Hanneke Groenteman presenteert Sterren op het Doek

Geplaatst op di 30 jan 2007 om 11:26Hanneke Groenteman (67) wordt de presentatrice van het nieuwe Omroep Max-programma Sterren op het doek. In dit programma wordt wekelijks een andere bekende Nederlander tijdens een aantal kleine interviews vastgelegd door drie verschillende schilders. Eén doek mag de geportretteerde mee naar huis nemen. De andere twee worden geveild voor diverse goede doelen. Eerder presenteerde Groenteman voor de VPRO het programma De Plantage en in 1998 was ze te zien in Zomergasten.


18 Reacties op “Hanneke Groenteman presenteert Sterren op het Doek”


 1. rochejagu

  Ik woon vele jaren in Nederland en sinds de opkomst van commerciele tv kan ik alleen concluderen dat de Nederlandse tv productie maatschappijen de luiste van de wereld zijn. Alle goede programma’s die ik op de BBC zie worden binnen 3 maanden op de Nederlandse buis in een veel zwakkere versie uitgezonden. Vaak “jatten? ze het idee en veranderen een paar details om geen rechten te hoeven betalen.
  Het Nederlandse ideeënboek heeft de grootte van een postzegel, gelijk aan de luie hersens van programmamakers. Als je hier in Nederland een paar presentatoren van gelijke vakkundigheid als Bruce Forthsyth of Terry Wogan zou hebben, dan zouden die programma’s een hogere kwaliteit hebben. Het is in de Nederlandse tv-wereld vaak een kwestie van gebrek aan talent, zodat je mensen krijgt zoals Gerard Joling en Patty Brard. Ordinair zijn is troef in Nederland. Het is toch echt ziekelijk dat zoveel energie wordt besteed aan het pronken met andermans veren. Use your own brains and be creative instead of being lazy. Voor diegene die zeggen BBC zendt ook programma’s van Nederlandse origine uit, kijk naar de kwaliteit van the national IQ test gepresenteerd door Philip scofield en Ann Robinson. Zij is grappig, heeft zelfspot en is een vakvrouw. Vergerglijk dit met Jeroen Pauw, hij is kattig tegen de gasten ,kent geen zelfspot, stottert, heeft geen humor enz, enz. kijkt konstant op zijn tekstkaarten.
  Wendy van Dijk kan ook niets vertellen zonder op een spiekkaart te kijken.
  Laten wij de stotteraars niet vergeten.
  Erwin Krol errrrrrr, errrrrrrrr, het, errrrrrr, is vandaag errrrrrrrrr, koud errrrrrrrrrr, (kijk naar bbc weermensen en vergelijk de snelheid en vloeinde manier van spreken)
  Philip Frederiks errrrrrr, errrrrrrrr, het, errrrrrr, is vandaag ,errrrrrrrrr, dinsdag errrrrrrrrrr,
  hier is het errrrrrrrr nieuws.
  Ron Brandsteder lacht om zijn eigen naam, die dancing met stars was zo een slappe versie van strictly come dancing. Geen tempo en sfeer.
  De meeste presentatoren op de Nederlandse TV zijn veel te serieus, kunnen niet improviseren. Moet je ze horen piepen als ze ooit een live show moeten presenteren…..Het is live mensen dus daarom maak ik zoveel blunders!!!!!
  Ik wil niet afsluiten zonder te zeggen dat er veel talent in Nederland aanwezig is, jammer dat het niet op TV te vinden is!!!!

 2. BLURP@#$%@$#%@

  Dit wordt echt een kijkcijferhit. De Bob ross onder de elite. Super tvformat Lees jij mij sarcasme.

 3. rochejagu

  Wie is afgebeeld op die schilderijen? Ja hoor weer englese programma’s.
  Cilla Black staat afgebeeld.

 4. René[van Gee]

  @rochejagu

  Lucht het op?

 5. rochejagu

  wat denk jij, heb jij een mening hierover? vindt jij alles op TV zo geweldig?

 6. René[van Gee]

  @rochejagu

  Nee niets is geweldig op televisie totdat het zich heeft bewezen. Ik ben het dan ook met je eens. Het ging meer over opsomming van alles en dat het uitkwam op een epistel. Ik conludeerde daaruit dat het je dwars zat, vandaar mijn vraag of het opluchtte. snap je wel?
  :lol:

 7. mari

  @rochejagu

  ga in dat kut engeland wonen

 8. rochejagu

  Nou ja, het lucht wel op, maar ik meen het serieus. De luiheid van producenten is vebazingwekkend. Het zit me al jaren dwars. Er wordt zo weinig op tv hierover gepraat.

 9. hans

  Toch bijzonder dat iemand zo’n uitgesproken mening kan hebben over een programma dat’ie nog nooit heeft gezien. En waar zit al dat talent dan verborgen? Ik heb ze nog niet gezien of ontdekt!

 10. rochejagu

  mari, jij bent intelligent zeg. standaard antwoord van een racist.

 11. René[van Gee]

  @mari

  Ach mens ga naar je aanrecht.

 12. BLURP@#%^@%#^%@

  @ rochejagu en ik maar denken dat de engelse racisten zijn. Zie BB in engeland

 13. René[van Gee]

  @BLURP@#%^@%#^%@

  Je loopt achter de feiten aan. De winnares heeft gezegd dat zij die opmerkingen als racistische opmerkingen zag.

 14. BLURP@#%^@%#^%@

  @René[van Gee] Nee heel engeland en india zag dit als racistische opmerkingen.

 15. rochejagu

  Jayne Goody van bb engeland is te vergelijken met bonny st claire
  alletwee een iq van 52 maar ze vertegenwoordigen niet de doorsnee landgenoot.

 16. Rocky 6

  ik vind Philip Freriks toch een stuk beter dan die dooie lullen van de BBC.

  En de zgn kwaliteit van de BBC is ook om te huilen, of je moet van opvoeden, tuinieren of koken houden.

 17. Televisiefreaks

  Hanneke past met haar leeftijd prima binnen het Max concern.

 18. Corvo

  Niets aan toe te voegen. Behalve dat je gelijk hebt, het adagium ‘de middelmatigheid is de norm’ is door de Nederlandse tv met open arme ontvangen. ‘Willen ze rotzooi, dan krijgen ze rotzooi’
  Tv heeft nog altijd een educatieve taak, een taak die in de gehele wereld serieus genomen wordt, behalve door Nederland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.