Nieuw seizoen Grijpstra en De Gier bij RTL 4

De Nederlandse politieserie Grijpstra en De Gier keert vanavond terug met een nieuwe reeks afleveringen bij RTL 4. In deze reeks schittert acteur Waldemar Torenstra naast Jack Wouterse – collega rechercheur Grijpstra – in de rol van de jonge en levenslustige De Gier. De inspecteurs die bij elke aflevering een broodje bij Fred verorberen en elke moordzaak op de veerpont bespreken, steken ook dit seizoen de koppen weer bij elkaar om zich te buigen over misdaad en het oplossen van diverse zaken.

Het politieduo krijgt dit seizoen versterking van een nieuwe collega: de sociale gespeeld door Annick Boer. Zij neemt op het bureau de taken over van secretaresse Jazz. Samen met hun team en de commissaris worden Grijpstra en De Gier elke week op een andere moordzaak gezet. In de eerste aflevering krijgen de heren te maken met een jonge psychologe die zich heeft gespecialiseerd in het gedrag van criminelen. Uiteindelijk blijkt dat zij er zelf ook vreemde gewoontes op nahoudt; iedere minnaar met wie ze het bed heeft gedeeld, komt kort daarna te overlijden.

Acteur Waldemar Torenstra (32) volgt Roef Ragas op in de rol van rechercheur De Gier. Ragas wilde graag meer verdieping van zijn personage, maar daar wilden de tv-makers niet in meegaan. Zijn opvolger Torenstra speelde in diverse theaterproducties. In de speelfilm Ja Zuster, Nee Zuster speelde Waldemar de rol van Gerrit. Ook was hij onder andere te zien in de tv-serie De Band en speelde hij gastrollen in Baantjer. Grijpstra en De Gier is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen