Katja Schuurman presenteert Get Smarter in a Week

Katja Schuurman (foto) presenteert van maandag 7 mei tot maandag 14 mei elke avond het programma Get Smarter in a Week voor BNN op Nederland 3. Hierin probeert een groep bekende en onbekende Nederlanders te bewijzen dat het mogelijk is om binnen een week slimmer of minder dom te worden. De bekende Nederlanders die meedoen zijn rapper Willie Wartaal, presen- tator Art Rooijakkers, presentatrice Manuela Kemp, het TMF-gezicht Miljuschka en tot slot acteur Cas Jansen.

Deze groep BN’ers en onbekende Nederlanders leren door middel van trainingen en ‘spectaculaire opdrachten’ opnieuw hun hersens te gebruiken. “Ze gaan de confron- tatie aan met hun zwakke punten en breken met domme gewoontes. Daarnaast wor- den ze met hun grootste angsten geconfronteerd; niets zo goed voor de hersens als jezelf te overwinnen en dingen te doen die je echt eng vindt“, aldus een zegsvrouw.

Get Smarter in a Week start op maandag 7 mei van 19.30 uur tot 19.55 uur bij BNN op Nederland 3 met een speciaal openingsprogramma. Om 20.30 uur start die avond de test om te meten hoe dom Nederland nu eigenlijk is. De bekende en onbekende Nederlands worden op de categorieën geheugen, ruimtelijk inzicht, creativiteit en rekenen en taal getest. Vervolgens begint het traject van vijf dagen om de bekende en onbekende Nederlanders te onderworpen aan de testen van de denktank.

Deze testen zijn van dinsdag 8 mei tot en met zaterdag elke avond van 19.30 uur tot 19.55 uur te zien. Op zondag 13 mei volgt van 19.50 uur tot 20.30 uur een compilatie- uitzending van de denktankafleveringen. In de slotshow op maandag 14 mei wordt van 21.30 uur tot 22.30 uur bekend hoeveel slimmer de kandidaten zijn geworden.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen