Times: zeker drie bieders op Endemol

http://home.planet.nl/~will1856/Mediacourant/0731_Endemol.jpgHet Spaanse telecombedrijf Telefónica heeft minstens drie bieders door laten gaan naar de tweede ronde van biedingen op dochter Endemol. De schrijft de Britse krant The Times vandaag. De uitslag zou pas in mei bekend worden gemaakt. Eén bieder is voormalig mede-eigenaar van Endemol, John de Mol. Hij heeft steun van zakenbank Goldman Sachs en Mediaset van Berlusconi. Verder zou oud-Endemol-topman Barnicoat samen met investeerder Apax interesse hebben.

Ook de Franse topman van Endemol, Courbit, heeft interesse. Hij zou worden gesteund door miljardair Arnault van de Franse firma Louis Vuitton.

Telefónica gaf begin maart aan van zijn dochterbedrijf Endemol af te willen. De Spanjaarden namen het entertainmentbedrijf van John de Mol en Joop van den Ende in 2000 over voor 5,5 miljard euro. In 2005 bracht Telefónica een kwart van Endemol weer naar de beurs van Amsterdam. Nu wil het Spaanse concern af van het belang van 75 procent in Endemol. Volgens de Britse krant The Times mag verwacht worden dat volgende maand een koper bekend is.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen