TROS herhaalt aflevering Habets in Oost-Europa

De TROS herhaalt morgen, 23 januari, om 00.00 uur op Nederland 2 een aflevering van het programma Habets in Oost-Europa. Dit programma is gemaakt door de zaterdag overleden journaliste Yvonne Habets. Voor deze aflevering is gekozen omdat dit één van de favoriete uitzendingen van Yvonne was. Deze aflevering werd eerder uitgezonden op 4 januari 2000. In de uitzending staat Jeroen Ketting in Moskou centraal. Jeroen Ketting, 28 jaar, studeerde rechten in Leiden, maar vond de wetenschap te afstandelijk.

In 1994 kwam hij voor het eerst naar Moskou met de bedoelig om daar een ‘call-centre’ op te zetten. Door de roebel-crisis moest hij dat idee voorlopig laten varen, maar toch is hij niet van plan naar Nederland terug te gaan. “Hier is een nieuwe markt waar een aantal dingen nog niet bekend is. Economisch is het een grillig land, maar er valt ook veel geld te verdienen.” Dat Rusland zo’n slecht imago heeft, vindt Jeroen onterecht. “Dit is een land van beheerste chaos. In het dagelijks leven loop je geen gevaar. De maffia zit niet op straat. Je hoeft alleen niet op hulp te rekenen wanneer je gewond op straat ligt. Zelfs ambulances laten gewonden liggen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen