Nieman: ‘Verlinde bedrijft geen zuivere journalistiek’

Rick Nieman (foto), presentator van RTL Nieuws, heeft geen hoge pet op van collega Albert Verlinde. Het gezicht van RTL Boulevard bedrijft volgens Nieman geen zuivere journalistiek. “Dat Albert zijn eigen shows aankondigt en verkoopt vind ik nogal dubbel“, stelt de journalist in Vara TV Magazine, via Novum. Ook de beloning van Verlinde is volgens hem buiten alle proporties. “Albert Verlinde, hoorde ik, krijgt bij RTL meer salaris dan alle nieuwslezers bij elkaar.” Verlinde zou per jaar 900 duizend euro verdienen.

Daar kun je alle nieuwslezers van betalen en dan houd je nog over“, rekent Nieman voor. In RTL Boulevard krijgen de voorstellingen die de 45-jarige Verlinde met zijn productiebedrijf V&V op het podium brengt regelmatig aandacht. Zo werden lange items uitgezonden over de musicals ‘Doe maar!’, ‘Grease’ en ‘Fame’.

Op het persoonlijke vlak botert het evenmin tussen de twee. “Albert zie ik nooit“, aldus de 41-jarige Nieman in het VARA-blad. Ooit sprak hij Verlinde aan op een interview, waarin hij kritiek had geuit op RTL Nieuws. “Als je dat vindt, heb ik hem gemaild, zég het dan tegen ons. Ik heb niet eens een reactie gekregen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen