BNN opent hangout op Second Life

Geplaatst op di 30 jan 2007 om 11:05

BNN heeft maandag als eerste Nederlandse publieke omroep een eigen eiland geopend op Second Life, een virtuele 3D-wereld in, waarin een speler een tweede leven kan leiden, met een karakter dat tot in details door hem zelf is vormgegeven. “Second Life is een nieuwe manier om de programma’s en activiteiten van BNN onder de aandacht te brengen van jongeren. Het is ook een nieuwe manier van internet beleven“, aldus Berend Jan Verheijen van BNN.

Omdat we altijd openstaan voor en experimenteren met nieuwe technieken, was een eigen eiland op Second Life voor BNN een logische stap. De virtuele wereld op internet is inmiddels voor veel jongeren een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse echte leven geworden. Het is voor BNN van wezenlijk belang om mee te gaan in die ontwikkeling en de contacten met de jongeren ook in die virtuele wereld te onderhouden. En om van deze jongeren te leren over wat hen daar bezighoudt.

Iedere vrijdagmiddag kunnen bezoekers aan de BNN lounge een verzoeknummer aanvragen die vervolgens tussen 16.00 uur en 18.00 uur te horen zal zijn in de Coen en Sander Show op 3FM. In de toekomst wil BNN op het ruim 65.000 m2 eiland ook nog een eigen museum, een chill-out corner en een evenementenhal plaatsen. Daarnaast komt er een besloten ruimte waar BNN-leden met elkaar en BNN in gesprek kunnen over bijvoorbeeld de radio- en televisieprogramma’s van de omroep.

Talpa lanceert op 9 februari ook haar eigen omgeving binnen het populaire Second Life: DropZone. DropZone biedt de bezoekers een breed scala aan entertainment, waarvoor door Talpa Digital vier eilanden in Second Life zijn aangeschaft: een festivalterrein met een groot podium, de Tune in Area, de nachtclub Mundo en een virtuele versie van Skoeps, het nieuwe merk voor online burgerjournalistiek. Edwin Tromp van Talpa Digital: “DropZone biedt Talpa en vooral ook onze adverteerders unieke mogelijkheden om met specifieke doelgroepen te communiceren. Bij een toename van bandbreedte, een steeds realistischere 3D vormgeving en relevante applicaties zullen virtuele werelden enorm groeien. Het zal ook zeker niet bij Second Life blijven, maar vooralsnog is het wel een perfecte plaats om ervaringen op te doen.
23 Reacties op “BNN opent hangout op Second Life”


 1. René[van Gee]

  Nog iets wat net als Hyves verschrikkelijk overrated is, Second life. Als je daar je heil moet zoeken dan ben echt ver heen.

 2. Mickey

  @ Rene [van Gee]

  Is nou echt alles wat ‘nieuw’ is en vooral iets wat jij niet gebruikt. Altijd in jouw ogen bagger.

  Rene, vooruitgang houd je niet tegen ;) :P

 3. René[van Gee]

  @Mickey

  soms probeer ik jou best serieus te nemen, maar je stelt mij elke keer weer teleur.
  Kijk dat jij niet best kunt schrijven, maakt niet uit. Ik ben zelf ook niet zo een taalvaardheidsster, ik compenseer dat met het goed lezen van zaken. Lezen, daar ben ik goed in, maar zelfs dat kun jij niet eens. Ik vraag mij af waarom jij jezelf zo kwelt door telkens maar foute conclusies te trekken en verkeerde reacties te geven. Ben je een masochist of zo?

  Nee doe geen moeite om te antwoorden, want ik ben alweer veel te veel tijd kwijt aan jouw reactie en dat is echt verspilling.

 4. Krypto

  Ik heb niks tegen vooruitgang. Alleen zijn er teveel mensen die vinden dat iedere vooruitgang ook een verbetering is. En dat is niet per definitie waar. De “vooruitgang” die ik de laatste paar jaar constateer in het medialandschap is vooral een “ik moet mezelf zoveel mogelijk onderscheiden van de concurrentie anders haal ik geen kijkcijfers en geld binnen” verhaal. Men wil niet beter worden dan de rest door verbetering te zoeken en te vinden (en daardoor kwaliteit toe te voegen aan het geheel). Nee, men wil zo snel mogelijk scoren en probeert gewoon “iets”. Is dat dan ook vooruitgang in de juiste zin van het woord?

 5. René[van Gee]

  @Krypto

  Ik had het zo kunnen schrijven, want ik ben het met je eens.

 6. Theo

  Elke vooruitgang is sowieso inherent aan verbetering, want vooruitgang impliceert groei, en groei word algemeen als positief ervaren.

  Wat jullie bedoelen is dat niet elke vernieuwing of aanpassing een vooruitgang is.
  En dat gaat zonder meer in veel gevallen op.

 7. Krypto

  Ik ben het met Rene eens want die is het met mij eens. En ik ben het met Theo eens omdat ie gelijk heeft en het nog beter weet uit te leggen ;-)

 8. René[van Gee]

  @Krypto

  Ben ik het dan ook met Theo eens? :lol:

 9. Tommy

  Nu weet ik zeker!!!! Rene is minstig net zo oud als Dorine ;)

 10. René[van Gee]

  @Tommy

  Hoe kom je daar nou bij!

 11. Beeldbuizert

  @ Rene:

  prachtig! ‘taalvaardheidsster’?

  voor de liefhebbers – een interessante discussie over het nut en de levensvatbaarheid van SL, aangezwengeld door een pittig stukje kristallen bolfictie van de Carl Mangold:

  http://www.marketingfacts.nl/berichten/20061213_sprookje_second_life_definitief_voorbij/

 12. René[van Gee]

  @Beeldbuizert
  Ja ik zag het ook, maar kon het niet meer veranderen, vandaar. Ik schaam mij diep(maar niet heus).

  Bedankt voor de link

 13. Rocky 6

  Ik heb het idee dat alleen het bedrijfleven met beide benen in die Second live-hype trapt

 14. Roog

  Ik heb niet eens de tijd om mediacourant geheel (natuurlijk wel op hoofdpunten, daar maak je tijd voor) bij te houden. Laat staan dat ik er nog een virtueel leven bij kan hebben ook.

  BTW: Hyves gebruik ik wel, maar dat is dan ook meer een combinatie van mail en msn voor dertigers! En daar val ik nou eenmaal onder ;)

 15. Stan

  Ik weet niet voor welke doelgroep dit gemaakt wordt, maar ik zit nog op de middelbare school en ik heb nog helemaal niemand hier over gehoord. Volgens mij is het een erg opgeblazen hype.

 16. Televisiefreaks

  Second Life is een soort The Sims, maar het grote verschil lijkt me dat je met Second Life veel meer tijd kwijt bent.

 17. [dannyºlinkers).nl

  @Televisiefreaks:
  En geld geloof ik.
  Heb het zelf nooit gedaan (The Sims wel) dus weet ik het niet zeker maar ik dacht dat het niet bepaald go€dkoop was!

 18. Televisiefreaks

  @ Danny: Het geld wat er omgaat in Second Life zijn zogenaamde Linden Dollars. Omgerekend in euro’s kun je voor bijvoorbeeld 5 euro een virtueel huis kopen en voor 1 euro kleding. Iets voor jou? ;-)

 19. [dannyºlinkers).nl

  @Televisiefreaks:
  Nog onzin! 5 euro betalen voor een huis vind ik te duur :).
  Maar even serieus.
  Ik houd niet echt van online-spellen/lifes.

 20. René[van Gee]

  @[dannyºlinkers).nl
  “Maar even serieus. Ik houd niet echt van online-spellen/lifes. ”

  Het zijn ook doorgaans contactarme mensen zonder een echt leven die zich daar mee bezighouden.

 21. Thomas

  René: “Het zijn ook doorgaans contactarme mensen zonder een echt leven die zich daar mee bezighouden.”

  Perfect iets voor jou dus.
  (schot voor opendoel…)

 22. René[van Gee]

  @Thomas

  Je kent mij niet dus maakt die opmerking meer over jou dan over mij duidelijk, want jij voelt je aan gesproken blijkbaar. Maar ja geen leven is ook een leven. Daar weet jij dus kennelijk alles van. Sterkte sukkel.

 23. Thomas

  Sorry, maar ik voelde me totaal niet aangesproken en die opmerking slaat noch kant noch wal. Puur een excuus om een aanleiding te startten om mij te gaan loppen “dissen”. Het spijt me zeer, maar dat gaat je echt never nooit niet lukken.

  Ik “leef mijn leven” niet op deze website, OF achter de computer. Je zegt dat ik jou niet ken, klopt, maar ik heb na maanden posten van je toch wel door dat je écht geen leven hebt behalve Mediacourant, en je eigen slecht gemaakte site-je.
  Bovendien begin jij het over het beledigen van mensen naar aanleiding van iets (heb geen FLAUW idee waar het over gaat overigens, heb verder dan jouw bericht helemaal niets gelezen) en dan kun je er eentje terug verwachten.
  Dat je dat (alweer) zo onvolwassen oppakt, en meteen gaat schelden. Kijk, dát zegt nou wél iets over jou als persoontje!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.