‘Drie procent marktaandeel voor RTL 8’

Geplaatst op do 26 jul 2007 om 19:30

RTL Nederland groeit in het nieuwe tv-seizoen, als Tien omgetoverd wordt tot RTL 8, met ruwweg vijf procent naar 35 procent marktaandeel in de voor adver- teerders belangrijke doelgroep 20-49. Die verwachting spreekt RTL-baas Fons van Westerloo uit in het Algemeen Dagblad. Als de NMa instemt met de overname van Tien door RTL, zal de zender op 18 augustus omgetoverd wor- den tot RTL 8. Van Westerloo verwacht met deze zender ongeveer drie procent marktaandeel te winnen.

Ook voor RTL 4 voorziet Van Westerloo groei. “Ook RTL 4, dat het begin dit jaar even moeilijk had, komt sterk terug en gaat een paar procent winnen.

RTL-baas Van Westerloo verwacht dat zijn zoon Remko van Westerloo, oud-programmaddirecteur van Tien, binnenkort aan het roer staat bij RTL 5.
15 Reacties op “‘Drie procent marktaandeel voor RTL 8’”


 1. Kokstra

  Zo, “verrassing” dat Remko het wordt. En het gaat nog steeds slecht met RTL 4 overigens Fons…

 2. Johan B.

  Drie procent aandeel. Dat is nog minder dan Tien gemiddeld heeft per week. Overigens stopt Tien per 18 augustus, de dag dus dat RTL 8 zou kunnen gaan starten op 10. Of wordt het toch 8 of …………………… op de tv.

 3. mart

  Wanneer komen de uitzendschema trouwens ?
  heb ook nog steeds geen filmpje van de presentatie gezien vreemd want shownieuws had wel een kleine reportage gemaakt maar er staat helemaal niks over op internet

 4. sven

  je kunt beter minder marktaandeel schatten, anders wordt je weer belaagd dat je kapsones hebt… ze gaan tóch wel over de 3 %.. dus dan kan het altijd meevallen ;-) goeie zet van ze

  en welke gek beweert dat 4 slecht loopt :S het is dé zender van nederland… en dat wordt vanaf straks alleen nog maar sterker

 5. David

  @Sven:

  Daar heb je gelijk in, alleen vind ik 3% inderdaad wel erg magertjes, maar oke :) Beter dan 5% zeggen, en dat het dan 4% wordt, dan krijgt Fons inderdaad weer heel Nederland over zich heen.

  RTL4 doet het vooral in 6+ minder, omdat NL1 over ze heen is gewalst, maar das ook niet zo vreemd. NL1 heeft alle goed scorende programma’s, NL2 is ronduit bagger en ook NL3 loopt niet fantastisch (kijk naar de slechte score van ONM). Denk dat RTL door de CSI’s van 5 naar 4 te verplaatsen ook weer wat marktaandeel terug wil krijgen bij 4. En dat dit, samen met een ijzersterke zondag natuurlijk, ervoor gaat zorgen dat RTL4 weer gewoon marktleider wordt, óók in 6+.

 6. !#Michael#!

  Weet iemand waar Bones naar toe verhuist? De RTL5 zondag word mega sterk met CSI Miami en Expeditie Robinson (Net5 tijden herleven??? Op de RTL5 zondag???)

  Maar verder zie ik bones nergens?! Gaat die er helemaal uit??

 7. Thom

  Bones gaat naar RTL4 op woensdag

 8. Donsje

  Vraagje waar blijven de programma’s nieuw dier, koppensnellers. en stenders late show? Gaan ze nou wel of niet meer naar rtl?

 9. Thom

  Deal or no Deal naar 19.00, De Gouden Kooi naar 19:30 op RTL5

 10. mart

  Heb het programma schema van rtl gevonden op tipnl.nl

 11. mart

  Raar deal or no deal wordt herhaalt op Rtl 4 zo rond 23.10

 12. mart

  Raar deal or no deal HH op Rtl 4 zo rond 23.10

 13. mart

  en van duin ipv idols.
  idols zal wel in oktober beginnen.

 14. Chiel

  Een herprofilering voor Rtl5 en dan toch nog The Nanny en Flodder. Ik ga verhuizen! Waar zijn ze toch mee bezig! Het is er 3 jaar op en al 1 jaar scoort het niet meer dan 200.000 kijkes (oke, Flodder soms 300.000). En The Nanny ook nog eens in de herhaling op RTL4 EN op Rtl5.

  Na Jensen DGK herhaling, dat doen ze slim, kan best dezelfde doelgroep hebben. Ik stop m’n recorder natuurlijk direct :)

  Het doel (voor de kijker) van RTL8 ontgaat me nog een beetje… En ik wist niet dat de doelgroep van In Holland staat een huis vrouwen waren :lol:

  Ook weer handig voor Daphne dat ze nu een vast tijdstip kan noemen voor de herhaling van BLVD, dat ging nogal eens mis :lol:

 15. mart

  Prime time van Rtl 4 valt me erg tegen.Ik had meer amusement verwacht maarja.
  De vooravond is wel geweldig van Rtl alles sluit mooi op elkaar aan.
  18.30-19.00 Flodder
  19.00-19.30 DOND
  19.30-20.00 De gouden kooi
  20.00-20.30 GTST
  echt super dit kan ik mijn 3 favoriete van Rtl 5 bekijken zonder GTST te missen.The nanny lekker om 20.00 dat volg ik toch niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.