Op weg naar het zuiden in Tante in Marokko

De euforie van de jaarlijkse trektocht van Marokkaanse Nederlanders richting Marokko zicht- en voelbaar op een parkeerplaats bij het Spaanse Valdepeñas, één van de populairste stops. Presentatoren Kadhija Massoudi en Maxim Hartman verblijven ruim twee weken op de grote parkeerplaats en laten de kijker kennismaken met een aantal Marokkaanse Nederlanders die op reis zijn. De verhalen zijn te zien in het nieuwe programma Tante in Marokko op Nederland 2.

In de eerste aflevering arriveren Khadija en Maxim op de parkeerplaats bij Valdepenas, in het hart van Spanje. Ze verkennen de streek en maken kennis met uiteenlopende families. Onder andere twee tienermeiden komen voorbij: Chaimaa en Youssia. Ze zijn elkaars tegenpolen, zo merkt Khadija, die een gesprek met ze aanknoopt. Verder raakt Maxim in gesprek met een doorsnee gezin. Terwijl de moeder buiten beeld blijft, vertelt de vader honderduit over het probleem van de Marokaan. In Nederland ben je een Marokkaan en in Marokko ben je een toerist, vertelt hij.

Tussen de gesprekken door krijgt de kijker een impressie van het leven op doorreis naar Marokko. Tante in Marokko is zes weken lang te zien bij de RVU. De eerste aflevering is vanavond 25 juli om 21.25 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen