Henk Temming: ‘Sharon heeft middelmatige stem’

X Factor-jurylid Henk Temming denkt niet dat Sharon Kips de terechte winnaar is van de talentenjacht. Volgens Temming heeft Sharon geen bijzonder stemgeluid. “Sharon heeft gewoon een middelmatige stem. Dat roep ik al wéken“, aldus Temming in Telegraaf. “Ze kan wel heel hoog zingen, maar ze doet dat op haar keel. Dat gaat haar opbreken. En qua afwisseling is het niet interessant. We willen toch niet een héle cd horen met zulk kanariegezang.

Anja was veruit de beste zangeres, aldus Temming. “Zij had natuurlijk moeten winnen. Nou, ik denk dat Dorine de echte winnaar van X Factor is. Zij is, met haar zevenenzestig jaar, de enige die optimaal gebruik heeft kunnen maken van het feit dat iedereen mee kon doen aan het programma. En ze had ook veel verder kunnen komen. Net als mijn andere acts. ?k kijk niet naar wat makkelijk verkoopt, maar wat de moeite waard is. Maar ja, Henkjan en Marianne stemden iedereen weg…

Marianne van Wijnkoop, coach van de zanggroepen, sluit zich daar niet bij aan. “Sharons combinatie van uitstraling, stem, en tekstbehandeling maken haar voor mij ook een winnaar. Mijn meiden van X6 op een tweede plek, en Anja op nummer drie, zo ziet mijn winnaarslijst eruit“, aldus Van Wijnkoop. Ze vindt haar groep X6 zangmatig goed, “maar ze hebben niet de uitstraling van bijvoorbeeld de Spice Girls“.

Jurylid Henkjan Smits ziet zichzelf als de grote winnaar van X Factor. “Sharon en Richy, de twee finalisten, zijn alle twee van mij. En daar ben ik trots op“, vertelt Henkjan vandaag in de krant. “Sharon heeft een enorm talent en het vermogen een verhaal te vertellen. Ook Richy is mijn winnaar, om zijn seksappeal en zijn ontzettend harde werken. Maar ik heb wel wat moeten doorstaan. Kijk, Christian kon ik midden in de nacht opbellen en hem vragen een liedje te zingen. Dat deed hij gewoon. Richy zei dan ’ja, daar heb ik nu even geen zin in.’ Maar hij heeft zich goed herpakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen