Consumentenrubriek Radar onder vuur

Het Commissariaat voor de Media onderneemt stappen tegen de TROS omdat de consumentenrubriek Radar te nauw samenwerkt met vergelijkingssite en tussenpersoon Independer. Dat meldt De Telegraaf. De Tros overtreedt hiermee de mediawet, omdat publieke omroepen derden niet de gelegenheid mogen bieden om meer dan normale winst te maken. Independer verdient namelijk geld aan de via TROS Radar aangevraagde offertes en afgesloten polissen van consumenten thuis.

Dat men via de Radar-site verzekeringen en hypotheken kunnen vergelijken, noemt het commissariaat een goede service. “Maar consumenten worden na het maken van de vergelijking verder geleid naar Independer, waar ze een offerte kunnen aanvragen.” De Tros reageert verbaasd op de kritiek en is zich van geen kwaad bewust. “Ze zouden echter beter moeten weten“, meent de mediawaakhond.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen