Vrienden Houden Huis van start bij RTL 5

Geplaatst op zo 28 jan 2007 om 12:05

Cynthia Abma presenteert vanavond om 19.00 uur de eerste aflevering van het nieuwe woonprogramma Vrienden houden huis op RTL 5. Hierin zorgen vrienden van huiseigenaren voor een hoognodige ommekeer in huis. Cynthia, onder andere bekend van haar acteerwerk in Spijkerhoek, De Erfenis en Luifel en Luifel, verrast nietsvermoedende bewoners met de boodschap dat zij voorlopig hun huis niet kunnen betreden. Hun beste vrienden vinden het tijd worden voor verandering in huis.

Uniek aan het programma is volgens de 37-jarige Cynthia dat er iedere aflevering twee ruimtes maar liefst twee keer onder handen worden genomen. “Samen met interieurdeskundige Monique van der Reijden richten de vrienden de ruimtes op twee heel verschillende manieren in. De vrienden beslissen uiteindelijk welke stijl het beste bij de bewoners past. De bewoners van het huis hebben niets in te brengen.

Cynthia is vooral bekend als actrice. Ze vindt het ‘erg leuk’ om nu eens een programma te presenteren, vertelt ze in Televizier. “Het is natuurlijk niet te vergelijken met acteren“, vertelt Cynthia. Want als actrice moet je je inleven in een rol en is het de grootste uitdaging om vooral niet jezelf te zijn. Bij presenteren is het totaal omgekeerd: jezelf zijn is misschien wel het allerbelangrijkste.
14 Reacties op “Vrienden Houden Huis van start bij RTL 5”


 1. Chiel

  Vanmiddag op NET5 ook de canadese versie van Samenwonen!

 2. Simon

  Waar speelde die vrouw ook alweer in?

 3. rens

  hoe laat?

 4. Joost

  @ Rens. Ben je zo ontzettend om of lijkt het maar zo? Jezus man, lees die tekst eens door. Misschien vind je het antwoord op je vraag…

 5. rens

  ik heb het over het programma waar chiel het over heeft? ik kan ook wel lezen dat vrienden houden huis om 19.00 begint.

 6. Joost

  Ik – de ‘echte’ Joost, ben niet die Joost, die hierboven staat. Voor de duidelijkheid :-)

  Vrienden houden huis is één van de vele woonconcepten die ergens vroeg in het weekend geprogrammeerd staan bij RTL 5. Ook dit zal wel een gesponsord programma zijn. Niet veel bijzonders.

 7. Chiel

  @ Rens: 17.50 volgens m’n gids, maar op zondag klopt het niet vaak op NET5. Run of the house zou om 16.00 uur beginnen, maar begint bijna 2 uur eerder! Ach, op teletekst staat het goed ;)

 8. Cpt. Iglo

  Als ik zeg dat ik goed bevriend ben met de koningin, kan ik me dan opgeven om haar huis eens grondig te verbouwen?

 9. Chiel

  Nogmaals @ Rens: het programma Merge (Samenwonen dus) is komen te vervallen…. VOOR EEN BELSPEL!!!

 10. japies

  @ simon In de erfenis..

 11. Wous

  @Simon

  In die Essent reclames, en ze speelde in Kleine Pauze

 12. Dayslover

  Is dit niet beetje hetzelfde als ‘Loods 7’ ?

 13. Babs

  @Simon – http://www.imdb.com/name/nm0008819/

 14. Kim

  Hallo,

  Wie kan mij helpen aan die hanglamp die net boven het nachtkastje hingen van het design slaapkamer. Van de laatste aflevering zond. 28-01. Slaapkamer had als hoofdkleur zwart rood. De hanglamp was van kleine stukjes schep / glas ??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.