Wetenschapper Van Baalen: ‘Boulevard niet serieus’

Wetenschapper Carla van Baalen van de Radboud Universiteit weigert RTL Boulevard te woord te staan. Carla van Baalen wordt regelmatig door media gevraagd om politieke kwes- ties te bespreken. RTL Boulevard acht zij echter niet serieus genoeg. “Vorig jaar had ik een aanvaring met RTL Boulevard, omdat ik weigerde mee te werken aan hun programma“, vertelt parlementair historica Van Baalen deze week in Vox Magazine.

Van Baalen: “Ik had het programma nog nooit gezien en toen ik keek, zag ik een paar mensen die heel lollig verslag zaten te doen over van alles en nog wat. Ze waren zó beledigd dat ik daar geen trek in had: ‘Zélfs Balkenende doet mee’. Maar als wij het niet serieus genoeg vinden, komen we niet. Die avond zeiden ze in het programma – ik heb natuurlijk wel gekeken: ‘Eígenlijk hadden we over dit boek willen praten met de mevrouw die het geschreven heeft, maar die mevrouw vindt ons niet serieus genoeg’. Zo van: als die mevrouw ons programma niet leuk vindt, vinden we haar ook stom.

Op de Radboud Universiteit wordt een troffee uitgeloofd aan de wetenschapper die het meest in de media optreedt. Van Baalen, die nu op nummer drie staat in de zogenaamde ‘mediatop’, is echter niet van plan om meer punten te scoren door Boulevard te woord te staan. “Later werd ik opnieuw gevraagd en heb ik opnieuw geweigerd. Altijd leuk om te zien wie er dan wél toezegt. (..) Ik ga al genoeg in op verzoeken van de media en ik blijf RTL Boulevard weigeren.

Het hoogtepunt voor Van Baalen was haar optreden op de dag van de verkiezingsuitslag, aan tafel met Maartje van Weegen. “Ik vond het spannend, was pas vier of vijf keer op televisie geweest. De radio is makkelijker, daar maakt het niet uit hoe je eruitziet en hoe je erbij zit. Op tv kijken mensen eerst naar het plaatje.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen