Twaalf meiden strijden om titel Holland’s next top model

Een groep van twaalf meiden staat op maandag 12 maart in de startblokken om alles in de strijd te gooien voor de titel Hollands Next Top Model. Dan begint de tweede reeks van het RTL 5-programma ModelMasters: Holland’s Next Top Model met topmodel Yfke Sturm. De eerste Nederlandse reeks heeft de blonde winnares Sanne opgele- verd. Zij won in januari de presti- gieuze Ford Models’ Supermodel of the World Contest in New York.

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 5, is blij met de nieuwe reeks: “Holland’s Next Top Model’ is uitgegroeid tot een van de sterkste merken van onze zender. Dit typische RTL 5-programma is niet alleen leuk en boeiend, het geeft ambitieuze, jonge mensen ook nog eens de kans om in zeer korte tijd de top te bereiken. Dat heeft Sanne wel bewezen. Deze nuchtere Overijsselse studente is inmiddels uitgegroeid tot een model van wereldformaat en woont nu in New York.

De twaalf nieuwe gezichten, die uit duizenden zijn geselecteerd, betrekken samen een modellenappartement in de hoofdstad en leiden tien weken lang het leven van een topmodel. Catwalkles, mode- en fashionshoots met topfotografen, glamourfeestjes en een verblijf in het buitenland behoren tot de opdrachten die Yfke op hen afvuurt. De kijker is getuige van hun prestaties en van het reilen en zeilen in het appartement.

De nieuw geselecteerde vrouwen moeten zichzelf continue bewijzen, want slechts één van hen wordt Hollands Next Top Model. Zij sleept een modellencontract ter waarde van 50.000 euro in de wacht bij het modellenbureau Max Models. Daarnaast krijgt zij een cover op de Nederlandse Glamour, is zij te zien in een grootscheepse reclamecampagne van een cosmeticagigant en krijgt zij een luxe auto cadeau.

De deskundige jury bestaat uit de vertrouwde gezichten van voormalig model Rosalie van Breemen, hoofdredacteur van Glamour Karin Swerink, topfotograaf Carli Hermès en juryvoorzitter Yfke Sturm. Daarnaast schuift deze reeks model Mariana Verkerk aan om haar mening over de prestaties van de meiden te geven. Mariana was in de eerste reeks al te zien als catwalk-lerares en gastjurylid. Het vijftal beoordeelt wekelijks het gedane werk van de kandidaten, waarna Yfke het oordeel uitspreekt wie mag blijven en voor wie een carrière als topmodel voorlopig niet is weggelegd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen