Sharon en Richy strijden om platencontract in X Factor

Sharon Kips en Richy Brown strijden vanavond om een platencontract in de grote finale van X Factor. Sharon wordt al vanaf het begin getipt als winnares van X Factor. Richy ziet Sharon dan ook als een grote concurrent, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. “Ze kan een tekst betekenis geven. Bij een agressief lied kijkt ze zo in de camera dat je er bang van wordt. Ze heeft veel ervaring, dat zie je zo“, aldus Richy. “Ze doet alles perfect. En lijkt zelf ook perfect. Ze gaat naar de kerk, haar lievelingsboek is de Bijbel.

Dat kan ook haar zwakke punt zijn, denkt Richy: “Zelfs haar tranen vallen op het juiste moment. Misschien zoeken de mensen wel iemand die niét helemaal perfect is.

Henkjan Smits bombardeerde Sharon al meerdere malen tot de winnares van X Factor. “Het is niet leuk als je eigen coach duidelijk laat merken dat hij niet wil dat je wint. Ik zei toen tegen mezelf: ik leg me erbij neer dat Henkjan beter met Sharon overweg kan en beschouw alles wat ik van hem leer als mooi meegenomen. Maar een beetje vervelend was het wel. Henkjan zei zo vaak dat Sharon de beste was dat ik me afvroeg hoeveel vertrouwen hij eigenlijk nog in mij had.

Sharon en Richy laten in de finale onder meer hun eerste single horen. Sharon zingt de ballade Heartbreak Away, geschreven door het trio Manic, Ziggy en Maye, dat ook hits voor Céline Dion en Cher componeerde. Richy zingt vanavond ook een ballade: The Way, geschreven door de bekende popster Enrique Iglesias.

Behalve de twee singles zingen de twee een liedje dat ze eerder zongen tijdens X Factor én een hit van Phil Collins, die de finale bijwoont. Phil Collins: “Voor mij zijn ze allebei winnaars, want ze hebben het al heel ver gebracht. Ze hebben hele mooie stemmen, en zijn allebei ontspannen en hebben duidelijk plezier in het zingen.

De finale van X Factor is vanavond tussen 20.00 en 21.30 uur te zien bij RTL 4. Na Lotto Weekend Miljonairs, waarin Ivo Niehe en het rapduo Lange Frans en Baas B. spelen voor het goede doel, maakt X Factor-presentatrice Wendy van Dijk tussen 22.35 en 23.05 uur bekend wie de winnaar is van X Factor 2007.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen