Kamerleden: Kinderen toelaten bij ijsdansshows

SP-Kamerlid Ulenbelt spreekt van een ‘rare zaak’, PvdA’er Van Dam vindt het ‘absurde flauwekul’ en volgens Atsma van het CDA is het spijkers op laag water zoeken. Jonge kinderen mogen niet aanwezig zijn bij de opnames van de ijsdansshows Dancing on Ice (RTL 4) en Sterren dansen op het IJs (SBS 6). RTL 4 hanteert een minimale leeftijd van 16 jaar; bij SBS 6 is dat 12 jaar. Zowel RTL 4 als SBS 6 zeggen zich te moeten houden aan regels van de Arbeidsinspectie.

Kinderen die tijdens de opnames in de zaal zitten zouden volgens de regels mee- werken aan het programma. En dat is volgens RTL en SBS verboden. “Het klinkt hart- stikke krom, maar we krijgen onwijs hoge boetes als we ons daar niet aan houden“, zegt een woordvoerster van RTL in het Algemeen Dagblad. SBS-woordvoerder Dekker: “Als het aan ons ligt, is iedereen van harte welkom. Maar jammer genoeg kan dat niet. Alleen voor de kinderen, en neefjes en nichtjes van de bekende schaatsers vragen we speciaal een ontheffing aan, zodat die wel mogen komen kijken.

De Arbeidsinspectie onderzoekt de kwestie. Zij kon gisteren niet vertellen hoe haar eigen regels. “We weten zo snel niet hoe het zit“, aldus een woordvoerster in het AD.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen