1,4 miljoen kijkers voor Tour de France


De kijkcijfers van zondag 29 juli 2007 (SKO)

Tour de France (NOS, Ned1, 14:00) – De Spaanse Alberto Contador heeft zondagmiddag de Tour de France gewonnen. In de laatste rit naar Parijs kwam zijn eindzege niet meer in gevaar. “Om op de Champs Elysées te luisteren naar het Spaanse volkslied was een droom die uitkwam“, zei de 24-jarige winnaar van de 94e Tour, via Telegraaf. “Ik ben de gelukkigste man van de wereld.” Hij droeg de zege op aan zijn familie. “Dit is een buitengewone dag voor mijn familie.”

Hij gaf aan dat hij vooraf niet op de overwinning had gerekend. “Ik had niet kunnen hopen dat ik al zo snel de Ronde van Frankrijk zou winnen. Ik kwam hier om het jongerenklassement, de witte trui te veroveren. Ik had nooit verwacht dat ik Parijs met een gele trui zou verlaten.” De ploeg van Discovery Channel verdiende, vooral door de eindzege van Alberto Contador, het meeste bij de Tour de France: 723.240 euro. De renners van AG2R kwamen er heel slecht af voor drie weken fietsen: 12.540 euro. Het liveverslag van de Ronde van Frankrijk werd zondagmiddag door 1.439.000 kijkers (madl: 51.8%) bekeken.

Zomergasten (VPRO, Ned2, 20:21) – Presentator Joris Luyendijk ontving zondag Bram Moszkowicz in de tweede aflevering van het VPRO-programma Zomergasten. De uitzending werd door 676.000 kijkers (madl: 12.1%) bekeken. Johan Cruijff is de gedroomde zomergast van Joris Luyendijk. “Ik moet er niet aan denken dat hij ooit zal overlijden en dan geen zomergast is geweest“, zegt Luyendijk in Televizier. “Pim Fortuyn en Theo van Gogh zijn ook nooit te gast geweest. Eeuwig zonde. Ik begreep van de redactie dat meneer Cruijff niet staat te trappelen. Trouwens, hij is dit jaar zestig geworden en dat is ook op televisie uitgebreid gevierd, dus dat zou wellicht een Cruijff-overkill worden.” Volgens Luyendijk melden sommige mensen zichzelf ook wel eens aan als zomergast. “Ik noem geen namen. Ik vind het wel een raar fenomeen. Je weet toch dat jezelf aanbieden het laatste is wat je moet doen? Sterker nog: mensen die zichzelf aanbieden, zijn de eersten die de redactie niet gaat vragen.

Claudia’s Showboot (VARA, Ned3, 21:06) – Het vorig jaar door critici neergesabelde programma Claudia’s Showboot wordt herhaald. De aflevering van 2 september werd zondag door 296.000 kijkers (madl: 4.9%) bekeken. De amusementshow werd geen tweede editie gegund en waarom het programma wordt herhaald, kan de VARA niet goed uitleggen. “Het past goed op die plek en er was schematechnisch een gaatje. Dat schema is een vrij ingewikkelde puzzel”, zegt een woordvoerder bij BN/DeStem. De recensenten mogen niet lovend zijn geweest – de Vara heeft hele positieve respons gehad, aldus ’t Sas. “Dat wil nog wel eens uit elkaar lopen.” Bij de Vara houden ze vertrouwen in Claudia de Breij. Ze komt terug als presentator van De Wereld Draait Door en half november begint ze bij de Vara met een nieuw programma. De woordvoerder ‘wil daarover nog niks zeggen. Maar: ‘de opzet wordt héél anders dan Showboot‘.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen