Bridget en Beau vernieuwen RTL 5

RTL 5 wil zich het komend najaar onderscheiden met een uitgesproken, eigenzinnige en bovendien scherpe programmering. De vooravond wordt gekenmerkt door spanning en sensatie, met de quiz Postcode Loterij Deal Or No Deal met Beau van Erven Dorens en het spraakmakende karakter van De Gouden Kooi. Niet alleen de vooravond wordt grondig vernieuwd, ook de prime- time programmering krijgt een make- over. De maandag wordt zo gevuld met reality met een twist.

Eind augustus start op maandag From Alaska With Love. In dit nieuwe programma, dat wordt gepresenteerd door Roeland Fernhout, steken Nederlandse dames de oceaan over richting naar liefde hunkerende Amerikaanse singles, die het zat zijn hun avonden in eenzaamheid aan het kampvuur te slijten. Van de romantiek in Alaska vliegt de kijker naar de hectiek van New York, als Bridget Maasland in Hoe Word Ik Een NY Vrouw? de geheimen van het leven als lady in The Big Apple tracht te ontsluieren. Daarna is het de beurt aan undercover journalist Alberto Stegeman, die in Way Of Life uiteenlopende subculturen en afwijkende lifestyles documenteert.

In oktober worden From Alaska With Love en Way Of Life opgevolgd door Holland’s Next Top Model en de Nederlandse versie van Project Catwalk. ‘HNTM’ wordt dit jaar voorgezeten door niemand minder dan Daphne Deckers. Onder haar leiding strijden talloze jonge modellen in spé om het felbegeerde contract bij Max Models. Daarna wordt de aandacht opgeëist door nieuw Nederlands ontwerptalent, in het door Renate Verbaan gepresenteerde Project Catwalk, waarin jonge designers naald, draad en schaar in de strijd gooien om te winnen.

Dinsdagen staan tussen half negen en half elf bij RTL 5 in het teken van een nieuwe Nederlandse reeks van Beauty & De Nerd onder leiding van Bridget Maasland, gevolgd door de Amerikaanse hitserie Las Vegas, waarin sterren als James Caan en Nikki Cox zich staande houden in de wereld van de high rollers en one armed bandits. Na de actie en intrige in de casino’s van de Amerikaanse gokstad is het op woensdagavond tijd voor een lach en een traan als de meest romantische comedy’s over het scherm rollen, met wereldsterren als Will Smith (‘Hitch’), Brad Pitt en Angelina Jolie (‘Mr. & Mrs. Smith’) en Hugh Grant (‘About A Boy’).

Op donderdag is het tijd voor actie, met het avontuurlijke Lost In Tokio. In deze fascinerende cross-over tussen reality en spelshow doen twaalf Nederlandse nieuwkomers in de Japanse metropool hun uiterste best zo snel mogelijk te integreren in de Oosterse cultuur en zich wegwijs te maken in de wereldstedelijke hectiek. Zij worden bijgestaan door presentatrice Renate Verbaan.

Lost In Tokio wordt gevolgd door de serie Heroes, waarin gewone burgers op een dag blijken te beschikken over bijzondere gaven. Wat geen van deze nieuwbakken superhelden weet, is dat het hun lot is de wereld van een ogenschijnlijk onafwendbare ondergang te redden. Later in het jaar keert het populaire Prison Break terug op het RTL 5-scherm.

RTL 5 dendert op vrijdagavond het weekend in met bioscooptitels als Monster (Charlize Theron), ‘Alexander’ (Colin Farrell), ‘A History Of Violence’ (Viggo Mortensen), ‘Closer’ (Jude Law, Nathalie Portman en Julia Roberts), ‘Gladiator’ (Russell Crowe) en ‘Man On Fire’ (Denzel Washington en Dakota Fanning).

De zaterdag maakt vervolgens vanaf half augustus een swingende start met het door Evelyn Struik gepresenteerde RTL Musicworld. Verder veel comedy op de RTL 5-zaterdag, met onder meer Meet My Folks en 25 Million Dollar Hoax. In deze reality met een knipoog pretendeert de hoofdpersoon 25 miljoen dollar te hebben gewonnen en er geen cent van te willen weggeven, tot groot ongenoegen van zijn familie en vrienden. Ook de gulle lach van Gerard Jolng en Gordon verdient vanaf eind augustus een mooie plek midden op de avond. Het gaat om een herhalingen van het eerste seizoen van het populaire programma Joling en Gordon over de vloer.

Deze ‘Dutch Diva’s’ krijgen bij RTL 5 gezelschap van Janice Dickinson. Dat dit geplastificeerde ex-model geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, bleek wel uit haar optreden als jurylid in America’s Next Top Model. Vanaf eind augustus is te zien hoe zij zich manifesteert in Janice Dickinson’s Modeling Agency, dat rond de klok van half acht wordt geprogrammeerd. Vanaf december is vervolgens de moeder aller talentenjachten te zien bij RTL 5, met Idols Backstage.

Op zondag maakt RTL 5 als vanouds eerst de boel aan kant met RTL Tuin Magazine, RTL Klus & Woonmagazine en Vrienden Houden Huis. Na Extreme Make-over is het tijd voor crimineel goede afleveringen van CSI: Miami, waarin Horatio Caine en zijn team zich van de ene naar de andere crime scene spoeden. Van Florida verlegt RTL 5 haar werkterrein vervolgens naar veel extremere oorden, met een nieuw seizoen van de slopende survival Expeditie Robinson waarin reisleiders Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen de avonturiers direct op een enorme verrassing trakteren.

Ook Jack Bauer valt in ‘24’ weer van de ene verbazing in de andere en moet al zijn krachten aanwenden om zich het vege lijf te redden en een tragedie te voorkomen. Niet minder spannend wordt het nieuwe RTL Travel: Adrenaline, waarin thrillseekers Chris Zegers, Daphne Bunskoek, Roeland Fernhout en Renate Verbaan op zoek gaan naar de grootste kicks op de meest exotische locaties.

Vlijmscherp is ook nog altijd de onveranderd explosieve talkshow van Robert Jensen. In ‘JENSEN!’, op werkdagen het gepeperde digestief op het RTL 5-menu, staat een ware keur aan wereldgasten in de coulissen te trappelen om zijn of haar opwachting te maken. Zo ontving de uitgesproken Jensen afgelopen seizoen grootheden als Cameron Diaz, Phil Collins, Antonio Banderas en Snoop Dogg.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen