet dat ik dat wél zou kijken) of een andere langlopende serie. Van Charly’s Angels is het laatste seizoen pas voor het eerst in 2006/2007 op RTL7 uitgezonden. Kwam ik laatst achter. Vreemd! Of koop Love Boat, Fame, Macgyer, 21 Jumpstreet… of gewoon wat comedy’s (Geen Nanny :) )

  Dat RTL het leest! Ik verwacht het in November op TV :lol: !

 15. Johan

  ‘adembenemende reconstructies van vliegtuigrampen in Mayday Mayday’

  dat vind ik nou grof en brutaal vergeleken met DGK, slachtoffers als inkomstenbron

 16. Gerard

  Misschien kunnen ze Flodder nog een keer opnieuw uitzenden, of Sister Act en waarschijnlijk zullen ze ook Black Rain nog wel een keer willen uitzenden voor die ene NLer die ‘m niet heeft gezien….
  Sjongejonge wat een disrespect voor de kijker is er tegenwoordig door al die ouwe meuk uit te zenden!!!

 17. ik

  Dit is het filmpje op rtl Z een blik op de presentatie:

  link

  klik op het cameraatje

 18. ME

  Wat gebeurt er met Winston Gerstanovitsch..??

 19. Tjedde

  “Wat gebeurt er met Winston Gerstanovitsch..??”

  Niets, want die kan niets

 20. ...

  Neeh jij trekt volle zalen (@ post19)

 21. David

  Veel films, dat is een goede zaak. RTL8 wordt meer het afvoerputje, en RTL7 mag iets meer mee gaan doen in de echte wereld. Ook al zijn het oude films, daar zijn altijd wel liefhebbers voor, dat zie je ook nu in de zomer. En met meer sport zal RTL7 best wat gaan stijgen denk ik zo.

 22. JohanW

  Tot dusver zie ik niets boeiends, spannends, schokkends wat echt een omslag teweeg zou brengen maar gewoon meer van hetzelfde, meer herhalingen, ipv elk programma op 3 zenders te herhalen gaat dat nu op 4 zenders gebeuren… veel waargebeurde verhalen die al 391x zijn vertoond op de woensdagavond (maar ja, voor RTL8 zijn het dan geen herhalingen hè) en eh RTL zou ELK programma sinds 12 juli in breedbeeld uitzenden maar hoe doe je dat als je zo’n hoog percentage ouwe troep (wat je al 753 keer hebt herhaald) koppig uit blijft zenden van ver voor het breedbeeld tijdperk… nee, er komt maar weinig op de maar liefst vier zenders van RTL waar ik echt van onder de indruk ben, het is voor een groot deel zelfs een exacte kopie van de laatste twee seizoenen omdat dezelfde afleveringen van dezelfde series toch nog een 86e kans krijgen met onder voorbehoud een paar Tien programma’s. Ook de hierboven vermelde films zijn niet bepaald schokkend en al redelijk vaak op tv geweest… Rocky, oude films van Jack Nickolson, Schwarzenegger, nee da’s inderdaad een knallend winterseizoen, hulde aan RTL… RTL zal vast iets stijgen met het marktaandeel maar de verwachtingen gaan hoe dan ook niet uitkomen…. niet met deze programmering…

 23. Chiel

  Q: maar hoe doe je dat als je zo’n hoog percentage ouwe troep (wat je al 753 keer hebt herhaald) koppig uit blijft zenden van ver voor het breedbeeld tijdperk…

  Veel series en programma’s zijn gewoon niet in breedbeeld, en worden in Amerika (in 2006/2007) ook niet in breedbeeld gemaakt. Dan houdt ’t natuurlijk ook op voor rtl… (of je moet links en rechts balken plaatsen :? )

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.