Bridget en Beau vernieuwen RTL 5

Geplaatst op do 26 jul 2007 om 12:35

RTL 5 wil zich het komend najaar onderscheiden met een uitgesproken, eigenzinnige en bovendien scherpe programmering. De vooravond wordt gekenmerkt door spanning en sensatie, met de quiz Postcode Loterij Deal Or No Deal met Beau van Erven Dorens en het spraakmakende karakter van De Gouden Kooi. Niet alleen de vooravond wordt grondig vernieuwd, ook de prime- time programmering krijgt een make- over. De maandag wordt zo gevuld met reality met een twist.

Eind augustus start op maandag From Alaska With Love. In dit nieuwe programma, dat wordt gepresenteerd door Roeland Fernhout, steken Nederlandse dames de oceaan over richting naar liefde hunkerende Amerikaanse singles, die het zat zijn hun avonden in eenzaamheid aan het kampvuur te slijten. Van de romantiek in Alaska vliegt de kijker naar de hectiek van New York, als Bridget Maasland in Hoe Word Ik Een NY Vrouw? de geheimen van het leven als lady in The Big Apple tracht te ontsluieren. Daarna is het de beurt aan undercover journalist Alberto Stegeman, die in Way Of Life uiteenlopende subculturen en afwijkende lifestyles documenteert.

In oktober worden From Alaska With Love en Way Of Life opgevolgd door Holland’s Next Top Model en de Nederlandse versie van Project Catwalk. ‘HNTM’ wordt dit jaar voorgezeten door niemand minder dan Daphne Deckers. Onder haar leiding strijden talloze jonge modellen in spé om het felbegeerde contract bij Max Models. Daarna wordt de aandacht opgeëist door nieuw Nederlands ontwerptalent, in het door Renate Verbaan gepresenteerde Project Catwalk, waarin jonge designers naald, draad en schaar in de strijd gooien om te winnen.

Dinsdagen staan tussen half negen en half elf bij RTL 5 in het teken van een nieuwe Nederlandse reeks van Beauty & De Nerd onder leiding van Bridget Maasland, gevolgd door de Amerikaanse hitserie Las Vegas, waarin sterren als James Caan en Nikki Cox zich staande houden in de wereld van de high rollers en one armed bandits. Na de actie en intrige in de casino’s van de Amerikaanse gokstad is het op woensdagavond tijd voor een lach en een traan als de meest romantische comedy’s over het scherm rollen, met wereldsterren als Will Smith (‘Hitch’), Brad Pitt en Angelina Jolie (‘Mr. & Mrs. Smith’) en Hugh Grant (‘About A Boy’).

Op donderdag is het tijd voor actie, met het avontuurlijke Lost In Tokio. In deze fascinerende cross-over tussen reality en spelshow doen twaalf Nederlandse nieuwkomers in de Japanse metropool hun uiterste best zo snel mogelijk te integreren in de Oosterse cultuur en zich wegwijs te maken in de wereldstedelijke hectiek. Zij worden bijgestaan door presentatrice Renate Verbaan.

Lost In Tokio wordt gevolgd door de serie Heroes, waarin gewone burgers op een dag blijken te beschikken over bijzondere gaven. Wat geen van deze nieuwbakken superhelden weet, is dat het hun lot is de wereld van een ogenschijnlijk onafwendbare ondergang te redden. Later in het jaar keert het populaire Prison Break terug op het RTL 5-scherm.

RTL 5 dendert op vrijdagavond het weekend in met bioscooptitels als Monster (Charlize Theron), ‘Alexander’ (Colin Farrell), ‘A History Of Violence’ (Viggo Mortensen), ‘Closer’ (Jude Law, Nathalie Portman en Julia Roberts), ‘Gladiator’ (Russell Crowe) en ‘Man On Fire’ (Denzel Washington en Dakota Fanning).

De zaterdag maakt vervolgens vanaf half augustus een swingende start met het door Evelyn Struik gepresenteerde RTL Musicworld. Verder veel comedy op de RTL 5-zaterdag, met onder meer Meet My Folks en 25 Million Dollar Hoax. In deze reality met een knipoog pretendeert de hoofdpersoon 25 miljoen dollar te hebben gewonnen en er geen cent van te willen weggeven, tot groot ongenoegen van zijn familie en vrienden. Ook de gulle lach van Gerard Jolng en Gordon verdient vanaf eind augustus een mooie plek midden op de avond. Het gaat om een herhalingen van het eerste seizoen van het populaire programma Joling en Gordon over de vloer.

Deze ‘Dutch Diva’s’ krijgen bij RTL 5 gezelschap van Janice Dickinson. Dat dit geplastificeerde ex-model geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, bleek wel uit haar optreden als jurylid in America’s Next Top Model. Vanaf eind augustus is te zien hoe zij zich manifesteert in Janice Dickinson’s Modeling Agency, dat rond de klok van half acht wordt geprogrammeerd. Vanaf december is vervolgens de moeder aller talentenjachten te zien bij RTL 5, met Idols Backstage.

Op zondag maakt RTL 5 als vanouds eerst de boel aan kant met RTL Tuin Magazine, RTL Klus & Woonmagazine en Vrienden Houden Huis. Na Extreme Make-over is het tijd voor crimineel goede afleveringen van CSI: Miami, waarin Horatio Caine en zijn team zich van de ene naar de andere crime scene spoeden. Van Florida verlegt RTL 5 haar werkterrein vervolgens naar veel extremere oorden, met een nieuw seizoen van de slopende survival Expeditie Robinson waarin reisleiders Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen de avonturiers direct op een enorme verrassing trakteren.

Ook Jack Bauer valt in ‘24’ weer van de ene verbazing in de andere en moet al zijn krachten aanwenden om zich het vege lijf te redden en een tragedie te voorkomen. Niet minder spannend wordt het nieuwe RTL Travel: Adrenaline, waarin thrillseekers Chris Zegers, Daphne Bunskoek, Roeland Fernhout en Renate Verbaan op zoek gaan naar de grootste kicks op de meest exotische locaties.

Vlijmscherp is ook nog altijd de onveranderd explosieve talkshow van Robert Jensen. In ‘JENSEN!’, op werkdagen het gepeperde digestief op het RTL 5-menu, staat een ware keur aan wereldgasten in de coulissen te trappelen om zijn of haar opwachting te maken. Zo ontving de uitgesproken Jensen afgelopen seizoen grootheden als Cameron Diaz, Phil Collins, Antonio Banderas en Snoop Dogg.
39 Reacties op “Bridget en Beau vernieuwen RTL 5”


 1. Tv Time

  mooi!

 2. Thom

  Inderdaad een erg mooie programmering, alleen hoelaat wordt De Gouden Kooi en Deal or no Deal uitgezonden op RTL5?

 3. Ik

  RTL5 word echt een topzender!!!!

 4. Bas

  Benieuwd naar RTL 7 en RTL 8. Op 7 veel sport, op 8 denk ik Brothers & Sisters, maar wat nog meer??

 5. Tv Time

  @ thom

  ik denk 19:30 DGK en 20:00 Deal or no Deal

 6. Bas

  Bridget zou toch ook een programma gaan maken voor de PO?

 7. Bas

  Enne.. Wilfred Genee is vanaf aankomend televisieseizoen iedere zondag op RTL7 te zien in zijn eigen voetbaltalkshow. Waar blijft Barbara?

 8. Chiel

  Q: Verder veel comedy op de RTL 5-zaterdag, met onder meer Meet My Folks en 25 Million Dollar Hoax.

  Maar… een comedy is toch om te lachen? Dit is gewoon (een herhaling ook nog) van een realityprogramma!

 9. Thom

  @TV Time

  Dat denk ik niet. Want RTL zal niet een succesvol programma programmeren tegenover GTST ;)

 10. Patrick

  Mis ik nu Jensen???

 11. Chiel

  Ja, miste ik ook… Toch niet RTL7 :shock:

 12. Maurits

  Wat vet!
  Ook veel nederlandse programma´s nederlandse versies.
  Wel erg veel renate en bridget.. maja, dit wordt echt een top zender.
  Maar staan ze zo het grote broertje rtl 4 niet beetje in de weg?

 13. Brian

  Mensen, allemaal kijken naar Janice Dickinson’s Modeling Agency. Je ligt dubbel!

 14. Anoniem

  Is ‘About a Boy’ niet nog net op Net 5 uitgezonden? En komt ‘Gladiator’ niet binnenkort nog op SBS6? (om precies te zijn op 17-09-07: http://b2b.sbs.nl/pdf/filmoverzichten/2007/filmoverzicht_sbs6_september.pdf).

 15. Anoniem

  Eindelijk eens een verandering in de vooravond van RTL5! Maar de oude vooravond van RTL5 zal vast wel op RTL8 komen.. Trouwens, wat een afschuwelijke foto van Bridget!

 16. kraan

  Wel de goede autocue aanzetten voor Bridget! Ik ben blij dat ze niet naar de PO gaat. “RTL 5 gaat zich onderscheiden” staat in het bericht. Nou, dat is Beau en Bridget bij Tien ook niet gelukt dus dan zal dat nu ook wel niet gaan gebeuren.

 17. Lars

  ma
  2030 alaska – holland’s next topmodel
  2130 way of life – project catwalk
  2230 jensen

  di
  2030 beauty & the nerd
  2130 las vegas
  2230 jensen

  wo
  2030 romcom
  2230 jensen

  do
  2030 lost in tokio
  2130 heroes – prison break 3
  2230 jensen

  vr
  2030 blockbuster
  2230 jensen

  zo
  2030 csi miami
  2130 expeditie robinson
  2230 rtl travel: adrenaline

 18. karelD

  Nu renate verbaan Beauty & the Nerd niet meer presenteert, wil dit zeggen dat RTL ze niet meer nodig heeft?

 19. Brian

  @karelD: Renate doet drie andere programma’s. RTL Travel, Lost in Tokio en Project Catwalk.

 20. dannytje

  Leuk Bridget weer op tv en meer tien sterren. Jammer dat linda de mol niet zo veel te zien zal zien, ook wegens haar acteer werk in duitsland denk ik

 21. Tom

  Hoe zit het nu met Tien, omdat er gewoon een programmering is verschenen voor September incl. De Wedstrijden en alle andere programma’s

 22. Bart

  Die schema’s voor Tien zijn er vor het geval de NMa moeilijk gaat doen over de deal. En zolang zij geen toestemming geven, komen de programma’s van Tien niet naar RTL en gaat Tien gewoon door met uitzenden.

 23. Anoniem

  wanneer zijn de schema’s van rtl4578 bekend?

 24. Anoniem

  Waar blijft Brothers & Sisters??? Verder krijgt Renate wel heel veel te doen.

  Verder zal RTL 5 ook wel komen met Van Del Tot Dame

  En waar zijn:
  – Van Etter tot Engel???
  – The Bachelor (Zou leuk zijn?)

  Idee:
  – Fear Factor op zondag met Fabienne?

 25. Anoniem

  Gouden Kooi STOPT op INTERNET.

  “De zender laat weten zich verantwoordelijk op te gaan stellen tegenover een jong en breed publiek. Zo is het programma via RTL niet meer op internet te volgen.”

 26. ik

  reactie anonymous:
  Het is nog wel via talpa op het internet te volgen..
  hier is het filmpje van rtl z: een blik op de presentatie
  link

 27. Anoniem

  wat gebeurd er met:
  – parels en zwijnen?
  – voetbalvrouwen?
  – Van speijk?
  – brothers & sisters?

 28. Anoniem

  wat gebeurd er met Winston Gerstanovitch? of hoe je die naam ook schrijft ;)

 29. Johan B.

  RTL 5 wordt dus Tien aangevuld met wat pulpprogramma’s van RTL zelf. Alleen de serie “24” is de uitzondering op de regel. En wellicht ook “Prison Break”, alhoewel (zelf niet gevolgd) als ik het goed begrijp wordt de serie steeds minder naarmate hij langer duurt.

 30. Frank

  top RTL 5 !!!!
  top RTL 4!!!

  RTL 7 + 8 top, maar niet los van elkaar. 4 zenders teveel!

 31. Rik

  Niks over een nieuwe serie Flodder?!

 32. David

  RTL5 komt er wel, een sterkere vooravond, alleen jammer dat de CSI’s weggaan, dat kost dus wel weer kijkers. Maar in de jonge doelgroep zal het zeker goedkomen en denk dat RTL5 een hoop geld gaat binnenharken omdat vrijwel alle programma’s anti-50+ zijn :)

  Vind het wel vreemd dat Flodder nergens gedumpt wordt? Scoort nog steeds heel behoorlijk en is eigenlijk nog altijd leuk om te zien (vind ik dan…). Maar wellicht komt het eerder op de avond op 5, want DGK en DOND zullen wel tussen 19.00-20.30 komen (waar dus inderdaad nóg een programma zal komen…).

 33. Tjedde

  Oh gelukkig is er niet veel verandert in het Nederlandse medialandschap. Nog precies dezelfde programma’s, dus lekkere veel saaiheid en talentloze presentatoren.

 34. Maurits

  Slim maar ook dom van rtl om deal or no deal om 7 uur te zetten.
  Ze willen natuurlijk niet dat ze tegenover GTST komen te staan en plaatsen daar slim de nanny.. tja dan zal DWDD wel flink gaan klappen.. want ik verwacht niet dat heel nederland weer aan de gtst gaat..

 35. Sander

  Ik ben echt zo blij dat Expeditie Robinson naar RTL 5 is gegaan. Ook vind ik het super dat het programma weer een plek op de zondag gekregen heeft.

 36. M Balje

  Van Speijk zou Net 5 overnemen dacht ik. Maar misschien gaat dat niet door want in het zelfde verhaal zou ook Expeditie Robinson weer terug genomen worden door Net 5. Wel slimme zet van Rtl 5 om expeditie Robinson weer om 20.30 op Zondag te doen,deed net Net 5 voorheen ook.

  Parels en zweinen zijn niet veel afleveringen van gemaakt,misschien dat Rtl 4 deze later uitzend op Vrijdag als ze de Hh van CSI Miami zat zijn.

  Voetbal vrouwen word uitgezonden denk ik als Gooische vrouwen niet uitzend,net als bij Tien al het geval was. Maar dan wel op Zondag,want Gooische vrouwen scoorde slecht op donderdag bij Tien. Alleen zit Gooische Vrouwen dan wel tegen over Expeditie Robinson op Rtl 5 en dat lijkt mij ook niet de bedoeling.

  brothers & sisters,ik denk dat je daar tot volgend jaar op moet wachten (net als bij Missing,het een zomer serie word.) of gewoon weer op Woensdag. Straks komt op Woensdag om 21.30 CSI NY,mij zou het niks verbazen als later The L Word ook op Wo word uitgezonden.

 37. RTL Fan

  Rik zegt:

  26-07-2007 om 20:53
  Niks over een nieuwe serie Flodder?!

  Hoe wil je een nieuwe serie flodder De man die sjonnie speeld is dood gegaan toen hebben ze alles stilgelegt dus een nieuwe serie flodder komt er niet maar gelukkig presenteerd Renate Verbaan weer leuke programmas ze kan presenteren :)

 38. Ron Kersten

  Goedenmorgen , zou u mij een informatie kunnen geven hoe ik op dvd de serie Hill Street Blues 1981/1987 zou kunnen krijgen rtl 5 heeft hem uitgezonden in de winkels kan ik niet terecht hij is er niet hopelijk dan op deze manier mijn dank bij voorbaat A.kersten

 39. Minerva

  Voor de ogen van Beau & Martijn en de cameras was ik op de studio in de NieuwjaarKanjershow. Ik had geen geluk voor de contanten in Cheques, maar ik heb wel er genoten van. Maar je moet meer dan 8 uur meedoen met de hele programa, toch wil ik nog op deal of no deal proberen.
  Jonge presentators hebben ook oudjes zoals ik als kandidaat nodig voor de prog. dan wordt het spannender, gezelliger en leuker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.