748.000 kijkers voor EénVandaag


De kijkcijfers van woensdag 24 januari 2007 (SKO)

EénVandaag (TROS/AVRO, Ned1, 18:20) – Jan Kriek is met ingang van 1 maart de nieuwe hoofdredacteur van de actuali- teitenrubriek EénVandaag. Nu is Kriek nog hoofdredacteur van de EO-uitzendingen van Netwerk. Een ‘fantastische uitdaging’, aldus Kriek. “Vooral omdat ik EénVandaag een prachtig programma vind, op een prachtig tijdstip, zo aan het begin van de avond. Netwerk is ook een heel mooi pro- gramma, begrijp me niet verkeerd, maar nu ben ik namens de EO verantwoordelijk voor twee uitzendingen per week.

Kriek vervolgt bij Publiek Centraal: “EénVandaag heeft één hoofdredacteur, wat betekent dat ik straks verantwoordelijk ben voor zes uitzendingen per week. Dat lijkt me een fantastische uitdaging.” Volgens Kriek hebben de verschillen tussen EénVandaag en Netwerk vooral te maken met het uitzendtijdstip. “EénVandaag zendt uit op een moment dat mensen nog veel andere dingen te doen hebben. Ze komen thuis van hun werk, er moet worden gekookt, gegeten, de kinderen moeten in bad – noem maar op. Dat betekent dat je minder de diepte in kunt, bijvoorbeeld. Je moet de mensen bijpraten, ze in korte reportages een overzicht geven van het belangrijkste nieuws van de dag. Bij Netwerk kunnen we veel dieper gaan.” EénVandaag werd door 748.000 kijkers (madl: 15.6%) bekeken. Netwerk scoorde 507.000 kijkers.

Ranking the Stars (BNN, Ned3, 23:38) – Daphne Bunskoek noemde Ranking the Stars vorig jaar voer voor roddeljournalisten. Petra Bakker Schut, hoofdredacteur van het gossipblad Story, vertelt bij TVgids Online dat het programma op de redactie ook regelmatig ter sprake is gekomen: “Het programma is inderdaad een paar keer besproken tijdens de redactievergadering. Victoria Koblenko en Georgina Verbaan waren bijvoorbeeld ongemeen fel naar elkaar: There is no love lost between these two. Verder vond ik het gedrag van Leontien Borsato opvallend. Ze was altijd het braafste meisje van de klas, maar riep in het programma een keer keihard ‘Godverdomme!’, terwijl ze recht in de camera keek. Ik betwijfel of de fans van Marco daar wel zo blij mee zullen zijn.Carlo van Lienden, eindredacteur van RTL Boulevard: “We hebben toch grotendeels te maken met gedateerde anekdotes. Ook de kandidates hebben ons niet verrast met hun gedrag: ze gedroegen zich zoals wij ze al kennen. Je zag soms wel wat meer van hun persoonlijkheid; iemand als Yvon Jaspers was een stuk losser dan we van haar gewend zijn.” De herhaling van Ranking the Stars werd gisteren door 266.000 kijkers (madl: 10.9%) bekeken.

RTL Boulevard (RTL4, 18:35) – De Britse musicalproducent Cameron Mackintosh ontkent dat Idols-finalist Jamai Loman een rol in de musical ‘Les misérables’ is toegezegd. Dat meldde RTL Boulevard gisteren in haar uitzending. De jonge zanger vertelde meerdere malen enthousiast over de rol van Marius, die hij vanaf juni in Londen zou gaan vertolken. De musicalproducent erkent dat Jamai auditie heeft gedaan, maar het ging niet om een specifieke rol. “Wij zijn Cameron Mackintosh en wij produceren Les misérables in Engeland“, liet een woordvoerder weten aan Boulevard. “Wij verzorgen alle audities en wij sluiten alle contracten. Jamai staat niet bij ons onder contract om in juni in Les Misérables te spelen.” Het ging volgens de producent om een algemene auditie. “Hij heeft geen auditie gedaan voor een specifieke rol. Na zijn auditie hebben wij nog geen contact met hem opgenomen.” Jamai houdt vol dat hij in Les misérables zal schitteren. Volgens zijn manager reist hij in de komende weken naar Londen af om de details door te nemen. RTL Boulevard werd gisteren door 948.000 kijkers (madl: 18.6%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen