RTL 4 introduceert nieuwe woensdagavond

De bekende woensdagavond-films van RTL 4 maken de komende weken plaats voor de nieuwe serie Brothers and Sisters en make-overprogramma’s LookingGood en Tien jaar jonger… in tien dagen. Daarmee breekt de zender de jarenlange traditie om wekelijks op woensdagavond waargebeurde verhalen uit te zenden. De verandering maakt onderdeel uit van de ‘verfrissing’ van RTL 4, die directeur Fons van Westerloo vorig jaar aankondigde. Als resultaat daarvan stopte de zender ook met de dinsdagavond-woonavond.

De Amerikaanse dramaserie Brothers and Sisters (20.30 uur), een nieuwe reeks van het metamorfoseprogramma LookingGood (21.30 uur) en het Britse programma Tien jaar jonger… in tien dagen (22.00 uur) vullen vanaf vanavond de avonduren van RTL 4.

De ‘kwaliteitsserie’ Brothers and Sisters is een dramareeks over de familie Walker in Californië. Met als einddoel de door hun ouders bereikte perfectie, navigeren de volwassen broers en zussen op de golven van verleiding, misleiding en verdriet. “De kwaliteit van de reeks – in de VS vorig jaar de op één na meest succesvolle nieuwe serie – wordt onderstreept met een sterrencast”, aldus een zegsvrouw van RTL 4. De vast bestaat uit onder meer Oscar-winnares Sally Field (‘Forrest Gump’), Calista Flockhart (‘Ally McBeal’), Rachel Griffiths (‘Six Feet Under’) en vanaf aflevering 11 ook de acteur Rob Lowe (‘The West Wing’ en ‘About Last Night’).

De serie volgt de familie Walker op hun zoektocht door het doolhof van het leven in Amerika: verwachtingen, mogelijkheden en keuzes. Daarbinnen probeert Sarah Whedon (Rachel Griffiths) het moederschap met haar carrière te combineren, maakt de advocaat Kevin Walker (Matthew Rhys) voorzichtig kennis met de herenliefde en worstelt de Benjamin van de familie, Justin Walker (Dave Annable), met een oorlogstrauma en met een verslaving. Tommy Walker (Balthazar Getty) is de loyale zoon en beoogde ’troonopvolger’ in het familiebedrijf terwijl Kitty Walker (Calista Flockhart) zowel een tv-autoriteit als daddy’s little girl belichaamt.

De ouders zijn William Walker (Tom Skeritt), het familiehoofd en directeur van het familiebedrijf, en de eigenzinnige Nora Holden (Sally Field). Haar broer, Saul Holden (Ron Rifkin), is de tweede man in het familiebedrijf. De kijker maakt ook kennis met Sarah’s man Joe Whedon (John Pyper-Ferguson), Tommy’s vrouw Julia Walker (Sarah Jane Morris) en een mysterieuze vrouw die zowel de familie als het familiebedrijf in gevaar brengt (Patricia Wettig).

In de eerste aflevering vanavond keert Kitty Walker na drie jaar terug naar Californië. Al die tijd heeft ze nauwelijks contact onderhouden met haar moeder Nora, die daar nog steeds woont. Ondertussen betrekt William Walker zijn dochter Sarah bij het familiebedrijf. Zij ontdekt daar echter zaken die financieel gezien niet in de haak zijn, en die de levensstandaard van de familie op den duur kunnen ondermijnen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen