Oerend Hard: Zwarte Cross op SBS 6

SBS 6 besteedt vanaf vanavond vijf dagen lang aandacht aan de Zwarte Cross, het populaire festival in de Achterhoek. Dit jaar worden ruim honderdduizend bezoekers verwacht, twintigduizend meer dan vorig jaar. Het festival overtreft het bezoekersaantal van bijvoorbeeld Pinkpop en Lowlands. “Het geheim voor dit grote aantal bezoekers is de unieke combinatie tussen motorsport, stunts en muziek“, aldus een woordvoerder van SBS 6 over het crossevenement.

Op de crossbaan wordt niet alleen serieus geracet. Het belangrijkste is de strijd om originaliteit. In de stuntarena zijn de meest onnavolgbare capriolen te zien. Elf podia bieden daarnaast plaats aan meer dan 70 bands zoals Di-rect, Normaal, Ilse de Lange, Krezip en Jan Vayne.

Tientallen stuntmannen en stuntvrouwen uit heel Europa demonstreren hun halsbrekende acts. Ook veel bekende Nederlanders doen op zondag mee aan de Zwarte Cross. Dit jaar heeft de Zwarte Cross de primeur het eerste festival ter wereld te zijn met een heuse ijsbar. De tafels, de bar, de zitjes, de flessenrekken: alles is van ijs. Temperatuur: 20 graden onder nul. Ook zal het grootste condoom ter wereld op de Zwarte Cross worden opgelaten, maar liefst 34 meter lang. De GGD wil ermee in het Guiness Book of Records komen.

Dit jaar heeft het Zwarte Cross Festival ook een Theaterweide. Een speciaal afgezet gebied met een ingang naar het festivalterrein staat volledig in het teken van de meest uiteenlopende vormen van theater met onder meer Jules Deelder en André Manuel. De camping is een belangrijk onderdeel van de Zwarte Cross. Binnen een paar uur waren alle 12.500 plaatsen uitverkocht. Op de camping overnachten dan ook de meest trouwe bezoekers.

Oerend Hard: Zwarte Cross wordt uitgezonden van donderdag 26 juli tot en met maandag 30 juli, rond 23.15 uur na de late editie van Shownieuws. De uitzendingen worden gepresenteerd door trouwe fan Tante Riky. Oerend Hard: Zwarte Cross wordt geproduceerd door Noordkaap TV producties.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen