629.000 kijkers voor House


De kijkcijfers van dinsdag 24 juli 2007 (SKO)

House (SBS6, 20:31) – Actrice Jennifer Morrison is erg blij met haar rol in House. Toch knelt het keurslijf van dokter Allison, vertelt Morrison in Televizier. “De leukste aflevering om te doen, was die waarin ze drugs uitprobeert“, zegt de 28-jarige actrice. “Het was gewoon leuk om af te wijken van de normale medische handelingen die ik moet verrichten. Alsof ik een beetje mocht spelen.” Morrison speelt niet alleen in films en series, ook speelt ze een rol in een videogame.

Voor de game Command and Conquerer 3 speelt Morrison, in House dokter Allison Cameron, de rol van kapitein Kirce. “De belangrijskte reden om Kirce te willen spelen, is dat ze niet Cameron is, dat ik een ander karakter kon neerzetten.” Haar vriendje Jesse was jaloers op haar rol. “Hij was zo jaloers. Het is een van zijn droomwensen om in een game te spelen. Toen ik het vertelde, riep hij: ‘Het is neit eerlijk, dat wilde ik doen!’“. Zelf speelde Morrison vroeger ook wel eens een spelletje. “Ik speelde vroeger Space invaders, Frogger en Pac-man.” House werd dinsdagavond door 629.000 kijkers (madl: 11.7%) bekeken bij SBS 6.

Foute buren (SBS6, 23:23) – In het programma Foute buren worden Britse vijf stellen die voor overlast zorgen met elkaar in één trailerpark gestopt. Daar moeten zij tot goede buren worden gemaakt. Overlast door buren is een veel voorkomend probleem, vertelt Roos Vollemans van het Amsterdamse Meldpunt Zorg en Overlast aan TVgids.nl. Hij krijgt jaarlijks te maken met meer dan honderd extreme gevallen. “Dan moet de politie erbij komen. Het gaat dan meestal om bedreiging, over mensen die elkaars spullen vernielen en drugspanden waar veel gesloopt wordt. Meestal word je er niet vrolijk van. Het ergste vind ik toch wel dingen met kinderen, zoals kindermishandeling of daklozen die rondzwerven met kinderen.” Gelukkig kan er af en toe ook gelachen worden. “Soms zijn er wel hele grappige zaken, bijvoorbeeld een man die belde omdat de tuinkabouters van zijn bovenburen steeds vanaf hun balkon in zijn tuin vielen. Dan heb je dus een dossier “Vallende tuinkabouters”.” De documentaireserie Foute Buren werd door 285.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken.

De Avondetappe (NOS, Ned1, 22:53) – Tijdens de live uitzending van de Avondetappe van de NOS is maandagavond een man flauwgevallen, zo bericht Fok. Een paar meter achter de tafel waar presentator Mart Smeets zat, kwam ineens een ambulance in beeld. Verschillende mensen stonden om een man heen die op de grond lag. Ook mensen van de NOS bekommerden zich om het slachtoffer. De uitzending kwam live vanuit een manege. “Ik denk dat tien meter achter ons iemand een hartaanval gekregen heeft“, zo legde Smeets uit. “Merkwaardig dat we dit allemaal meemaken.” Vlak voor de uitzending was ook al het licht uitgevallen. Later meldde Smeets in een Radio 1 programma dat de man een epileptische aanval heeft gehad. De Avondetappe trok dinsdag 1.492.000 kijkers (madl: 36.6%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen