RTL 7 brengt sport, spanning en sensatie

Meer dan ooit wordt RTL 7 de beste vriend van de man anno 2008, met een rijke programmering die naadloos aansluit op de wensen van de mannelijke kijker. Zo kondigt RTL het najaarsprogramma van RTL 7 aan. Op werkdagen houdt RTL Z de kijker non-stop op de hoogte van het laatste nieuws en na het werk is het vanaf 18.00 uur tijd voor ontspanning met bewezen titels als The A-Team, Law & Order en De Pfaffs. Na half negen worden vooral films uitgezonden.

RTL 7 zal van maandag tot en met donderdag vanaf half negen mannenfilms programmeren. Met thema’s als Rocky-week, Schwarzenegger-week en Jack Nicholson-week komt de liefhebber van actie, comedy, science fiction en oorlogsfilms volledig aan zijn trekken. Maar daarmee is de avond nog niet op zijn einde, want de prime time-films worden gevolgd door typische RTL 7-programma’s.

De films worden gevolgd door De Politie Op Je Hielen op maandagen en op dinsdagen zijn adembenemende reconstructies van vliegtuigrampen in Mayday Mayday te zien. Op woensdagavond is het de beurt aan Inferno 112 en Pushing The Limits, waarna Arrestatieteam USA op donderdagavond op niet mis te verstane wijze korte metten maakt met de slechte bedoelingen van het schuim der aarde.

Op werkdagen sluit RTL 7 de avond af met uitzendingen van de European Poker Tour, waarin de bekendste poker faces van de wereld strijden om het prijzengeld. Onder hen Nederlandse toppers als Noah Boeken en Marcel Luske.

Het populaire poker is daarmee de warming-up voor een weekend dat de ware sportieveling zeker zal bekoren. Op vrijdag trapt RTL 7 om 20.30 uur af met het door Jan-Joost van Gangelen gepresenteerde ‘Voetbal Op Vrijdag’, met een wekelijkse live registratie uit de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Na het laatste fluitsignaal is het aansluitend de beurt aan de hoogtepunten uit de Jupiler League en een vooruitblik op het voetbalweekeinde in binnen- en buitenland. Ook Barbara Barend blijft een prominente rol spelen in de voetbaluitzendingen van RTL 7.

In Voetbal Op Zaterdag: Bundesliga komen de samenvattingen van de beste duels uit de Duitse hoogste divisie aan de orde. Aansluitend verruilt RTL 7 het gras voor het asfalt, met het door Tim en Tom Coronel bestuurde AutoXperience. Kreten als vermogen, versnelling en pk’s klinken ook de deelnemers aan De Sterkste Man, dat rond half acht begint, als muziek in de oren. Na al die motoren en mannen is het tijd voor ontspanning, met maar liefst vier uur film op de zaterdagavond.

Op zondag staat het multimediale auto- en motorsportplatform RTL Gp op het programma bij RTL 7. Huub Stapel, Marcel Maijer en Froukje de Both doen gedurende het jaar verslag van een overdaad aan toonaangevende gemotoriseerde sport met de Formule 1, Moto GP, Indy 500, Dakar, Le Mans, DTM, WTCC, Superbikes en de Red Bull Air Race. Na RTL GP is het de beurt aan de scheepsmotoren in het succesvolle Yacht Vision met Marilou Le Grand. Zij wordt gevolgd door Bavo Galama met zijn autoprogramma ‘Gek Op Wielen’ en daarna is het tijd voor ‘RTL Transportwereld’ en ‘RTL Autowereld’.

Rond de klok van acht valt de RTL 7-kijker vervolgens van de ene in de andere verbazing in Stom, Stommer, Stomst waarin vaak pijnlijk duidelijk wordt dat de evolutietheorie aan sommigen volledig is voorbij gegaan. Nadat in Sport Levensgevaarlijk vervolgens is gebleken dat sport lang niet altijd gezond hoeft te zijn, is het tijd voor het door Wilfred Genee voorgezeten ‘Voetbal Op Zondag’.

Na een overzicht van de hoogtepunten uit de Duitse Bundesliga, Italiaanse Serie A, Spaanse Primera Division, Scottish League, Franse Ligue 1 en Portugese SuperLiga gaat de mannenzender van RTL Nederland nog een keer de diepte in. Met Johan Derksen en een keur aan kenners wordt de staat van Koning Voetbal besproken, waarna het stokje aan ‘RTL GP’ wordt overgegeven. Deze snelste speler van het RTL 7-team heeft vervolgens de eer naar de finish van het RTL 7-weekend te racen.

RTL 7-programmadirecteur Boudewijn van Schaik kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen: “RTL 7 heeft alles wat mannen aanspreekt: een sterke vooravond, spannende films, sensationele reality, nationaal en internationaal topvoetbal en werkelijk alle toonaangevende auto- en motorsport. Een selectie om vol vertrouwen mee aan de start te verschijnen.�?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen