703.000 kijkers voor Dancing with the Stars uitslag

Geplaatst op Mon 02 Apr 2007 om 8:29


De kijkcijfers van zondag 1 april 2007 (SKO)

Dancing with the Stars, de uitslag (RTL4, 21:01) – Tijdens de eerste resultshow van de nieuwe reeks Dancing with the Stars bleef het dansgezelschap zondagavond compleet. Pas volgende week moet er voor het eerst iemand de ballroom verlaten. Een optreden van Frans Bauer en opnamen van achter de schermen vulden de eerste resultshow van de dansshow. Dancing with the Stars werd zondagavond door 703.000 kijkers (madl: 9.5%) bekeken. Zaterdag ging de nieuwe reeks van start met 1,2 miljoen kijkers.

Remco Bastiaansen danst in de nieuwe reeks met Aukje van Ginneken. Ook Remco is inmiddels een bekende Nederlander geworden. “Als ik naar de McDonald’s ga, vragen kinderen me om een handtekening“, aldus Bastiaansen in Televizier. “Ik geniet er enorm van, maar ik blijf wel dezelfde Remco, al is het leuk om nu in een gesponsorde auto te kunnen rondrijden.” Bastiaansen omschrijft Dancing with the Stars als een ‘magisch’ programma. “Je hebt nu heel veel van die sterrenpro- gramma’s, maar onze is het enige dat elke week anders is. Schaatsen is schaatsen en zingen is zingen, maar een paso doble lijkt nu eenmaal in niets op een rumba.

Voetbalvrouwen (Tien, 20:30) – In de serie Voetbalvrouwen kruipt Leontine Borsato in de huid van een trainersvrouw. “Een heel leuke rol“, aldus Borsato in TROS Kompas. “Ik heb wel gemerkt dat ik het acteren mis als ik het een tijdje niet doe. Ik speel natuurlijk al sinds mijn vijftiende. Doordat ik het Rad van Fortuin deed, kreeg ik bekendheid en de kans om te gaan presenteren, wat hartstikke leuk was. Maar ik heb gemerkt dat mijn hart bij het acteren ligt en niet bij het presenteren.” In theorie kun je zeggen dat Leontines rol als Liz, de vrouw van de coach van voetbalclub Heroes, best raakvlakken heeft met haar eigen leven, aldus Leontine. “Bijvoorbeeld het in de schaduw staan van een bekende man. Maar in de praktijk voel ik dat niet zo. Marco en ik hebben het gevoel dat we aan elkaars zijde staan, in plaats van in elkaars schaduw. Toen ik hem net leerde kennen, was Marco erg succesvol, het was de periode van ‘De waarheid’, en ik heb daar alleen maar enorm van genoten.” Voetbalvrouwen werd zondagavond door 986.000 kijkers (madl: 13.6%) bekeken na de samenvattingen van het voetbal in De wedstrijden (1,9 miljoen kijkers).

De Gouden Kooi (Tien, 24:07) – Ex-deejay Erik de Zwart verafschuwt het dagelijkse realityprogramma De Gouden Kooi, waarvan de compilatie vannacht door 99.000 kijkers (madl: 7.2%) werd bekeken. “De Gouden Kooi vind ik echt heel erg“, laat De Zwart weten in de Telegraaf. “Real life soaps, daar kan ik echt niet tegen. Dat begon al met Big Brother. Ik vind het helemaal niets, alsof je naar een bewakingscamera kijkt. De Gouden Kooi: echt heel erg.” De Zwart kijkt liever naar iets anders. “Mijn favoriet is Rail away van de Evangelische Omroep“, zegt treinenfanaat De Zwart. “Dan komt het RTL Nieuws, dat ik net iets beter vind dan het NOS Journaal. Ik hou ook van drama: Gooische Vrouwen, te zien op Tien, een waanzinnig leuke serie. Rome, uitgezonden door SBS 6, is zo goed dat ik de eerste reeks zelfs op dvd heb gekocht.” De Zwart zegt een talkshow met wat meer zelfreflectie en relativering te missen. “Presentatietalent zou zich wat beter in de spiegel moeten bekijken. Nu zie ik nog veel tv-mensen met een hoog dominee-gehalte en wijzend vingertjes-gedrag. Er zit nogal wat azijn op de Nederlandse televisie. Als iemand iets positiefs komt vertellen, is er altijd wel iemand die ‘maar…’ zegt en zoekt tot-ie iets lelijks kan roepen.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG�? kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Top 15
01. De wedstrijden (Tien) 1.992.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 1.506.000
03. Hart van Nederland (SBS6) 1.476.000
04. De reünie (Ned1) 1.399.000
05. Op zoek naar het zesde zintuig (Ned1) 1.111.000

06. Peter R. de Vries (SBS6) 1.066.000
07. Undercover in Nederland (SBS6) 1.046.000
08. Voetbalvrouwen (Tien) 986.000
09. Bones (RTL5) 977.000
10. Crime Scene Investigation (RTL5) 893.000

11. Spoed (Ned1) 805.000
12. Studio Voetbal (Ned1) 773.000
13. Achmea Kennisquiz (RTL4) 766.000
14. Studio Sport (Ned1) 761.000
15. Dancing with the Stars uitslag (RTL4) 703.000

Marktaandelen 18:00 / 24:00
1. Ned1 / 16.9%
2. Tien / 16.0%
3. SBS6 / 13.2%
4. RTL4 / 11.1%
5. RTL5 / 8.5%
6. Vero / 5.1%
7. Ned2 / 4.5%
8. NET5 / 4.2%
9. Ned3 / 3.8%
10. RTL7 / 3.0%
11. Discov / 0.8%
12. N.geog / 0.6%
13. TMF / 0.4%
14. MTV / 0.4%
15. An.pl. / 0.3%

Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 25,2%
2. RTL Nederland 22,6%
3. SBS Groep 22,5%

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
37 Reacties op “703.000 kijkers voor Dancing with the Stars uitslag”


 1. Mike

  Ongelooflijk. Wie had dat kunnen denken. Dancing with the Stars de volgende RTL 4-flop. Het gaat echt niet goed met die zender. Jammer. Maar ook mijn favoriete zender is het al jaren niet meer. Dat is NET 5 uiteraard.

 2. Anonymous

  Pijnlijk. Dan doet Popstar het beter.

 3. Bastiaan

  DWTS is niet echt een GROOT succes te noemen. Niet eens een klein succes. Toch wil ik het niet gelijk hebben over flop.

 4. Atmos

  Hahah de uitslag van SYWAP hoger dan DWTS uitslag
  Die cijfers gaan nog verder wegzakken. HvN ook weer hoger komt vast door het mooie weer :)

 5. Bastiaan

  PS: Kunnen ze dat RTL 7 niet opdoeken? Er zijn genoeg zenders en deze zender heeft (voorzover ik weet) niet een programma dat aardige kijkcijfers heeft.

 6. Tjedde

  Mooie stabiele cijfers voor Voetbal vrouwen. Het is ook erg leuk gemaakt en een leuke serie. Opzoek naar het Zesde Zintuig was ook weer erg goed. Deze Idols voor paragnosten, helderzienden, doet het erg leuk.

 7. Cees

  Bastiaan, weleens van autosport gehoord?

 8. Tjedde

  Life und Cooking is ook nergens meer terug te vinden. Jammer want de smaakmaker van het programma, Gerard Joling, was weer terug op het nest.

 9. Tjedde

  @Cees

  Als elke zendergroep 1 zender weg doet dan is er nog genoeg ruimte om het huidige programma-aanbod kwijt te kunnen en net zoveel herhalingen als nu uit te zenden.

 10. Flippo

  Er viel gisteravond nog niemand af in DWTS, niet echt een boeiende show dus. Een uur vullen met compilaties, telefoonnummers en optredens is ook niet alles… Die lage cijfers verbazen me dus niets!

 11. Theo

  Prachtige avond voor SBS6, Peter R. de Vries is weer helemaal terug. Ook voetbalvrouwen blijft redelijk op peil.
  Beetje overdreven hoor om bij RTL4 van een flop te spreken, al zijn de kijkcijfers wat mager.
  Er hoefte gisteren niemand uit bij DWTS, dus logisch dat er zonder spanning minder kijkers zijn.
  Voorlopig wint RTL4 weer marktaandeel op de zaterdag en zondag
  en zitten de groepen PO / RTL & SBS erg dicht bij elkaar.

 12. Hans

  Het toekennen van de status “flop” gaat hier altijd wel heel erg snel. En dan vooral als het gaat om “flops” van RTL, daar wordt ook altijd bij gelachen “hahaha”. Ik snap niet wat daar zo grappig aan is? De “flops” van de SBS-groep en publieke omroep worden overigens gemakshalve niet genoemd en zijn schijnbaar minder lachwekkend, maar neem van mee aan, ook daar zijn “flops”.

 13. Bastiaan

  @cees, oeps sorry foutje

 14. [MikE]

  @Hans: Vaak is het zo dat als een programma minder dan een miljoen kijkers heeft, dat het dan automatisch een flop is.

 15. [MikE]

  In de ogen van de posters hier op Mediacourant.nl

 16. Manon

  Erik de Zwart: “Er is teveel azijn, dan komt er altijd weer iemand iets lelijks roepen”…..en wat doet meneer zelf over de Gouden Kooi? Juist ;)

 17. JOHN@T

  Hans wat zit je toch te eikelen met als het over flops gaat het altijd over rtl gaat. Kun je niet lezen of zo? Het gaat over so you wannabee…. The bold.. Rome, yust the two…. enz enz allemaal flops nou ja volgens de twintigjarige hier op mediacourant en dus niet alleen over je geliefde rtl.
  Dus Hans lezen, zeiden ze vroeger ook altijd als je tentames deed. Eerst goed lezen en dan antwoord geven. Succes Hans in het vervolg.En kom aub niet met allerlei voorbeelden aan om je eigen willetje door te drijven.

 18. JOHN@T

  Manon, Erik de Zwart heeft gelijk. Het had niet eens ontwikkeld mogen worden. Sommige dingen mogen niet gebeuren en dat heeft niets met normen of waarden of geloof te maken maar met respect.

 19. Manon

  JOHN@T: Ik zeg niet dat ik het niet met die coke-snuiver eens ben, ik vind de Gouden Kooi ook kansloos, maar hij is iets aan het veroordelen wat hij zelf in hetzelde interview OOK doet.

 20. mari

  dwts wat een vreselijk programma
  silvana is ook al maanden over de datum
  en ron die kan in het museum bij de rest van de museumstukken
  verschrikkelijk wat een stelletje peppie en kokkies

 21. mari

  ned 1 weer op kop

 22. Patrick

  Mooi weer zet als op z n kop.
  Life & Cooking was weer erg leuk.

 23. Hans

  Sorry hoor, ik wist niet dat je kwaad werd. Het viel me gewoon op, maar kennelijk raak ik een gevoelige snaar. Je hebt helemaal gelijk JOHN@T, ik hoef m’n wil niet door te drijven en een lijstje heb ik ook niet, ik zal zwijgen….. sorry dat ik ook eens een reactie plaats….

 24. Mike

  @ Patrick. Gek he. Sociale mensen kijken met mooi weer in de regel minder televisie. Als de zon flink straalt en er zijn zoveel leuke dingen om te doen, gaan we echt niet met z’n allen op de bank zitten om te kijken wat Rudolf in zijn pan heeft liggen.

 25. Patrick

  Dat bedoel ik ook.
  Zie dat het marktaandeel wel rond 20 % zit in de boodschappers voor Carlo en Irene.

 26. Johan

  Ben benieuwd wanneer er weer een NL zender boxen gaat uitzenden, RTL Duitsland trok zaterdag 16 miljoen toeschouwers, m.a. 63%

 27. Johan

  Harm Edens presentator TV Gelderland

  Gepubliceerd op maandag 02 april 2007

  ARNHEM (ANP) – Televisiepresentator Harm Edens heeft vanaf dinsdag een eigen programma bij de regionale omroep TV Gelderland. Edens gaat op die zender het jongerenprogramma Pubers! presenteren.

  Edens is geboren in Enschede en woont in Zutphen. Hij is bekend als presentator van het satirische Trosprogramma Dit was het Nieuws. Daarnaast is de Zutphenaar als tekstschrijver betrokken bij series als Het Zonnetje in Huis en In de Vlaamsche Pot. Edens is dit seizoen ook te zien in het RTL 4-programma Surviving Nature.

  toch opmerkelijk

 28. Jordy II

  @Johan: Pubers! :lol: daar heeft m’n exvriendin nog aan meegedaan. Doet ze nu nog steeds trouwens. Ze maken iedere week een filmpje om een stad of dorp te beoordelen met een cijfer voor jongeren.
  Voor een 3 minuten item is ze dan de hele middag aan het draaien.

  Flinke achteruitgang vind ik voor Harm Edens. Er is toch flink wat verschil tussen een provinciezender en een landelijke zender, ook al is Hallo Gelderland op vrijdag nog zo leuk! Toch Martijnjdd? :D

 29. Johan

  @ Jordy

  die provinciezender is nu wel in heel Europa te zien.
  Ik vind Hallo Gelderland ook wel leuk, eigenlijk onbegrijpelijk dat die Rob nog niet weggekocht is.
  De Geschiedenisbus keek ik ook vaak, maar dat is nu gestopt, ik zou dat busje wel willen hebben

 30. [dannyºlinkers).nl - vul het onderzoek in over...

  @Johan:
  Die Geschiedenisbus kwam me eigenlijk altijd mijn keel uit, ik vond het niet veel aan. Hallo! Gelderland vind ik wel leuk.
  Het valt me trouwens op dat ons aller provinciale zender TV Gelderland wel meer bekende presentatoren heeft/had. Ze hadden bijv. bij zo’n voetbalprogramma Evert ten Napel, bij dat sportprogramma op maandag een ex-klokhuis en nu hij.

 31. Simon

  @ Johan
  Misschien vanwege zijn forse postuur?

 32. TOTP

  RTL is echt van plan een succes van “Brothers & Sisters” te maken. Ik blijf maar promo’s voor de serie te zien. Al is dat geen straf, want het is echt een goeie show. Ik denk ook dat het een goed alternatief is voor de waargebeurde verhalen die tot een paar maanden geleden op de woensdagavond werden uitgezonden. Al is LookingGood dan wel weer een afknapper erna. Ze hadden naar mijn inziens beter een “compatible” serie(s) kunnen aankopen, zoals Ugly Betty (ABC) (als SBS deze serie OOK niet wil hebben) of 2 comedy’s zoals How I met your mother (20th FOX) en The Class (WB) (again, als SBS deze show niet wil hebben — SBS heeft al in geen jaren meer een succesvolle US comedy op de buis gebracht, al kan hetzelfde gezegd worden voor RTL) OF een “compatible” NL serie(s) kunnen maken.
  Al hoop ik dat het deze keer wel goed gaat, want vorig jaar werden er ook constant promo’s voor Boston Legal uitgezonden en die show flopte echt gigantisch op zondagavond en verdween al na 2 of 3 eps van de buis bij RTL4.

 33. Simon

  @ TOTP
  SBS heeft Ugly Betty al gekocht. Het gaat uitgezonden worden op Net 5.

  Daarnaast nog een vraag:
  Wat is Brothers & Sisters, vanaf wanneer wordt het uitgezonden? enz. enz.

 34. Martijnjdd

  Wat een hoop gezellige Gelderlanders hier bij elkaar. ;)
  Hallo Gld volg ik niet zo Jordy, maar zo’n achteruitgang is Omroep Gelderland niet voor Edens. Ik denk dat het programma Pubers hogere cijfers haalt dan de impro-comedy Rauw op Tien.

 35. [dannyºlinkers).nl - vul het onderzoek in over...

  Hm, volgens mij zitten hier ook behoorlijk wat Gelderlanders…

 36. johan b.

  Ook ik ben zo’n Gelderlander. Typisch, maar goed. Zelf het afgelopen weekend alleen maar Het Zesde Zintuig gezien en op vrijdag Top Gear. Top Gear met een Bugatti die 407 km. per uur ging en Het Zesde Zintuig dat komende zondag de finale heeft. Echt een stuk interessanter dan BN’-ers die vals zingen of een dansje doen.

 37. TOTP

  @Simon: Brothers & Sisters is een nieuwe drama serie op RTL vanaf April 4 om 20.30 uur. De show draait om een hechte familie en al hun perikelen. Veel meer kan ik er niet over zeggen, want anders spoiler ik de 1ste aflevering. Maar het is echt wat mij betreft een “must see” serie, dus niet te missen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.