Van Westerloo: gratis tabloids hebben niet de toekomst

Gratis tabloidkranten hebben volgens RTL- baas Fons van Westerloo niet de toekomst, aldus ANP. Dinsdag zag naast Metro en Sp!ts de derde gratis krant De Pers het levenslicht. Volgens Fons van Westerloo wordt de mobiele telefoon juist hét verspreidingsmiddel voor nieuws. “Lezen in de trein is in landen als Zuid- Korea al vervangen door kijken en luisteren via de mobiel“, liet Van Westerloo vandaag weten. Volgens de algemeen directeur van RTL Nederland zijn mediabedrijven die niet inzien dat de mediaconsumptie van jongeren aan het veranderen is, ten dode opgeschreven.

Fons noemt als voorbeeld ook het Journaal op 3, dat zich richt op een jonge doel- groep. “Je bent er niet met een NOS-journaaltje om half elf ’s avonds voor jongeren of met het uitgeven van nog meer tabloids. Mediaconcerns die denken daarmee het antwoord te hebben gevonden op grote ontwikkelingen moeten ziende blind zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen