138.000 kijkers voor Wat nu?!


De kijkcijfers van maandag 30 juli 2007 (SKO)

Wat nu?! (VARA, Ned3, 19:29) – Het nieuwe VARA-programma Wat nu?!, de opvolger van het zomermagazine Wat heet!, ging maandagavond van start met 138.000 kijkers (madl: 3.0%). In Wat nu?! wordt het nieuws besproken met diverse deskundigen en internetfilmpjes. “Ik was meteen enthousiast over het programma. Ik kom veel op YouTube en krijg ook regelmatig filmpjes opgestuurd van bekenden“, zegt presentator Leon Verdonschot. Hij vindt voorganger Wat heet! niet geflopt.

Hoewel Wat heet! wegens inhoudelijke tekortkomingen van de buis is gehaald, vindt Verdonschot – ook één van de presentatoren van het programma – niet geflopt. “Het werd gemaakt door een deel van de redactie van De Wereld Draait Door“, vertelt Verdonschot aan TVgids.nl. “Die zijn nu alweer druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen DWDD. We zouden acht weken Wat heet! gaan maken en na de Tour kijken of we ermee verder zouden gaan, maar er is besloten geen gebruik te maken van deze mogelijkheid. Ik heb het in ieder geval niet ervaren als een flop.

Dag mams (VARA, Ned2, 22:42) – Documentairemaker Bert Molenaar sprak de afgelopen zeven jaar vijftien nabestaanden en een aantal deskundigen over zelfmoord. Het resultaat was maandagavond te zien in de aangrijpende documentaire Dag Mams, die door 393.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken werd. Zelf verloor Molenaar zijn vader toen hij 28 jaar was. “Hoewel het een vader van niets was, heeft het me enorm aangegrepen. Ik wist dat zijn ondergang onafwendbaar was. Hij heeft in mij iets wezenlijks geraakt“, vertelt Molenaar in de GPD-bladen. “Eigenlijk zegt de ouder: het leven is niet de moeite waard om geleefd te worden. En jij, als kind, bent voor mij niet de moeite waard om te blijven leven. Dat is moeilijk om mee te leven.

Crime Scene Investigation (RTL4, 20:33) – De 54-jarige acteur William Petersen speelt al vijf seizoenen lang Gil Grissom in de populaire Amerikaanse misdaadserie Crime Scene Investigation op RTL 4. CSI is een wereldwijd succes. “Het is natuurlijk fantastisch dat CSI wereldwijd zo populair is, maar voor ons is het er niet makkelijker op geworden“, vertelt Petersen in Televizier. “Probeer maar eens aan de top te blijven, dat valt nog niet mee als je altijd al zo hard voor het succes gewerkt hebt. Maar we moeten wel, want de concurrentie is moordend.” In 1999 viel het script van CSI op de mat. “Ik zag het personage Grissom meteen zitten. Bovendien zou ik veel te weten komen over forensisch onderzoek. Ik dacht: als ik nu maar week in, week uit genoeg bijleer, dan blijft het leuk om in CSI te spelen. Ook na vijf seizoenen.” Crime Scene Investigation trok maandag 788.000 kijkers (madl: 13.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen