The Unit vanavond van start bij RTL 5

De Amerikaanse actieserie The Unit gaat vanavond om 21.30 uur van start bij RTL 5. In The Unit worden de belevenissen van een speciale anti-terrorisme eenheid gevolgd. Acteur Dennis Haysbert (foto), bekend als President David Palmer uit de tv-serie 24, leidt de uitverkoren groep tijdens hun opdrachten in het ‘veld’ over de hele wereld. “Hij is eigenlijk alles: een vader, een echtgenoot, een geboren leider en nog sympathiek ook. Blane heeft echt een missie“, aldus Haysbert in de GPD-bladen.

Haysbert: “Ik vergelijk deze eenheid met de manier van leven van de oorspronkelijke bewoners van de V.S., de indianen. In hun gemeenschap hadden ze de verzorgers, dus zij die de oogst verzorgen en voor de kinderen zorgen en de beschermers, de mensen die de stam beschermen tegen gevaar. Zo ziet Blane zijn eenheid: zij passen op de stam. Hij heeft een enorm gevoel van verantwoordelijkheid.

Volgens Haysbert is het te danken aan veteraan en tevens producent Eric L. Haney dat de serie ‘bijzonder waarheidsgetrouw’ is. “Hij weet hoe het werkt. Daarbij hebben de schrijvers er ook veel ervaringen van Irak-gangers in verwerkt. Deze serie is dus helemaal van deze tijd. Amerika is in oorlog, en heel veel mensen kunnen zich identificeren met ofwel de leden van de eenheid, of met de in onzekerheid gehulde achterblijvers. Ik denk dat het een goed beeld geeft van wat onze elitetroepen moeten doormaken, en dat het ook maar mensen zijn, ongeacht wat je vindt van de oorlog.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen