‘Belspellen in strijd met de wet’

Belspelprogramma’s op de commerciële televisiezenders in Nederland hebben geen duidelijk promotioneel karakter en zijn daarmee in strijd met de wet. Zo oordeelt de Consumentenbond vandaag. De Consumentenbond heeft twee dagen lang bij vijf commerciële televisiezenders (RTL 4, RTL 5, SBS6, NET5, Tien) alle uitgezonden belspellen bekeken (30 pro- gramma’s) en gebeld om te controleren of zij zich houden aan de de wettelijk vastgelegde Gedragscode Kansspelen.

Het onderzoek toont volgens de Consumentenbond aan dat consumenten onvoldoende worden voorgelicht over de spelregels van het betreffende belspel. Ook mogen presentatoren van belspellen volgens de gedragscode kijkers niet aansporen tot buitensporige deelname. Uit het onderzoek blijkt dat er wel degelijk sprake is van gedrag dat aanzet tot deelname. De Consumentenbond pleit ervoor de gedragscode Promotionele Kansspelen te verankeren in wettelijke regels. De Bond wil dat er een toezichthouder wordt aangewezen die deze regels effectief kan gaan handhaven.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen